Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί ”ανακαλύπτουν” τώρα οι τράπεζες την Κύπρο

Γιατί ”ανακαλύπτουν” τώρα οι τράπεζες την Κύπρο

Αν κάποιος πριν από δύο χρόνια ισχυριζόταν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα ”στριμώχνονταν” για το ποια θα επενδύσει περισσότερο στην Κύπρο, θα τον θεωρούσαν τρελό...Ωστόσο οι ελληνικές τράπεζες διαγκωνίζονται πλέον για να επενδύσουν στη χώρα. Δείτε τις αιτίες του επενδυτικού ενδιαφέροντος και τις ”κινήσεις” των MPB, Εθνικής, Alpha, Eμπορικής και Πειραιώς.

Ευρυζωνικές υπηρεσίες: Ο στόχος των εναλλακτικών

Ευρυζωνικές υπηρεσίες: Ο στόχος των εναλλακτικών

Παρά τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στην πώληση και κυρίως στη μεταπώληση ευρυζωνικών υπηρεσιών, οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επιδιώκουν την αύξηση των μεριδίων τους στη συγκεκριμένη αγορά, με στόχο να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος όταν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τους ευρυζωνικούς πελάτες χονδρικής στο ιδιόκτητο τηλεπικοινωνιακό δίκτυό τους. Οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς, τα μερίδια των ”παικτών” και οι κινήσεις τους στη ”σκακιέρα” των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Το φυσικό αέριο νέο όπλο για Ρωσία – Ιράν

Το φυσικό αέριο νέο όπλο για Ρωσία – Ιράν

Τεχεράνη και Μόσχα παίζουν με τα νεύρα της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών αποφασίζοντας να δημιουργήσουν καρτέλ φυσικού αερίου. Η απόφαση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις πολιτικές βλέψεις του Ιράν και της Ρωσίας, ενώ η μεγάλη ηττημένη θα είναι η Ουάσινγκτον. Από την πλευρά της και η ΕΕ θα μπορούσε να εγκλωβιστεί στις ορέξεις του καρτέλ.

Alpha: Ανάλυση για ανταγωνισμό και επιτόκια

Alpha: Ανάλυση για ανταγωνισμό και επιτόκια

Τα θέματα της σχέσης του ανταγωνισμού με τα τραπεζικά επιτόκια και τον πληθωρισμό αλλά και το πώς επηρεάζει το ρυθμιστικό περιβάλλον την πορεία διαφόρων παραγωγικών κλάδων αναλύει η Alpha Bank στο Τριμηνιαίο Οικονομικό Δελτίο (Απρίλιος 2007).

Η μεταβλητότητα ”πλήττει” τώρα και τα εμπορεύματα

Η μεταβλητότητα ”πλήττει” τώρα και τα εμπορεύματα

Ο ανοδικός κύκλος των commodities άρχισε τον Νοέμβριο του 2001 και έχει οδηγήσει ορισμένους αναλυτές εμπορευμάτων να παραλληλίζουν το κλίμα που επικρατεί με αυτό των εταιρειών ”dotcom” στα τέλη του 1990. Το πρώτο τρίμηνο του 2007 ”πρωταθλητής” των αποδόσεων αναδείχτηκε το νικέλιο με άνοδο 37,40%, ενώ ακολούθησαν το ουράνιο (+31,94%), το φυσικό αέριο (22,72%).

Κινητή τηλεφωνία: Υψηλά περιθώρια ανάπτυξης

Πεδίο δόξης λαμπρό για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποδεικνύονται οι υπηρεσίες φωνής, παρά την ωρίμαση της ελληνικής αγοράς: Αυτό είναι το εντυπωσιακό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι αναλυτές του The Mobile World για την ελληνική αγορά. Διαβάστε τα στοιχεία για την ελληνική αγορά και τα σχέδια των εταιρειών κινητής.

Νέες επενδύσεις στο εξωτερικό ετοιμάζει η Κίνα

”Προβληματισμό” εγείρει η απόφαση της Κίνας να συστήσει επενδυτική εταιρεία για να εκμεταλλευτεί τα συναλλαγματικά της αποθέματα περί το 1 τρισ. δολάρια. Η εταιρεία θα έχει καταρχήν υπό διαχείριση περί τα 200 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές θέτουν το ερώτημα αν ο τρόπος διαχείρισης των αποθεμάτων αποτελέσει ”όχημα” για τις πολιτικές και οικονομικές φιλοδοξίες της Κίνας αλλά και των επιδράσεων στην αμερικανική και κατ’ επέκταση την παγκόσμια οικονομία.

Στην περιφέρεια το... πάρτι του 2007

Μπορεί μακροπρόθεσμα τα μεγάλα κέρδη να τα προσφέρουν οι όμιλοι με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, ωστόσο σε συντομότερα χρονικά διαστήματα που ξεκινούν από τις... λίγες ώρες και φτάνουν μέχρι και αρκετούς μήνες, μεγάλα κέρδη μπορούν να προέλθουν από κάθε είδους εταιρεία. Από την αρχή του 2007 έως και την 26η Μαρτίου στο ΧΑ, από τις 40 μετοχές με την υψηλότερη απόδοση 1 ανήκε στον FT 20 και 6 στον Mid 40. Δείτε τα στοιχεία για τις ”επιμέρους” εταιρίες.

ΕΤΕ: Μελέτη για ελληνικό ισοζύγιο συναλλαγών

Σε προσωρινούς παράγοντες αποδίδει η Εθνική Τράπεζα την εκτίναξη του ελληνικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο 12% του ΑΕΠ το 2006. Από μελέτη της με τίτλο ”Υψηλό Έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών: Λιγότερο ανησυχητικό από ό,τι δείχνει εκ πρώτης όψεως”, η τράπεζα αναλύει κατά πόσο το έλλειμμα είναι διατηρήσιμο καθώς και πότε και με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί ο περιορισμός του.

Ο... άρχοντας των παραγώγων

Είναι φανατικός τζογαδόρος και λατρεύει το τάβλι. Όμως πάνω από όλα, ο κ. Μάικλ Σπένσερ, ιδρυτής της ICAP, του μεγαλύτερου ομίλου διαπραγμάτευσης παραγώγων στον κόσμο με ημερήσιες συναλλαγές ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων., είναι ”ο άρχοντας των παραγώγων”.

Τα ”μαγικά” ομόλογα και οι... μάγοι της μπάλας

Σκληρές κόντρες στη Σοφοκλέους!

Ταμεία: Και κάθαρση και αποτελεσματικότητα

Κέρδη κρυμμένα στα... σκουπίδια!

Τι τρομάζει τις αγορές!

Αλλάζουν στρατηγική οι εταιρείες πληροφορικής

Μετοχές που αξίζουν όσο ένα... τσιγάρο

Αποτελέσματα 2006: Πρώτο δείγμα θετικόν

Διάλειμμα (ακόμη) λίγων ημερών για τους ”ταύρους”

Eurobank: Οι δαπάνες υγείας των νοικοκυριών

v