Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πως θα προστατέψετε το ”κομπόδεμά” σας

Πως θα προστατέψετε το ”κομπόδεμά” σας

Σε ταραχώδεις καιρούς, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το αίσθημα της ανασφάλειας, όχι μόνο για τη διατήρηση των κεφαλαίων που έχουμε αποταμιεύσει, αλλά και για το μέλλον της οικονομικής μας κατάστασης. Πώς θα προστατέψουμε και θα ”αυγατίσουμε” όσα με κόπους έχουμε συγκεντρώσει;

Πως συμπεριφέρθηκαν οι νεοεισηγμένες 2001-2002

Πως συμπεριφέρθηκαν οι νεοεισηγμένες 2001-2002

Τη συμπεριφορά κατά τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης των νεο-εισηγμένων εταιριών της περιόδου 2001-2002 σε συνδυασμό με το βαθμό υπερκάλυψης της δημόσιας προσφοράς, αλλά και τη χρηματιστηριακή συγκυρία εξετάζει η αναλυτική ομάδα του Iraj. Ποιοι κλάδοι και ποιες εταιρίες διακρίθηκαν.

Επενδύστε στην κατοικία σας...

Επενδύστε στην κατοικία σας...

Αν βρίσκεστε στο δίλημμα μεταξύ ”μετοχών” και ”ομολόγων”, μην βιαστείτε να πάρετε κάποια απόφαση. Τοποθετήστε χρήματα στην επισκευή ή ανακαίνιση της κατοικίας σας. Πρόκειται για μια πιο απλή, πιο ασφαλή και ενδεχομένως πιο αποδοτική -σε ρεαλιστικά πλαίσια- επένδυση.

Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί του εξαμήνου 2002

Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί του εξαμήνου 2002

Πτώση 17% κατέγραψαν στο α’ εξάμηνο του 2002 τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάσθηκε για το σύνολο των εισηγμένων η EFG Eurobank ΑΧΕ. Δείτε την πλήρη λίστα για τους κλάδους και τις εισηγμένες που πρωταγωνίστησαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

Τα τελικά αποτελέσματα εξαμήνου 2002 (update)

Τα τελικά αποτελέσματα εξαμήνου 2002 (update)

Τα αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσίευσαν με την εκπνοή της προθεσμίας 100 περίπου εισηγμένες επιβάρυναν τη γενική εικόνα, καθώς σε εταιρικό επίπεδο η κερδοφορία μειώθηκε κατά 20% και 18% σε ενοποιημένο, ενώ χωρίς τις τράπεζες η μείωση φθάνει το 4%, επισημαίνει ο Μ. Χατζηδάκης της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ. Δείτε την πλήρη λίστα με τις 350 εισηγμένες.

Είναι κατάλληλη εποχή για επενδύσεις;

Τι εννοούνε οι επαγγελματίες επενδυτές όταν λένε ότι η ”καλύτερη στιγμή για επενδύσεις είναι σήμερα!”. Και αν αυτό ευσταθεί ποιά είναι στην παρούσα φάση, η καταλληλότερη διάρθρωση χαρτοφυλακίου.

Αρπάξτε τον Ταύρο από τα κέρατα

Η ελεύθερη πτώση των χρηματιστηριακών αγορών οδηγούν αναλυτές και επενδυτές να αμφισβητούν την αξία των μετοχών, έναντι των ομολόγων αλλά και να επιστρέφουν σε βασικές επενδυτικές αξίες, παραδοσιακές μεν, αλλά πιο επίκαιρές παρά ποτέ.

Τι αποκαλύπτουν τα τρίμηνα των εισηγμένων

Σχετικά ικανοποιητική άνοδο σε σχέση με το 2001, (της τάξεως του 8%), παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων εταιριών, με εξαίρεση τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες. Ποιοί κλάδοι και ποιές εταιρίες ξεχωρίζουν. Ολοι οι πίνακες με μεγέθη και ποσοστά αυξομείωσης των εισηγμένων,κατα εταιρία και κλάδο, από την EFG Eurobank Securities.

Τα τρίμηνα από Merit - Magna Trust (update)

Υποχώρηση 14% εμφανίζει η συνολική κερδοφορία 333 εισηγμένων για το α’ τρίμηνο, ενώ αν αφαιρεθούν τα κέρδη των τραπεζών (που υποχώρησαν σημαντικά), τότε προκύπτει άνοδος 4% έναντι ανόδου 5% των πωλήσεων, επισημαίνει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ. Δείτε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από Magna Trust και Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Citigroup: Αλλάζει το τοπίο πέριξ του δολαρίου

Σε λιγότερο ισχυρό δολάριο εκτιμά η έκθεση ”The View” της Citigroup ότι οδηγούν οι περιστάσεις, όπως είναι η διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ. Απρόβλεπτες οι επιδράσεις στις ”ισορροπίες” των αγορών. Το πλήρες report της Citigroup.

Morgan Stanley: Επενδυτικές εκτιμήσεις Μαίου

Διαθέτετε έργα τέχνης; Aσφαλίστε τα!

Μετοχές: Η καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση

Οι ”παροχές” της ηλεκτρονικής τραπεζικής

Πόσο ”κοστίζουν” τα αμοιβαία κεφάλαια

Οι προβλέψεις της Citibank για το ΧΑΑ

Τι πρέπει να προσέχετε όσοι δανείζεστε...

Μαθήματα ασφάλισης για... αρχάριους

Αμοιβαία: Η εναλλακτική επένδυση

Επενδυτική ασφάλεια και εταιρικά αποτελέσματα

v