Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγμένες: Βλέπουν «μαύρο» και το 2010

Εισηγμένες: Βλέπουν «μαύρο» και το 2010

Παρά το ξεκίνημα της διεθνούς ανάκαμψης, η όποια άνοδος των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα το 2010 θα προέρχεται κυρίως από «κόλπα» της λογιστικής και στατιστικής. Τα σημάδια αδυναμίας, ποιοι κλάδοι αναμένεται να ανακάμψουν.

Θετικά μηνύματα από τη Ν.Α. Ευρώπη για το εμπόριο

Θετικά μηνύματα από τη Ν.Α. Ευρώπη για το εμπόριο

Aνάκαμψη πωλήσεων στο εξάμηνο, αλλά και ανάσα από τις αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές που επηρέασαν το τέλος του 2008 και το α' τρίμηνο του 2009 κατέγραψαν οι ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις στη Ν.Α. Ευρώπη.

Μαύρη τρύπα στους ισολογισμούς των τραπεζών

Μαύρη τρύπα στους ισολογισμούς των τραπεζών

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αναλυτές για τους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών το προσεχές διάστημα λόγω των υψηλών δανείων στις επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. 

Ένδυση:«Σκοτώνουν» τις τιμές οι αλυσίδες λιανικής

Ένδυση:«Σκοτώνουν» τις τιμές οι αλυσίδες λιανικής

Λαβωμένη όσον αφορά σε τζίρους και περιθώρια κέρδους από το α΄ εξάμηνο και αβέβαιη για τις εξελίξεις στο υπόλοιπο της χρονιάς εμφανίζεται η εγχώρια αγορά ένδυσης. Στο τελευταίο τρίμηνο οι ελπίδες ανάκαμψης.

Εντείνεται το κυνήγι ληξιπρόθεσμων χρεών

Εντείνεται το κυνήγι ληξιπρόθεσμων χρεών

Στην ενεργοποίηση των πλέον σκληρών μέτρων είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις εισοδημάτων και οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων, προχωρά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Βελτίωση επιδόσεων... «λογιστικού» τύπου!

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν σχετική βελτίωση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εμποροβιομηχανικών επιχειρήσεων από τον Σεπτέμβριο και μετά, αλλά κανείς δεν σπεύδει να το πανηγυρίσει...

Εγκαταλείπουν το χονδρεμπόριο προς χάριν λιανικής

Στροφή στη λιανική αγορά επιχειρούν όλο και περισσότεροι παραδοσιακοί χονδρέμποροι, ποντάροντας στην επωνυμία, στα υψηλότερα περιθώρια κέρδους, αλλά και στην ασφάλεια που προσφέρει η άμεση επαφή με τον καταναλωτή.

Αγορές: Πρωταγωνίστρια νέων εισαγωγών η Ευρώπη

Τα επενδυτικά κεφάλαια αναμένεται ότι θα στραφούν σε LSE, Euronext και Deutsche Boerse. Παραμένει το ερώτημα εάν το βέβαιο κύμα πρώτων δημόσιων εγγραφών θα πυροδοτηθεί μέσα στο 2009 ή θα αναμένει το νέο έτος.

Αγορές: «Παίξτε άμυνα», συνιστούν οι αναλυτές

Αμυντική τακτική στα χρηματιστήρια προτείνουν οι αναλυτές καθώς απέχει ακόμη η διατηρήσιμη ανάκαμψη στις οικονομίεςμ ενώ ο χρόνος βελτίωσης των εταιρικών κερδών παραμένει ακόμη ασαφής.

Χρηματιστήρια: οι ΑΜΚ επιστρέφουν

Περισσότερες από 165 εταιρείες άντλησαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους το ποσό-ρεκόρ των 87 δισ. δολαρίων μόνο στην αμερικανική αγορά. Οι εταιρείες επιχειρούν να καλύψουν τα χρέη και να αναδιαρθώσουν τους ισολογισμούς.

Σαφάρι για τους "άλλους Μέϊντοφ"

Οι τράπεζες μειώνουν τα ποσά των δανείων

Παγώνουν οι επενδύσεις, ανεβαίνει το πετρέλαιο

Σοφοκλέους: Το "στοίχημα" της οικονομίας

Κέρδη και ρίσκο στα ευρωπαικά εταιρικά ομόλογα

Κακή αρχή για την Ενδυση το 2009

Πιάνει τα 60 δισ. ευρώ ο δανεισμός του δημοσίου

Το "μετέωρο βήμα" των εισηγμένων

Οικονομία: Έτσι είναι αν... έτσι νομίζετε

Θερμό καλοκαίρι για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

v