Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stock options: Από τη χρήση στην... κατάχρηση

Stock options: Από τη χρήση στην... κατάχρηση

Την έντονη δυσφορία των μικροεπενδυτών προκαλούν συχνά τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών που τον τελευταίο καιρό λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς υιοθετούνται από ολοένα και περισσότερες εισηγμένες εταιρείες. Οι περιπτώσεις 4 εταιρειών. Οι ”άλλες” πολιτικές.

Λιανεμπόριο: Ανοδικές προσδοκίες για εισηγμένες

Λιανεμπόριο: Ανοδικές προσδοκίες για εισηγμένες

Συγκρατημένες εκτιμήσεις για την πορεία της κατανάλωσης και ως εκ τούτου για την εξέλιξη των μεγεθών των λιανεμπορικών επιχειρήσεων το 2008 διατυπώνουν παράγοντες του εμπορίου. Πληθωρισμός, πετρέλαιο και αβεβαιότητα πλήττουν την καταναλωτική διάθεση. Η εικόνα των εταιριών.

Μετά το ρεκόρ του 2007, λιγότερα deals το 2008

Μετά το ρεκόρ του 2007, λιγότερα deals το 2008

Με ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών έκλεισε το 2007, με την Ευρώπη να ανακηρύσσεται μεγάλη κερδισμένη, καθώς για πρώτη φορά πήρε το προβάδισμα από τις ΗΠΑ. Τα deals θα συνεχιστούν το 2008, όμως ουδείς περιμένει αυτό να συμβεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Το... Βασίλειο του ”Ερρίκος Ντυνάν”

Το... Βασίλειο του ”Ερρίκος Ντυνάν”

”Σκιές” ως προς την ωραιοποίηση των λογιστικών καταστάσεων του Ερρίκος Ντυνάν προκύπτουν από την τελευταία Έκθεση Ελέγχου που διενήργησε ο ΣΟΛ τον Μάιο του 2007, βάσει της οποίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί αποσβέσεις σε σειρά περιουσιακών στοιχείων, ούτε και έχουν σχηματιστεί προβλέψεις για ανάλογες ”δαπάνες”.

Χρονιά του χρυσού και το 2008

Χρονιά του χρυσού και το 2008

Βίο παράλληλο με εκείνον του πετρελαίου ακολουθεί ο χρυσός του οποίου η τιμή σπάει κάθε ρεκόρ ξεπερνώντας ήδη τα 900 δολάρια. Αναλυτές και traders εμφανίζονται ”θορυβημένοι” εκτιμώντας πως το 2008 η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα είναι υψηλότερη κατά 100 δολάρια σε σχέση με πέρυσι.

Ρήγμα Deutsche Bank στο growth story του Χ.Α.

Άρωμα... ανησυχίας για το σύνολο των ελληνικών τραπεζών αφήνει να αιωρείται η Deutsche Bank, κάνοντας λόγο για αύξηση κόστους κεφαλαίων και αλλαγές στην αποτίμηση του ρίσκου των επενδύσεων στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Φόβοι για ριζική μεταστροφή προς τις μετοχές ”αξίας”. Τι λέει η επίμαχη έκθεση, πώς χρησιμοποιήθηκε και οι... αντιρρήσεις.

Υψηλή ανάπτυξη για αλυσίδες παιδικών ειδών

Μερίδια στην κατακερματισμένη αγορά της βρεφικής - παιδικής ένδυσης αλλά και των ειδών για τη μέλλουσα μητέρα επιχειρούν να συγκεντρώσουν εγχώριες εισηγμένες, οι οποίες δραστηριοποιούνται με οργανωμένα λιανικά concepts τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τράπεζες: Εξελίξεις εν όψει και στις ”μικρές”

Οι διεργασίες στις μεγάλες τράπεζες έχουν ξεκινήσει για τα καλά, όμως και στις μικρότερες κάθε άλλο παρά ηρεμία επικρατεί. Άλλωστε οι πιθανότητες για στρατηγικές συμμαχίες είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους. Τι συμβαίνει σε Τ.Τ., Aspis, Γενική, Αττικής, Proton Βank και Millennium.

Λεβεντάκης: Η... αποποίηση ευθυνών από Γ. Βερνίκο

Τη δική του άποψη για τα πεπραγμένα της περιβόητης πλέον Λεβεντάκης (πρώην Βερνίκος Κόττερα) παραθέτει με επιστολή του ο κ. Γ. Βερνίκος. Τονίζει τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων και τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Ούτε κουβέντα για τη ”σκανδαλώδη” αποτίμηση της Ελληνικά Εκκοκκιστήρια, ούτε λέξη για τα (τότε) διθυραμβικά ”Ωσαννά” προς τον κ. Λεβεντάκη.

Kantor: Μη ανταγωνιστικές οι βιομηχανίες

Έλλειμα ανταγωνιστικότητας στην ελληνική βιομηχανία διαπιστώνει η Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. στην ετήσια επισκόπηση του κλάδου, για το 2006 με μόνο το 14% των μεταποιητικών επιχειρήσεων να μπορεί να χαρακτηριστεί πραγματικά ”ανταγωνιστικό”.

Ο αναβρασμός των υδάτων

Αγώνας αντοχής για την οικονομία το 2008

Τράπεζες: Τι μαγειρεύουν οι ”μεγάλοι” για το 2008

ΕΛΠΕ: Τι κρύβει η ”βελούδινη” μεταβίβαση

Tράπεζες: Πιέσεις, αλλά το σύστημα αντέχει...

ΕΤΜΑ-Ελλατέξ: Περιμένοντας (;) την... επάνοδο

ΔΕΗ: Γιατί... τρελάθηκαν οι τιμές – στόχοι

Η πράσινη οικονομία κερδίζει έδαφος και επενδυτές

Centaurus: Οι πολύπλευρες ”αναζητήσεις” του fund

Μετοχές: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι αναλυτές

v