Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί ”ψάχνεται” με το ιρακινό πετρέλαιο ο Μπους

Γιατί ”ψάχνεται” με το ιρακινό πετρέλαιο ο Μπους

Γνωρίζετε ότι η έλλειψη εξοπλισμού εξόρυξης και η δικαιολογημένη, λόγω των πολέμων, διστακτικότητα μεγάλων εταιριών να επενδύσουν στην εκμετάλλευση του πετρελαίου του Ιράκ, έχουν αφήσει ανεξερεύνητο το 90% του υπεδάφους; Σε αυτό, όπως και σε άλλα ενδιαφέροντα αναφέρονται οι αναλυτές του iraj, Ηρ. και Φιλ. Αντωνόπουλος.

Τι επεφύλασσε το 2002 για τις κυπριακές εισηγμένες

Τι επεφύλασσε το 2002 για τις κυπριακές εισηγμένες

Περιορισμούς στην κερδοφορία και σε ορισμένες περιπτώσεις ζημιές επεφύλασσε το 2002 για τις περισσότερες εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, τονίζει η Εγνατία Κύπρου σε έκθεσή της, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα αποτελέσματα δεν είχαν μεγάλες εκπλήξεις.

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το πετρέλαιο του Ιράκ

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το πετρέλαιο του Ιράκ

Ο αληθινός πόλεμος για το Ιράκ έχει ήδη ξεκινήσει, με τις πετρελαϊκές εταιρίες να ανταγωνίζονται για τα πλουσιότερα σε μαύρο χρυσό πεδία όχι μόνο σε διακρατικό επίπεδο, αλλά και στο... εσωτερικό των κρατών, ενώ καλά κρατεί και ο ανάλογος διπλωματικός ”πόλεμος”.

Market ΑΧΕΠΕY: Τι έπραξαν τα ελληνικά blue chips

Market ΑΧΕΠΕY: Τι έπραξαν τα ελληνικά blue chips

Σε συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2002 των ελληνικών εταιριών που απαρτίζουν το δείκτη FT20 και στις πιθανές επιπτώσεις τους στους κλάδους που ανήκουν προχώρησε με ειδικό report η Market ΑΧΕΠΕΥ. Δείτε τις ποσοστιαίες μεταβολές και τα θεμελιώδη μεγέθη.

UBS: 2+1  προβλέψεις για το δολάριο

UBS: 2+1 προβλέψεις για το δολάριο

Τρεις προβλέψεις - συμπεράσματα για την πορεία του δολαρίου σε συνάρτηση με τις τιμές του πετρελαίου και τον πόλεμο στο Ιράκ διατυπώνει η UBS σε σημείωμά της, ενώ υιοθετεί bearish (απαισιόδοξη) πρόβλεψη για την βραχυπρόθεσμη πορεία του δολαρίου.

T. Levkowich: Περί... ”πολεμικού χαρτοφυλακίου”

Με τη συμπεριφορά ενός χαρτοφυλακίου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... ”πολεμικό” ασχολείται ο αναλυτής της SSSB, T. Levkowich, εξετάζοντας προτεινόμενες επενδύσεις, περιγράφοντας επενδυτικές στρατηγικές και επισημαίνοντας τις παγίδες της αβεβαιότητας.

Xωρίς... αναισθητικό τα αποτελέσματα!!!

Η μείωση της κερδοφορίας των εισηγμένων προσδιορίζεται από τους αναλυτές στο 17-18%. Aν εξαιρεθούν τραπεζικές και ασφαλιστικές, η κερδοφορία εμφανίζεται απλά... στάσιμη. Ταυτόχρονα... σκελετοί ”βγαίνουν από τις ντουλάπες”, ενώ περίπου 10 εταιρίες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο επιτήρησης. Ασχημα ”μαντάτα” και για το α΄ τρίμηνο!!

Εθνική: Πως θα κινηθούν τα διεθνή ομόλογα

Με την πορεία της αγοράς των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ ασχολείται το μηνιαίο report Euro Area Monthly Ιανουαρίου της Εθνικής, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων σε 4,3% για την ευρωζώνη και 4,5% για τις ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο. Οι προβλέψεις για το σύνολο του 2003.

Και οι αμερικανοί στο... κυνήγι της Ahold

Συνέχεια φαίνεται να παίρνει το θέμα της ολλανδικής Ahold, του πλέον ίσως τρανταχτού δείγματος ”ευρω-λογιστικής αλχημείας”, καθώς στο χορό των ελέγχων μπαίνουν και οι αμερικανικές αρχές. Ποιο εκτιμάται ότι θα είναι το μέλλον της Νο3 εταιρίας του κλάδου παγκοσμίως;

Ελ. Θαλασσινός: ”Η σχέση μου με τον Τσιτσιρίγκο”

Τη δική του εκδοχή, για την εμπλοκή του φερόμενου ως εγκεφάλου της παρατράπεζας Β. Τσιτσιρίγκου στην έκδοση του περιοδικού ”Foreign Policy”, αλλά και στην εταιρία ICER A.E., μας έδωσε ο εκδότης και μέτοχος της εταιρίας, Ελ. Θαλασσινός. Τι συνέβη με την Τalandian AΕΛΔΕ και την Αγροτική ΑΧΕ, ποια νεότερα... ερωτήματα, προέκυψαν στην πορεία.

Σούπερ μερίσματα από 30 εισηγμένες

CSFB: Κερδισμένοι και χαμένοι του πόλεμου στο Ιράκ

Οι προβλέψεις της Marfin για τα μεγέθη 39 εταιριών

Merrill Lynch: 2+1 κριτήρια για τις ευρωτράπεζες

Citigroup:Νέες προβλέψεις για νομίσματα, αξιόγραφα

Stat Bank: Η ελληνική αγορά φρούτων και λαχανικών

Τι ελέγχουν οι ελληνικές τράπεζες στα Βαλκάνια

Τι ”βλέπει” για το ευρώ η Alpha Bank

SSSB: ”Χρονοβόμβα” το ασφαλιστικό στην Ευρώπη

Εκτιμήσεις Iraj για το μαύρο χρυσό

v