Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα top picks της Σοφοκλέους για το 2004!

Στις αποδόσεις του 2004 φαίνεται να είναι πλέον στραμμένο το ενδιαφέρον του συνόλου των ενεργών παραγόντων της Σοφοκλέους. Λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2003, το euro2day.gr παρουσιάζει τα top picks 7 κορυφαίων εγχώριων χρηματιστηριακών εταιριών από την ελληνική αγορά.

Τα top picks της Σοφοκλέους για το 2004!
του Γιώργου Α. Σαββάκη

Η προσοχή των επενδυτών και το ειδικό βάρος των ”επαγγελματιών” της αγοράς έχει μετατοπιστεί στο επόμενο έτος. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, το euro2day.gr παραθέτει, εξετάζοντας αναλυτικά, τις top επιλογές 7 κορυφαίων εγχώριων χρηματιστηριακών, οι οποίες κατέχουν μερίδιο 50% περίπου της συνολικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται τα top picks των εταιριών EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Alpha Finance, Π&Κ Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Marfin Hellenic και της HSBC Χρηματιστηριακή.

Στο σύνολο των εταιριών που συστήνονται, 6 συγκεκριμένες μετοχές προτείνονται από 4 το λιγότερο χρηματιστηριακές. Αντίστοιχα, ο αριθμός των εταιριών που αποτελούν το άθροισμα των top picks είναι 35 εταιρίες, εκ των οποίων 11 ανήκουν στον FTSE ASE 20, 15 στον FTSE ASE Mid 40 και 9 στον FTSE ASE SmallCap 80.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση, οι top επιλογές των τμημάτων ανάλυσης συμπίπτουν, καθώς κυρίαρχη θέση στις επιλογές των τμημάτων ανάλυσης καταλαμβάνουν μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως οι Cosmote με 5 προτάσεις, Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ με 4 προτάσεις, αν και την παράσταση ”κλέβει” μια μετοχή από το δείκτη FTSE ASE Mid 40.

H μετοχή της Folli Follie αποτελεί την κορυφαία επιλογή μεταξύ των top επιλογών με 6 συστάσεις, γεγονός το οποίο την κατατάσσει στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των επιλογών. Ταυτόχρονα, από το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο top 5 των επιλογών συμμετέχει και η Intralot με 5 προτάσεις.

Από τις μετοχές του δείκτη FTSE SmallCap 80 συμμετέχουν 8 εταιρίες, ενώ μόνο η μετοχή της Notos Com προτείνεται από 2 χρηματιστηριακές.

- EFG Eurobank Χρηματιστηριακή

Τα top picks της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής αποτελούν οι μετοχές των Alpha Bank, Cosmote, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Coca Cola HBC.

- Π&Κ Χρηματιστηριακή

Οι top επιλογές του τμήματος αναλύσεων της Π & Κ Χρηματιστηριακής για το επόμενο έτος είναι οι μετοχές των ΟΤΕ, Folli- Follie, Τιτάν και της Intralot.

- Εγνατία Χρηματιστηριακή

Ελληνική Τεχνοδομική, Τεχνική Ολυμπιακή, FHL Κυρικίδης, ΤΙΤΑΝ, Chipita, Coca Cola HBC, Cosmote, Folli Follie, Frigoglass, ΚΑΕ, Intralot και Notos Com.



- Marfin Hellenic Χρηματιστηριακή

Cosmote, Elmec Sport, Folli Follie, Γερμανός, Intralot, ΔΕΗ και Ηyatt Regency.



- Alpha Finance

Tιτάν, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Cosmote, Folli Follie, Hyatt Regency, Autohellas, Επιχειρήσεις Αττικής και ΑΒ Βασιλόπουλος.

- Σίγμα Χρηματιστηριακή

Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Cosmote, Γερμανός, Intracom, Ηρακλής, Tιτάν, Motor Oil Hellas, ΟΠΑΠ, Τηλέτυπος, Αλουμίνιο της Ελλάδος, ΕΛΒΑΛ, Χαλκόρ, Αττικές Εκδόσεις, Intralot, Folli Follie, ΓΕΚ.

- HSBC Χρηματιστηριακή

Tιτάν, Folli Follie, Jumbo, Kleeman Hellas, Coca Cola HBC, Intralot, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, Ακτωρ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γερμανός, ΚΑΕ, Alpha Bank και Notos Com.

*Μερική αναδημοσίευση από το φύλλο 300 της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ & Επενδύσεις” στις 19 Δεκεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v