Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

R.Kaplan:Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της στρατηγικής

R.Kaplan:Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της στρατηγικής

Τη σημασία της υλοποίησης της εταιρικής στρατηγικής από το σύνολο των εργαζομένων τόνισε σε διάλεξή του ο καθηγητής του Harvard Dr.Kaplan, δημιουργός της επαναστατικής διοικητικής προσέγγισης Balanced Scorecard.

Παρατεταμένο σοκ για αγορές και οικονομίες

Παρατεταμένο σοκ για αγορές και οικονομίες

Πλήρως αντικρουόμενες οι απόψεις από τους ειδικούς για το μέγεθος και τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης. Ο ρόλος των hedge funds, οι δραστικές μειώσεις επιτοκίων  και τα ...νέα σήματα κινδύνου για τις αγορές.

Ευρώπη: Οι επενδύσεις έγιναν μπούμερανγκ

Ευρώπη: Οι επενδύσεις έγιναν μπούμερανγκ

Με επιπρόσθετα χρέη 5,3 δισ. ευρώ θα επιβαρυνθούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες, με την πιστωτική κρίση σε εξέλιξη και σκιές ύφεσης στην ευρωζώνη. "Βαρίδι" για τις μετοχές των τραπεζών, η χρήση των κρατικών πακέτων στήριξης.

Στη δίνη του κυκλώνα και οι αναδυόμενες

Στη δίνη του κυκλώνα και οι αναδυόμενες

Η "δυτική" κρίση πέρασε με ευκολία και στις αναδυόμενες αγορές, με τη θεωρία αποσύνδεσης να πηγαίνει ...περίπατο. "Αχίλλειος πτέρνα" τα εμπορεύματα. Μεγαλώνει η λίστα των αδύναμων κρίκων. "Δεκανίκι" από την Κίνα.

Μερίσματα: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Μερίσματα: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Αν και σε πολλές εισηγμένες η τιμή του δείκτη μερισματικής απόδοσης υπερβαίνει το 10%, συχνά "το παραμύθι τελειώνει με λύκο". Οι περιπτώσεις όπου η διανομή υψηλών μερισμάτων θα μπορούσε να συνεχιστεί και το 2009.

XA: 8+2 μετοχές για τα επόμενα τρία χρόνια

Δέκα εισηγμένες εταιρίες που πρέπει να εξετάσουν οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές: Διαθέτουν πλεονέκτημα ρευστότητας για το ορατό μέλλον και οι τίτλοι τους διαπραγματεύονται με ελκυστικούς δείκτες.

Καρέ προβλημάτων πνίγει την πραγματική οικονομία

Η κρίση αφήνει το στίγμα της με δυσοίωνα μηνύματα από την αγορά ακινήτων, τη χρηματοδότηση, τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας. Πέφτουν οι τιμές των ακινήτων, φρέναραν τα δάνεια.

Από τη Σκύλλα των τραπεζών στη Χάρυβδη της ύφεσης

Το τραπεζικό σύστημα βρήκε δεκανίκι αλλά η μεταβλητότητα στις αγορές θα παραμείνει υψηλή καθώς τώρα έρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. Τα σενάρια και τα hedge funds.

Παγκόσμια κρίση: Μέρος δεύτερο

Οι κυβερνήσεις έχουν ήδη εμφανίσει απέναντι στην κρίση ολόκληρο το οπλοστάσιό τους, όμως το πάνω χέρι στα χρηματιστήρια πήραν και πάλι οι πωλητές. Τα δύσκολα συνεχίζονται... Τα νέα στοιχήματα για την αγορά και τις εταιρείες.

ΤτΕ: Δεν ανησυχεί από την κάμψη στα ακίνητα

Παρά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις αρκετών παρατηρητών της κτηματαγοράς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν βλέπει ραγδαίες μεταβολές ούτε σε επίπεδο ζήτησης ούτε σε επίπεδο τιμών σε βραχυχρόνιο ορίζοντα.

Τραπεζική... «κολοκυθιά» με το πακέτο

ΧΑ: Κάτω από τα χαμηλά '03 το μισό ταμπλό

Λιανεμπόριο: Ανησυχίες για τις προβλέψεις

Τράπεζες: Ντόμινο εξαγορών και συγχωνεύσεων

Ιαπωνική επιδρομή στις δυτικές τράπεζες

Ευρώπη: Οι ασφαλιστικές κάνουν... πάρτι

Tα... red chips της Σοφοκλέους

Περισσότερα μέτρα "ζητούν" οι αγορές

Μάχη για μερίδια και νέες αγορές στην ένδυση

ΧΑ: (Ξε)πουλώντας σε "τιμή ευκαιρίας"

v