Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Κλωστουφαντουργία: Σε αναζήτηση μέλλοντος

Κλωστουφαντουργία: Σε αναζήτηση μέλλοντος

Εως και τραγική ήταν η εικόνα των εταιριών Κλωστουφαντουργίας το 2001, καθώς τα κέρδη υποχώρησαν στα 846 εκατ. δρχ. από 15,6 δισ. δρχ. το 2000. Κι αυτό παρότι από το 1999 ως τα μέσα του 2001, οι εταιρίες άντλησαν 145 δισ. δρχ! Ποιά τα θετικά στοιχεία για το μέλλον.

Ημερίδα στο ΧΑΑ για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Ημερίδα στο ΧΑΑ για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα συζητήθηκαν σήμερα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ΧΑΑ, με εισηγητή, μεταξύ άλλων, τον Ν. Χριστοδουλάκη. Η εφαρμογή των ΔΛΠ θα προσδώσει διεθνή συγκρισιμότητα στις οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων και συνεπώς θα προσελκύσει επενδυτές.

Τρεις υποψηφιότητες για επιτήρηση

Τρεις υποψηφιότητες για επιτήρηση

Υποψήφιες να περιληφθούν στην κατηγορία των υπό επιτήρηση μετοχών, βάσει των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, είναι οι Μπουτάρης, Ιπποτούρ και Καμπάς. Οι τρεις εταιρίες εμφανίζουν δυσμενή στοιχεία για τη χρήση του 2001.

Μείωση κερδοφορίας στις εταιρίες κινητής;

Μείωση κερδοφορίας στις εταιρίες κινητής;

Η απόφαση της ΕΕΤΤ, ότι τα τέλη κλήσεων από σταθερά σε κινητά δίκτυα είναι υπερβολικά υψηλά , ενδέχεται να συμπιέσει σε μια ευαίσθητη περίοδο, τα κέρδη των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Τί λένε οι εταιρίες, ποια η άποψη των αναλυτών.

Ορκωτών ελεγκτών το …ανάγνωσμα

Ορκωτών ελεγκτών το …ανάγνωσμα

Ένα πρώτο ”απάνθισμα” με περιπτώσεις λογιστικού ”μασάζ” στα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών, μέσω των επισημάνσεων που κάνουν οι ορκωτοί ελεγκτές, δημοσιεύει στο τρέχον φύλλο η εφημερίδα ΜΕΤΟΧΟΣ.

Η... Enronίτιδα χτυπάει τώρα τη Σοφοκλέους

Εξαιρετικά δυσμενείς προβλέψεις για την πορεία της αγοράς,(σαφώς κάτω των 2300 μονάδων) αλλά και πολύ σκληρά σχόλια για συγκεκριμένες εισηγμένες εταιρίες, όπως η Εμπορική και η Folli-Follie, που θεωρούνται blue chip, εκφράζονται από αναλυτές, με αφορμή την ”έλλειψη διαφάνειας” και τα άσχημα αποτελέσματα.

Πριμοδοτούμενη ζάχαρη από τα Βαλκάνια

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εντάξει από τα μέσα του 2001 έως και το 2005 τις χώρες προτιμησιακής συμφωνίας (Σερβία, Κροατία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Σκόπια και Μαυροβούνιο), σε ειδικό καθεστώς για τη διάθεση της ζάχαρης με ειδική ενισχυμένη τιμή, προοιωνίζεται άσχημα νέα για Ελλάδα, Ιταλία και Αυστρία.

”Καθαρά χέρια” και… ξεΚοκκαλίσματα!

Σε περιπέτεια απρόβλεπτων διαστάσεων φαίνεται ότι έχει εισέλθει η χώρα. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αιχμάλωτη της συγκυρίας, οι αλληλοκατηγορίες για διαπλοκή, διαφθορά και ”κινδύνους εκτροπής” σακατεύουν την αξιοπιστία πολιτικών και μη, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί με απάθεια και καχυποψία.

Ελκυστικό το ΧΑΑ από το... 2003

Στο 13,9 και 12,3, αντίστοιχα, προβλέπεται να διαμορφωθεί η σχέση κερδών ανά μετοχή (EPS) των ελληνικών εισηγμένων εταιριών για το 2002 (+4,1%) και το 2003 (+13,5%), σύμφωνα με σχετική έκθεση της SSSB. Η εν λόγω σχέση είναι κοντά στο ευρωπαϊκό μέσο όρο για το 2002, ενώ για το 2003 καθιστά το ΧΑΑ ελκυστικό.

Μιχ. Σάλλας:Οι νέοι όροι του παιχνιδιού

Τους νέους όρους του παιχνιδιού σκιαγραφεί στο φύλλο του ”Μετόχου” της 22/02/2002 ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλας, μιλώντας για όλους και για όλα, αλλά και καταθέτοντας ευθαρσώς την άποψη του για τις αγκυλώσεις του επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού γίγνεσθαι.

Τα... δεσμά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

2001: Κακή χρονιά για τους πιστωτικούς ομίλους

Πολλαπλό πρόβλημα στις ιχθυοκαλλιέργειες

Internet: Κέρδη από τη Χειμερινή Ολυμπιάδα

Το νέο σύμπτωμα της... Enronίτιδας

Αύξηση 69% των ελλήνων χρηστών internet το 2001

”Προίκα” με … μετοχές

Δυστοκία στις επαφές Μινωικών, ΕΠΑΤ, ΑΝΕΚ

Οι χρυσές ”αφορολόγητες” χορηγίες του 2004

v