Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Οι δημοσιονομικές πιέσεις επιταχύνουν τις «τομές»

Οι δημοσιονομικές πιέσεις επιταχύνουν τις «τομές»

Aποφασισμένη να βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί στις ΔΕΚΟ είναι η κυβέρνηση, καθώς αυξάνονται οι δημοσιονομικές πιέσεις και το δανεικό χρήμα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της οικονομίας έχει γίνει πανάκριβο.

Αγορές: Μπρα ντε φερ τεχνολογίας - τραπεζών

Αγορές: Μπρα ντε φερ τεχνολογίας - τραπεζών

Την... εκδίκησή του από τον χρηματοπιστωτικό τομέα παίρνει σήμερα ο τεχνολογικός. Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, το σκάσιμο της τεχνολογικής «φούσκας» έβαλε τις σχετικές εταιρείες σε τροχιά επενδυτικής απαξίωσης.

Ξεπαγώνουν οι αποκρατικοποιήσεις

Ξεπαγώνουν οι αποκρατικοποιήσεις

Στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της φετινής χρονιάς επικεντρώνει τις προσπάθειές του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχτεί ο φιλόδοξος στόχος που έχει θέσει για εισπράξεις 1 δισ. ευρώ το 2009.

Στην Ευρώπη τα σκήπτρα της αυτοκινητοβιομηχανίας

Στην Ευρώπη τα σκήπτρα της αυτοκινητοβιομηχανίας

Το σίριαλ με τις προβληματικές αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες βάζει σε ρόλο ηγέτη του διεθνούς κλάδου τις ισχυρές ευρωπαϊκές εταιρείες. Η Ford νέος ηγέτης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ηλεκτρονικά: Τζίροι για «φθηνά» tech προϊόντα

Ηλεκτρονικά: Τζίροι για «φθηνά» tech προϊόντα

Αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές καταγράφεται τους πρώτους μήνες τους 2009, η οποία, αν και δεν συνοδεύεται από αύξηση των τζίρων των λιανεμπορικών αλυσίδων, εν τούτοις αποτελεί θετικό στοιχείο.

Σχέδια εκτάκτου ανάγκης στην ένδυση

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα της κατανάλωσης επιχειρούν οι επιχειρήσεις ένδυσης, αφενός παγώνοντας ανοίγματα και επενδύσεις και αφετέρου μειώνοντας την έκθεσή τους στους κινδύνους των υψηλών αποθεμάτων.

Φειδωλός ακόμα ο Αμερικανός καταναλωτής

Το 40% των Αμερικανών έχει μειώσει τα έξοδά του για αγορά τροφίμων και αναλώσιμων. Στην αισιοδοξία που δημιούργησαν τα κυβερνητικά μέτρα αποδίδεται η θετική εικόνα των λιανικών πωλήσεων τους δύο πρώτους μήνες του 2009.

Το "πράσινο" new deal κερδίζει κονδύλια

Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα αυξηθούν μόνο όταν οι βιομηχανίες πειστούν για την αποδοτικότητα των οικολογικών τεχνολογιών. Το 15% των πακέτων στήριξης της οικονομίας θα διατεθεί σε οικολογικά projects.

Η κρίση, η FED και οι... "οικογένειες"

Πρωτοφανή αλλαγή ισορροπιών στην παγκόσμια τραπεζική προκάλεσαν η κρίση και τα "λουκέτα". Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley κινούν πλέον τα νήματα, με μεγαλύτερη πίτα. Ο ρόλος της Fed.

Αγορές:Ένα bear market δεν είναι αρκετό

Παραμένουν επιφυλακτικοί οι αναλυτές με δεδομένη την προβληματική κατάσταση για την οικονομία. Η ομαλοποίηση στον χρηματοοικονομικό κλάδο αποτελεί το κλειδί των εξελίξεων αυτή την περίοδο.

G2O: "Ένεση" $1,1 τρισ. στην παγκόσμια οικονομία

G20: Μία ομάδα, πολλά προβλήματα… (λίγες λύσεις)

G20: Τι τους χωρίζει - Τι τους ενώνει

Τράπεζες: Υπερβολικοί οι φόβοι για ΝΑ Ευρώπη

Τα πακέτα στήριξης των G20

Ευρώπη: Σε δυσχερή κατάσταση οι χρ/κές πλατφόρμες

Στραγγίζει από κεφάλαια το Χρηματιστήριο

Κρατικές vs ιδιωτικές πετρελαϊκές σημειώσατε... 2

ΗΠΑ:Η κερδοσκοπία καλά κρατεί στην αγορά εργασίας

Η κρίση δεν θέλει...διαφήμιση

v