Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Η πορεία  ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ

Η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ

Μετά από μακρά διαδικασία, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1996 με την εισαγωγή του ΟΤΕ στο ΧΑΑ, σήμερα το Δημόσιο (μετά τη διάθεση του 8%) κατέχει πλέον το 33,761%. Τον Αύγουστο του 2005, εάν δεν υπάρξει και άλλη διάθεση πακέτου, το free float θα ανέρχεται στο 65%, καθώς το ομολογιακό δάνειο θα μετατραπεί σε μετοχές.

Μεροδούλι, μεροφάι... τρισεκατομυρίων

Μεροδούλι, μεροφάι... τρισεκατομυρίων

Περιουσία 1,686 τρισ. δρχ. διαθέτει ο Χανς – Άνταμ, ο ευπορότερος μονάρχης της Ευρώπης και πρίγκιπας του Λιχτενστάιν. Ακολουθεί η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, η οποία προτιμά τις κεφαλαιαγορές αντί των επενδύσεων στο real estate σε αντίθεση με τα ισχύοντα στους γαλαζοαίματους.

Συνεχίζεται το θρίλερ για την Πάρνηθα

Συνεχίζεται το θρίλερ για την Πάρνηθα

Η γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους θα κρίνει την τελική έκβαση του διαγωνισμού για το Καζίνο της Πάρνηθας, ενώ η ΕΤΑ, μετά την αποσφράγιση της νέας προσφοράς της κοινοπραξίας Hyatt - ΕΛΤΕΧ, ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στη διυπουργική επιτροπή την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τι χαρτιά έπαιξε η Κλωνατέξ το 1999 - 2000

Τι χαρτιά έπαιξε η Κλωνατέξ το 1999 - 2000

Το 1999 είναι η χρονιά της χρηματιστηριακής άνθισης και της υπερβολής, αλλά και η χρονιά που ο όμιλος Λαναρά εισέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο τόσο των εξαγορών όσο και των αγοραπωλησιών μετοχών. Που έπαιξε, τι κέρδισε και τι έχασε την περίοδο 1999-2000.

Επίκειται ”ξεφούσκωμα” στις τιμές των ακινήτων;

Επίκειται ”ξεφούσκωμα” στις τιμές των ακινήτων;

”Φουσκωμένη” χαρακτηρίζει η ομάδα του iraj.gr την αγορά ακινήτων σε ανάλυσή της με επίκεντρο τις ΗΠΑ, προβλέποντας σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών. Όπως τονίζεται η πτώση στις αγορές μετοχών ακολουθείται ιστορικά από την κατακρήμνιση της αξίας των ακινήτων.

Παραλειπόμενα του Μουντιάλ

Πάνω από 2,5 εκατ. άγγλοι δήλωσαν... ασθενείς για να δούν τον αγώνα με τον αιώνιο αντίπαλο, την Αργεντινή, ενώ στη συνέχεια ξεχύθηκαν στις παμπ γαι να γιορτάσουν και να ξεδώσουν. Από την άλλη, τα προφυλακτικά στη Βραζιλία, ντύθηκαν με τα εθνικά χρώματα της χώρας.

Φωτιά στις (δημόσιες) τράπεζες λόγω ασφαλιστικού

Φωτιά ανάβουν στις τράπεζες, που παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο, δύο παράγραφοι στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση. Η φωτιά μπορεί να αγγίξει ακόμη και το προαύλιο του Μαξίμου, εξ αιτίας της σκληρής αντίδρασης των διοικήσεων των θιγομένων τραπεζών που απειλούν ακόμη και με παραιτήσεις.

ΗΠΑ: Μειώνεται το ενδιαφέρον για ”ξένες” μετοχές

Την πλάτη φαίνεται ότι γυρίζουν οι αμερικανοί επενδυτές στις μετοχές του εξωτερικού. Το 2001 η αξία των αμερικανικών κεφαλαίων που εξήχθησαν από την πατρίδα του ”θείου Σαμ” για την αγορά ευρωπαϊκών μετοχών, μειώθηκε κατά 14%. Που πήγαν τα χρήματα ;

Θα μείνουν οι αρκούδες στη Wall Street;

Σε πωλήσεις μετοχών των δικών τους εταιριών προβαίνουν κορυφαία στελέχη στις ΗΠΑ, ενώ φαίνεται να καταρρίπτεται ο μύθος που θέλει τις τιμές των μετοχών να ακολουθούν την αύξηση του όγκου συναλλαγών. Σε αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες επισημάνσεις προβαίνει η αναλυτική ομάδα του iraj.gr.

Οι σχοινοβασίες του ισχυρότερου νομίσματος

Αποδέκτης ισχυρών πιέσεων έχει γίνει τον τελευταίο καιρό το αμερικανικό δολάριο. Εγκυροι αναλυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις περαιτέρω επιπτώσεις στη Wall και την αμερικανική οικονομία, εκτιμώντας ότι η επιλογή του σκληρού ή του αδύναμου νομίσματος δεν αποτελεί μια εύκολη υπόθεση.

ΟΠΑΠ: Ετοιμος για το μεγάλο ”στοίχημα”

ΕΤΑ: Το blue chip της επόμενης μέρας

Ο... ”λογαριασμός” από την επέτειο της αναβάθμισης

SSSB: ”Προτιμείστε μεσαία κεφαλαιοποίηση”

Το e-mail υπεράνω... όλων!

”Κρουαζιέρα θα σε πάω”

Panafon: Η απόκλιση από τις εκτιμήσεις αναλυτών

Αυξάνουν οι χρήστες του internet παγκοσμίως

Τράπεζες - τηλεπικοινωνίες διχάζουν τους αναλυτές

Στα 8,5 τρισ. δολάρια ο τζίρος για Β2Β ως το 2005

v