Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Επενδυτικές εκτιμήσεις Μαίου

Εξακολουθούμε να διανύουμε μια περίοδο χαμηλών αποδόσεων, αλλά βραχυπρόθεσμα, ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία για τοποθετήσεις σε μετοχικές αξίες, επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές της Morgan Stanley στο μηνιαίο δελτίο για την παγκόσμια επενδυτική στρατηγική.

Morgan Stanley: Επενδυτικές εκτιμήσεις Μαίου
Εξακολουθούμε να διανύουμε μια περίοδο χαμηλών αποδόσεων, αλλά βραχυπρόθεσμα, ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία για τοποθετήσεις σε μετοχικές αξίες, επισημαίνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley στο μηνιαίο δελτίο παγκόσμιας επενδυτικής στρατηγικής (15/05/2002).

Σύμφωνα με το ”μοντέλο” της Morgan Stanley, μακροπρόθεσμα τα χρηματιστήρια αποδίδουν τα ”δέοντα”, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο προτείνεται η ευρεία διασπορά επενδυτικών κεφαλαίων σε χώρες και κλάδους.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν οτι η τρέχουσα σχέση απόδοσης-αποτίμησης μεταξύ μετοχών / ομολόγων, εχει μετατραπεί σε ουδέτερη, εξαιτίας της πραγματικής μείωσης των κερδών ανά μετοχή τα τελευταία δέκα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο, τονίζεται ότι οι αγορές μετοχών εμφανίζονται υποτιμημένες κατά 6%, γεγονός το οποίο βραχυπρόθεσμα τις καθιστά ελκυστικές, λόγω και της ικανοποιητικής ρευστότητας. Το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού, αναφέρεται,στηρίζει τα χρηματιστήρια. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι η περαιτέρω άνοδός των μετοχικών αξιών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των κερδών ανά μετοχή.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley, βασιζόμενοι στις εκτιμήσεις για αύξηση 2,6% του παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2002, υπολογίζουν ότι τα εταιρικά κέρδη ανα μετοχή κατά το τρέχον έτος θα σημειώσουν πτώση 0,2%.

Οσον αφορά στη διάρθρωση των χαρτοφυλακίων, οι αναλυτές της Morgan Stanley προτείνουν την τοποθέτηση του 68% σε μετοχικές αξίες, το 24% σε ομόλογα και από 4% σε ρευστά διαθέσιμα και εναλλακτικές τοποθετήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v