Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Wall - Φρανκφούρτη - ευρώ οι κερδισμένοι του 2003

Wall - Φρανκφούρτη - ευρώ οι κερδισμένοι του 2003

Οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης αποτελούν τους μεγάλους κερδισμένους του 2003, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον. Πώς συμπεριφέρθηκαν οι υπόλοιπες αγορές και ποιοι είναι οι ανοδικοί πρωταγωνιστές της χρονιάς που φεύγει.

Τα top picks της Σοφοκλέους για το 2004!

Τα top picks της Σοφοκλέους για το 2004!

Στις αποδόσεις του 2004 φαίνεται να είναι πλέον στραμμένο το ενδιαφέρον του συνόλου των ενεργών παραγόντων της Σοφοκλέους. Λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2003, το euro2day.gr παρουσιάζει τα top picks 7 κορυφαίων εγχώριων χρηματιστηριακών εταιριών από την ελληνική αγορά.

IRAJ: Οι 14 ”μαύρες τρύπες” της ενημέρωσης

IRAJ: Οι 14 ”μαύρες τρύπες” της ενημέρωσης

Είστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο ενημέρωσης που παρέχουν οι ελληνικές εισηγμένες; Όπως καταδεικνύει η πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του iraj.gr, δεν θα έπρεπε να είστε. Δανεισμός, ανάλυση του κόστους και μετοχική σύνθεση αποτελούν ορισμένες μόνο από τις 14 ”μαύρες τρύπες” της εν Ελλάδι χρηματιστηριακής ενημέρωσης.

Τα 7 top picks της EFG Eurobank Sec.

Τα 7 top picks της EFG Eurobank Sec.

Η Alpha Bank παραμένει η κύρια επιλογή της EFG Eurobank Securities, όπως επισημαίνεται στο Μηνιαίο report του Δεκεμβρίου. Οι προοπτικές του τραπεζικού κλάδου το 2003 και 2004. Το προφίλ των 7 top picks, οι εκτιμήσεις και οι συστάσεις. Προβλεψεις για την πορεία της Σοφοκλέους.

Εθνική: Τι δείχνουν οι διεθνείς αποδόσεις ομολόγων

Εθνική: Τι δείχνουν οι διεθνείς αποδόσεις ομολόγων

Εντονότερους ρυθμούς αύξησης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, έναντι της ευρωζώνης φαίνεται να προεξοφλούν οι αγορές, όπως προκύπτει από τις διαφορές μεταξύ των βραχυπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων επιτοκίων στις δύο όχθες του Ατλαντικού και περιγράφεται στο Euro Monthly Area Δεκεμβρίου της Εθνικής Τράπεζας.

ΙΟΒΕ: Θετικές οι προοπτικές της αγοράς μπίρας

Θετικές διαγράφονται οι προοπτικές της εγχώριας αγοράς μπίρας, όπως προκύπτει από σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η εγχώρια κατανάλωση υπολείπεται σημαντικά της ευρωπαϊκής, ενώ εξέχουσα θέση κατέχει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, καθώς ελέγχει το 90% της αγοράς.

Τράπεζες: Θετικές οι προοπτικές (και) για το 2004

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών για το ερχόμενο έτος, όπως προκύπτει από στοιχεία της JCF, η οποία συγκέντρωσε τις απόψεις ξένων και Ελλήνων αναλυτών. Ποια είναι η Ελληνίδα ”αγαπημένη” των οίκων. Ποια ιδρύματα συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές και αρνητικές συστάσεις.

ΕΛΠΕ: Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης η διοίκηση

Μια σειρά ερωτημάτων για τις πρωτοβουλίες της διοίκησης Καραχάλιου σε διάφορους τομείς έχουν φέρει τα ΕΛΠΕ στο επίκεντρο της κριτικής στελεχών της αγοράς, αλλά και της... αντιπολίτευσης. Το θέμα απασχολεί πλέον και την κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να πλήξει την εικόνα της σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτικά περίοδο.

Η αλήθεια για τα εννεάμηνα

Τα εννεάμηνα των εταιρειών αποτελούν παρελθόν. Ωστόσο, η εικόνα που εξάγεται, καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τους λόγους για τους οποίους το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί πλέον σε λίγους τίτλους της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Τι αποκαλύπτουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία.

Η ”στειρότητα” των ευρωπαϊκών προοπτικών

”Ολέθριες” εκτιμά τις προοπτικές ανάπτυξης της Ευρωζώνης ο Tim Congdon, οικονομολόγος και επικεφαλής της Lombard Street Research, αποδίδοντας την απαισιοδοξία του στη γήρανση του πληθυσμού και στην μείωση της παραγωγικότητας. Πόσα παιδιά πρέπει να κάνουν οι γυναίκες για την άρση του αδιεξόδου.

Θέλουμε τα ΔΛΠ, αλλά... δεν είμαστε έτοιμοι!

Εθνική: Τι τρέχει με την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

EFG Sec: Τα 9μηνα στο ”μικροσκόπιο”

Crash Test με διεθνή κριτήρια για τη Σοφοκλέους

Ώρες μεγάλων ”αποφάσεων” για το δολάριο

Σε δίλημμα η Wall Street

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο οι διαχειριστές των Αμοιβαίων

Kantor: Θα πιεσθούν οι τηλεπικοινωνιακές τιμές

Marfin: Εκτιμήσεις για το 9μηνο 25 εισηγμένων

Kantor: Πως διαμορφώνεται το ενεργειακό τοπίο

v