Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένη ζήτηση στελεχών διαπιστώνει η Kantor

Σημαντική αύξηση κατά 107%, παρουσίασε η ζήτηση στελεχών από τις επιχειρήσεις κατά το δ’ τρίμηνο 2003 σε σχέση με το 2002, αναφέρει η Kantor Humanis σε σχετική έρευνα της, καταλήγοντας στο ότι αυτό ίσως είναι σημάδι οικονομικής ανάκαμψης. Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Αυξημένη ζήτηση στελεχών διαπιστώνει η Kantor
Σημαντικά αυξημένη ζήτηση κατά 107%, παρουσίασε η ζήτηση στελεχών από τις επιχειρήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2003 σε σχέση με αυτό του προηγούμενου έτους, αναφέρει η Kantor Humanis σε σχετική έρευνά της.

Όπως προκύπτει από την τριμηνιαία έρευνα της Kantor Humanis, πρόκειται για εντυπωσιακή εξέλιξη δεδομένου ότι μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2003 η συνολική ζήτηση παρουσίαζε μια σχετική στασιμότητα (αύξηση 2% σε σύγκριση με πέρυσι).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η μεγάλη αύξηση της ζήτησης στελεχών που σημειώθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2003 οφείλεται κυρίως στον κλάδο του Εμπορίου και ιδίως στον υποκλάδο ”Φάρμακα, Καλλυντικά και Απορρυπαντικά” και την ειδικότητα των Πωλήσεων.

Ακόμα, μεγάλη αύξηση της ζήτησης παρατηρείται στα ”Μεταφορικά Μέσα” και στα ”Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά Είδη”, παρέχοντας ενδείξεις ανασύνταξης στον χώρο των καταναλωτικών ειδών διαρκείας. Αύξηση ζήτησης παρουσίασαν επίσης η Πληροφορική και οι Τράπεζες.

Η ζήτηση ανά κατηγορία στελεχών, σημειώνει η Kantor Humanis, παρουσίασε έξαρση για τα μεσαία στελέχη με εξαίρεση τους κλάδους Πληροφορικής και Συμβούλων που η αύξηση ήταν εντονότερη στα διευθυντικά στελέχη.

Επιπλέον, η ζήτηση για στελέχη Πωλήσεων και Marketing εξακολουθεί την αυξητική τάση που είχε σημειωθεί και στα προηγούμενα τρίμηνα με τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό αγγελιών σχετικά με πέρυσι παρουσίασαν τα στελέχη των ειδικοτήτων ”Πωλήσεις”, ”Logistics”, ”Operations” και ”Μηχανογράφησης”.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2003 έδωσε σημεία αλλαγής της δυναμικής της αγοράς στελεχών, τα οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα διατηρηθούν και το 2004. Ωστόσο, αν τα σημεία αυτά επιμείνουν για ένα ακόμη τρίμηνο θα μπορέσουν να αποτελέσουν σύμφωνα με την Kantor ενδείξεις οικονομικής επιτάχυνσης.

* Η σχετική έρευνα της Kantor Humanis δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v