Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iraj.gr: Τα ”περιθώρια” για ΧΑ- διεθνείς αγορές

Ανοδικές τάσεις σε μεσοχρόνιο και βραχυχρόνιο ορίζοντα εντοπίζει το iraj.gr σε τεχνικές του αναλύσεις για τον Γενικό Δείκτη και τρεις ακόμη διεθνείς δείκτες (Dow Jones, FTSE, DAX). Τα επίπεδα αντίστασης και τα επίπεδα στήριξης των τεσσάρων δεικτών.

Iraj.gr: Τα ”περιθώρια” για ΧΑ- διεθνείς αγορές
Τέσσερις τεχνικές αναλύσεις για τον Γ.Δ. της Σοφοκλέους, τον Dow Jones, τον FTSE και τον DAX δημοσίευσε σήμερα, 21 Ιανουαρίου, το Iraj.gr (Investment Research & Valuation Journal).

Για τον Γενικό Δείκτη η ανάλυση επισημαίνει τη θετική του πορεία από την αρχή του έτους, που είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσει 225,79 μονάδες ή 9,9% και να διασπάσει την αντίσταση των 2.300 μονάδων.

Η ανάλυση αναφέρεται στην πρόσφατη διόρθωση, εκτιμώντας ότι συνέχισή της είναι πιθανόν να οδηγήσει στη στήριξη των 2.300 μονάδων, ενώ περαιτέρω υποχώρηση ίσως οδηγήσει στις 2.200 μονάδες.

Η μεσοπρόθεσμη τάση του δείκτη παραμένει ανοδική, καθώς, όπως επισημαίνει το iraj.gr, εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών. Το γεγονός αυτό, δημιουργεί προσδοκίες για πιθανή προσέγγιση των 2.610 μονάδων, που αποτελεί και το επόμενο επίπεδο αντίστασης.

Ανοδική είναι και η μεσοπρόθεσμη τάση του αμερικανικού δείκτη Dow Jones, αν και τεχνικοί λόγοι οδηγούν το Iraj.gr στην υιοθέτηση μάλλον επιφυλακτικής στάσης. Η δεδομένη θετική τάση δημιουργεί προσδοκίες για διάσπαση των 10.640 μονάδων και επίτευξη νέων υψηλών.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, στην περίπτωση καθοδικής διάσπασης των 10.350 μονάδων, το επόμενο επίπεδο στήριξης ορίζεται από τη μεσοχρόνια ανοδική ευθεία τάσης και έπειτα ακολουθεί το επίπεδο στήριξης των 9.850 μονάδων.

Σε ό,τι αφορά της συμπεριφορά του αγγλικού FTSE, η ανάλυση επισημαίνει ότι, από τις αρχές του έτους αποπειράται να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο των 4.450 μονάδων, το οποίο διέσπασε τον Δεκέμβριο. Προτού να επιχειρήσει την κίνηση προς τις 5.000 μονάδες, ο δείκτης φαίνεται να καλείται να αντιμετωπίσει το επίπεδο αντίστασης των 4.650 μονάδων. Η βραχυχρόνια τάση του χαρακτηρίζεται ανοδική.

Την ανοδική μεσοχρόνια τάση του DAX επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τους τελευταίους έξι μήνες ο δείκτης βρίσκεται σταθερά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών. Το επόμενο στάδιο αντίστασης για το δείκτη είναι στις 4.500 μονάδες, ενώ σε περίπτωση που κινηθεί πτωτικά, θα βρει αρχικά στήριξη στον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 10 ημερών και στη γραμμή 4.050- 4.100.

* Οι τεχνικές αναλύσεις δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v