Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

ΙΟΒΕ: Θετικές οι προοπτικές των ιχθυοκαλλιεργειών

ΙΟΒΕ: Θετικές οι προοπτικές των ιχθυοκαλλιεργειών

Ιδιαίτερα θετικές διαγράφονται οι προοπτικές για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Το εμπορικό ισοζύγιο του κλάδου εμφανίζεται έντονα πλεονασματικό για όλα τα έτη της περιόδου 1999-2004. Οι τάσεις και τα προβλήματα.

Σοφοκλέους: Τα... σκληρά καρύδια!

Σοφοκλέους: Τα... σκληρά καρύδια!

Το ”σύνδρομο της Κίνας” ανέτρεψε τελικά σε κάποιο βαθμό την παραδοσιακή αντίληψη ότι τα blue chips υποχρεώνονται σε περιορισμένου ύψους απώλειες. Μάλιστα αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε την κατηγορία εκείνη των μετοχών που άντεξαν στη δυσμενή συγκυρία στο XA τότε θα μιλούσαμε για τις εταιρείες που έχουν ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις.

Πιο ελκυστικές μετά τη διόρθωση οι μετοχές ASE-20

Πιο ελκυστικές μετά τη διόρθωση οι μετοχές ASE-20

Tο Χ.Α. φαίνεται να επανέρχεται σε πιο ”ήπια” κατάσταση, έπειτα από τη σημαντική διόρθωση τιμών με τις μετοχές του FT 20 να εμφανίζονται ελκυστικότερες. Το μέσο P/E των 60 εταιρειών του Γ.Δ. για το 2007 εκτιμάται σε 14,25 πλέον έναντι 15,92 στις 23/02, ενώ για τον δείκτη της υψηλής το P/E του 2007 ”προσγειώθηκε” σε 14,09 από 15,57 πριν.

Σε εταιρικά κέρδη το στοίχημα για τις αγορές

Σε εταιρικά κέρδη το στοίχημα για τις αγορές

Το μίνι–κραχ του χρηματιστηρίου της Κίνας αποτέλεσε την αφορμή για επανέλθουν στο προσκήνιο βασικά ερωτήματα για την πορεία των αγορών το 2007, καθώς το παζλ εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα σύνθετο. Σε αυτή τη φάση το βασικό σενάριο παραμένει αυτό της προσωρινότητας των πρόσφατων θετικών εκπλήξεων από τα αποτελέσματα, αλλά και της αρνητικής επίδρασης της ανόδου των αποθεμάτων σε σχέση με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ. Ο ρόλος της ρευστότητας, της Κίνας, της κατανάλωσης, αλλά και των κερδών.

Τρ. Κύπρου: ”Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...”

Τρ. Κύπρου: ”Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...”

”Κούφια” λόγια αποδεικνύονται οι διακηρύξεις περί ανεξαρτησίας και αυτόνομης πορείας που επανειλημμένως έχει κάνει η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, αφού επίσημα πλέον δημοσιοποιήθηκε ότι είχαν σχεδόν συμφωνήσει για συνένωση με την Πειραιώς. Τα χάλασαν, όμως, στις ”καρέκλες” που θα είχε η διοίκηση του νέου σχήματος.

Τράπεζες: Ρεκόρ κερδοφορίας άνω των προβλέψεων

Τα κέρδη του 2006 αποτέλεσαν νέο ρεκόρ για τις τράπεζες σε επίπεδο κερδοφορίας και λειτουργικής αποδοτικότητας, καθώς οι μεγάλες δυνάμεις κινήθηκαν με γνώμονα τη συγκράτηση του κόστους στο εσωτερικό, την αύξηση της αποδοτικότητας και το άνοιγμα σε περισσότερες ξένες αγορές. Τα παραπάνω συνδυάστηκαν με διατήρηση των περιθωρίων λειτουργίας, με βελτίωση των δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αναλυτικά για ΕΤΕ, Alpha, EFG, Πειραιώς, Κύπρου, MPB, Εμπορική.

”Το Φαινόμενο της Πεταλούδας” και οι μετοχές

Τι κοινό μπορεί να έχουν η πρόβλεψη του καιρού, η εξέλιξη του ανθρώπινου DNA και η πορεία των μετοχών; Μικρές ασήμαντες λεπτομέρειες μπορεί να προκαλούν ”θανάσιμες” μεταβολές; Η Θεωρία του Χάους του Edward Lorenz και το ”Φαινόμενο της Πεταλούδας” ίσως να αποτελούν την απάντηση. Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται μέσα σε καθεστώς αναρχίας, μπορεί τελικά να επικρατεί αρμονία και τάξη.

Κερδίζουν έδαφος τα ομολογιακά δάνεια

Με βασικό δέλεαρ τη φορολογική ωφέλεια οι ελληνικές επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ομολογιακών δανείων προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες. Το περασμένο έτος για κάθε δέκα ευρώ που αντλούσαν από το τραπεζικό σύστημα σχεδόν τα 3,5 ευρώ έφεραν την ένδειξη ”ομολογιακό δάνειο” καθώς οι τίτλοι αυτοί απαλλάσσονται από την εισφορά στην οποία υπόκεινται τα τραπεζικά δάνεια και η οποία ανέρχεται σε 0,6% του υπολοίπου του δανείου.

Μελέτη για επενδυτική ελκυστικότητα ΝΑ Ευρώπης

Η αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών της ΝΑ Ευρώπης, όπως οι υποδομές στις τηλεπικοινωνίες, τις συγκοινωνίες και τα logistics, μπορούν να καταστήσουν την χώρα κόμβο επενδυτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Όμως, παρά τη θετική εικόνα που η Ελλάδα απολαμβάνει, αδυνατεί μέχρι στιγμής να προσελκύσει αντίστοιχο όγκο επενδύσεων.

Πρωταγωνιστής και για το 2007 το real estate

Ισχυρή πορεία αναμένεται το 2007 για την αγορά του real estate, όμως οι επενδυτές θα πρέπει να προσαρμοστούν σε χαμηλότερες αποδόσεις ύστερα από το παρατεταμένο ράλι των προηγούμενων ετών, εκτιμούν οι αναλυτές. Για την Ευρώπη οι επενδύσεις αναμένεται να ανέλθουν περίπου στα 240 δισ. ευρώ, ενώ το παρών θα δώσουν στις αγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας οι εταιρίες επενδύσεων ακινήτων (Real Estate Investment Trusts - REITs) οι οποίες λειτουργούν ήδη στις αγορές της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Τα πολύτιμα μέταλλα οι πρωταγωνιστές του 2007

Η ”Νέα Οικονομία” του μέλλοντος

Ατσάλι: Το διεθνές σκηνικό & η έκπληξη της ΣΙΔΜΑ

Δρομολογούνται αλλαγές στο λιανεμπόριο

Επενδυτικό σαφάρι στην Αφρική

Εμπορικός πόλεμος τώρα στις τηλεπικοινωνίες

Αλήθειες και ψέματα για τα μεγέθη του ΑΕΠ

Σταθερά υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για real estate

Εμπορική: Ακριβές πλέον οι τράπεζες στη ΝΑ Ευρώπη

Eurobank: ”O Allan Greenspan δικαιώνεται”

v