Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

ΕΤΕ: Η πορεία 8 οικονομιών ΝΑ Ευρώπης- Μεσογείου

ΕΤΕ: Η πορεία 8 οικονομιών ΝΑ Ευρώπης- Μεσογείου

Ενδιαφέρουσα επιτομή της οικονομικής κατάστασης οκτώ χωρών της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου (Αίγυπτος, Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Τουρκία και FYROM) περιέχει το πρόσφατο σχετικό Bulletin της Εθνικής Τράπεζας.

Τηλεπικοινωνίες: Discount σε τιμές και προοπτικές

Τηλεπικοινωνίες: Discount σε τιμές και προοπτικές

Υποτιμημένα, αλλά και φθηνότερα του ευρωπαϊκού κλάδου, θεωρούνται τα ελληνικά telecoms. Ωστόσο, βασικό μειονέκτημα τους αποτελεί η μικρή εκτιμώμενη αύξηση των κερδών ανά μετοχή για τα έτη 2003, 2004 και 2005 σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

Εθνική: ”Κλειδί” για Ευρωζώνη η εσωτερική ζήτηση

Εθνική: ”Κλειδί” για Ευρωζώνη η εσωτερική ζήτηση

Τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ βλέπει ως έμμεσο τρόπο για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το ”Euro Monthly Area” της Εθνικής Τράπεζας, αφού, όπως επισημαίνεται, θα τονωθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο η εσωτερική ζήτηση - το ”αντίπαλο δέος” του ανατιμημένου ευρώ.

Citigroup: Πρόοδος στο συνταξιοδοτικό της ΕΕ

Citigroup: Πρόοδος στο συνταξιοδοτικό της ΕΕ

Σημαντικά βήματα κάνουν οι 3 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης στο μέτωπο των συνταξιοδοτικών τους μεταρρυθμίσεων, οι οποίες όμως δεν είναι αρκετές για να επιλύσουν το πρόβλημα, εκτιμά η Citigroup Smith Barney στο εβδομαδιαίο report της. Επίσης προβλέπει την εκτίναξη του δημοσίου χρέους της Ευρωζώνης στο 200% του ΑΕΠ μέχρι το 2050 από 70% σήμερα.

Kantor: Ποιοι ωφελούνται από εξαγορά ΤΤ- Γενικής

Kantor: Ποιοι ωφελούνται από εξαγορά ΤΤ- Γενικής

Η αποτροπή των ανταγωνιστών από την ενίσχυσή τους µε το µερίδιο, το δίκτυο και το ενεργητικό του Ταµιευτηρίου θα είναι το βασικό κίνητρο διεκδίκησης του από τις µεγάλες τράπεζες προβλέπει σε ανάλυσή της η Kantor Capital. Οι εκτιμήσεις για τους μνηστήρες της Γενικής, η αποτίμηση των δύο ιδρυμάτων, όλα τα πιθανά σενάρια για τις τράπεζες, τα μερίδια αγοράς.

ΙΟΒΕ: 3+1 προϋποθέσεις για Πραγματική Σύγκλιση

Την διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, τον περιορισμό του πληθωρισμού, την κάμψη του δημόσιου χρέους και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, υποδεικνύει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία του έκθεση, ως προϋποθέσεις για την πραγματική σύγκλιση. Δείτε την πλήρη έκθεση.

Kantor: Στάσιμη το 2002 η ελληνική βιομηχανία

Ούτε ανάπτυξη ούτε συρρίκνωση, αλλά περισσότερο τάσεις σταθεροποίησης εμφάνισε η ελληνική βιομηχανία το έτος 2002, όπως προκύπτει από την ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Kantor σε 1.508 εταιρίες που το 2002 εμφάνισαν πωλήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Kantor: Προκλήσεις από Διαδίκτυο-Ευρώπη για ΑΧΕ

Η ταχύτητα εκτέλεσης των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε συνδυασμό με το μικρότερο κόστος που παρέχεται από το διαδίκτυο και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, αναμένεται να οδηγήσει σε αναδιάταξη της πελατείας και των πηγών εσόδων των μεγάλων και των μικρών ΑΧΕ επισημαίνει σε ειδική αναλυσή της η Kantor.

Τάσεις συγκέντρωσης στο web-development

Περαιτέρω συγκέντρωση αναμένεται στον κλάδο της αγοράς του web-development τα ερχόμενα χρόνια, η οποία στην παρούσα φάση κυριαρχείται από 6-7 εταιρίες, επί συνόλου 40 περίπου επιχειρήσεων, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η Bridge-it.

Οξεία επιδείνωση στα οικονομικά της οικογένειας

Στο 54,2% από 41,2% ανέρχεται το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης το 2002, όπως προκύπτει από έρευνα της ICAP σε 600 νοικοκυριά των αστικών περιοχών. Το 30% περίπου δηλώνει πρόβλημα στον ισοσκελισμό του οικογενειακού προϋπολογισμού. Οι προσδοκίες για το 2003-2004, τι συμβαίνει με Σοφοκλέους - Ακίνητα.

450 κολοσσοί στις συμπληγάδες των ισοτιμιών

VRS: Η ”σωστή” αποτίμηση των εταιριών πληροφορικής

Εθνική: Πώς είδε την άνοδο των τραπεζικών κερδών

Μελέτη της ICAP για την αγορά εμφιαλωμένων νερών

Γιατί το γουάν ”αγαπά” (τώρα) το δολάριο

Kantor: Νέες δυναμικές στο λιανικό εμπόριο

Οι εκτιμήσεις της Εθνικής για ευρώ - επιτόκια

Η ”χρυσή δωδεκάδα” της Σοφοκλέους

Κερδώος Ερμής: Tα εξάμηνα... ”Between the lines”

Ερευνα της Kantor για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες

v