Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

ΑΤΕ: Ποιο το μέλλον των συνεταιριστικών θυγατρικών

ΑΤΕ: Ποιο το μέλλον των συνεταιριστικών θυγατρικών

Στις 25/4 (ημέρα που θα υποβληθούν οι δεσμευτικές οι προσφορές για την Αγνό) ξεκινά για την ΑΤΕ η περίοδος ρευστοποίησης των εκτός χρηματο-οικονομικού τομέα θυγατρικών. Τι σχεδιάζει για Δωδώνη, ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ κλπ.

Μαθήματα... arbitrage από CSFB

Μαθήματα... arbitrage από CSFB

Η υψηλότερη ρευστότητα που προσελκύουν τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια συμβάλουν στο άνοιγμα του spread στην περίπτωση που η μετοχή μίας εταιρίας είναι εισηγμένη σε δύο αγορές. Τι λέει η CSFB για το arbitrage στις μετοχές της Εθνικής, Alpha Bank, OTE, ΔΕΗ και Intracom.

Τι προβλέπουν 5 μεγάλες ΑΧΕΠΕΥ για τις τράπεζες

Τι προβλέπουν 5 μεγάλες ΑΧΕΠΕΥ για τις τράπεζες

Μια όσο το δυνατόν πιο συστηματική πρόβλεψη της δραματικής επιβράδυνσης που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η κερδοφορία των μεγάλων ελληνικών τραπεζών στο α’ τρίμηνο του 2002, καταγράφει σήμερα το Euro2day.gr. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται οι εκτιμήσεις των τμημάτων ανάλυσης πέντε μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών.

Πέρασαν ”τα χειρότερα” για τη Νέα Οικονομία

Πέρασαν ”τα χειρότερα” για τη Νέα Οικονομία

Ανάκαμψη φαίνεται να παρουσιάζουν οι εταιρίες dot-com, σύμφωνα με έρευνα της Webmergers. Στο α΄ τρίμηνο του 2002 ο ρυθμός των χρεοκοπιών μειώθηκε κατά 67%, καθώς αποχώρησαν οι εταιρίες με μη βιώσιμα business plans, όπως επίσης και αυτές που είχαν υψηλές δαπάνες (cash burners).

Εκτιμήσεις ξένων  αναλυτών για ελληνικές telecoms

Εκτιμήσεις ξένων αναλυτών για ελληνικές telecoms

Ιδιαίτερα θετική πορεία έχουν καταγράψει οι ελληνικές telecoms σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, οι οποίες από την αρχή του έτους καταγράφουν απώλειες 22%. Τι εκτιμούν για τον κλάδο οι αναλυτές της UBS και της Lehman Brothers στις τελευταίες εκθέσεις τους.

”Αχίλλειος πτέρνα” οι τράπεζες

Στο επίκεντρο επανέρχεται η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών στο α΄ τρίμηνο, αλλά και συνολικά εντός του 2002. Εκθεση μεγάλης ελληνικής ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει για την Εθνική Τράπεζα μείωση των ενοποιημένων κερδών κατά 55,2% στο τρίμηνο και κατά 27,8% στο σύνολο του 2002, ενώ τα ερωτήματα για τους πέντε ”μεγάλους” της αγοράς, διαχέονται.

Τα... τερτίπια της ”στρογγυλής θεάς”

Σε ”φούσκα” φαίνεται να εξελίσσεται η πολλά υποσχόμενη επένδυση σημαντικών εταιριών καλωδιακής τηλεόρασης στο αθλητικό θέαμα. Τα διαφαινόμενα άλλοτε κέρδη από μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων αποδεικνύονται ”χίμαιρα” για ευρωπαϊκές εταιρίες ΜΜΕ, καθώς το ”άνοιγμά” τους για την απόκτηση των σχετικών αδειών είναι τεράστιο.

Προβλέψεις της Εθνικής για το ευρώ

Οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, η εντυπωσιακή πορεία της Wall και η υψηλή παραγωγικότητα στις ΗΠΑ επηρεάζουν αρνητικά την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, επισημαίνεται σε έκθεση της Εθνικής. Το ευρώ είναι υποτιμημένο κατά 20% έναντι του δολαρίου, ενώ προβλέπεται να φθάσει στα 0,97 σεντς στο τέλος του 2002.

Ενα ενδιαφέρον τραπεζικό... τρίγωνο

Σοβαρές διεργασίες συντελούνται στο τρίγωνο Εμπορικής - Ταμιευτηρίου - Ταμείου Παρακαταθηκών. Η μετοχική τους σύνδεση είναι αποκαλυπτική, ενώ το νήμα επεκτείνεται στα (αντικρουόμενα) σχέδια του Δημοσίου, αλλά και στις πιθανές βλέψεις της Credit Agricole.

Στις νέες υπηρεσίες ευελπιστεί η κινητή τηλεφωνία

Μειωμένες καταγράφονται οι προσδοκίες των αναλυτών για το ρυθμό ανάπτυξης του τηλεπικοινωνιακού κλάδου στη Δυτική Ευρώπη. Επισημαίνουν, ωστόσο, την εισαγωγή νέων υπηρεσιών (e- mail, videos, picture messaging) που είναι σε θέση να αντιστρέψουν την τάση.

Ευρωπαϊκή ”θηλιά στο λαιμό” ξένων κεφαλαίων

Η στρατηγική των Lukoil - OMV εν όψει ΕΛΠΕ

Ολα τα σενάρια για το μέλλον της Εθνικής

Τι αλλάζει με τις Εταιρίες Παροχής Πιστώσεων

Ενεργειακή ”γέφυρα” η Ελλάδα

Ερευνα του ΙΟΒΕ για το κλίμα στις υπηρεσίες

Real estate: Οι 10 ακριβότερες πόλεις του κόσμου

”Συγχωροχάρτια” του ΥΠΕΘΟ σε επιχειρηματίες

Αλλαγές στο προφίλ των on-line αγοραστών

Δύσκολη η ενοποίηση των αγορών στην ευρωζώνη

v