Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H. Hendry: ”Κίνδυνος οι μετοχές!”

Εξαιρετικά δυσοίωνες εξελίξεις προβλέπει για τις χρηματιστηριακές αγορές, ο διαχειριστής του πλέον επιτυχημένου ευρωπαϊκού fund, κ. Hugh Hendry. Ο κορυφαίος διαχειριστής, με παρουσία και στη Σοφοκλέους, περιμένει περαιτέρω πτώση των αγορών έως και 30%!

H. Hendry:  ”Κίνδυνος οι μετοχές!”
Προδημοσίευση*

Πόσο αξιόπιστες θα θεωρούσατε τις απόψεις του διαχειριστή του πλέον επιτυχημένου μετοχικού κεφαλαίου της Ευρώπης, για τους τελευταίους 18 μήνες, με διαφορά απο το δεύτερο;

Ο λόγος για τον κ.Hugh Hendry, ο οποίος διαχειρίζεται το CF Odey European fund, ένα επενδυτικό κεφάλαιο,(Unit Trust) που τοποθετείται σε μετοχές των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο συγκεκριμένος διαχειριστής δεν διστάζει να αποκαλύψει τις αρνητικότατες εκτιμήσεις του για το μέλλον των διεθνών αγορών, καθώς εκτιμά, ότι οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν ακόμη περιθώριο πτώσης γύρω στο 30%!

Ο κ. Hendry, μιλώντας στο ΜΕΤΟΧΟ, τόνισε, ότι στη συγκεκριμένη εποχή, οι μετοχές μπορεί να αποδειχτούν επώδυνη επιλογή. ”Οι αγορές θα συναντήσουν τον πυθμένα, όταν η (μετοχή της) Microsoft θα διαπραγματεύεται 10 φορές τα κέρδη της”, εκτιμά- κάτι που φαντάζει ανησυχητικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κολοσσός του Μπιλ Γkέητς είναι τώρα γύρω στο... 32.

Μάλλον για αυτό το λόγο, τον τελευταίο καιρό, ο κ. Hendry μετακίνησε περισσότερο από το 30% του, αξίας 125 εκατ. λιρών, χαρτοφυλακίου του, από τις μετοχές, σε ρευστό και κρατικά ομόλογα, κυρίως σε αυτά της Ελβετίας.

Εκτίμηση του είναι, ότι οι ευρωπαϊκές αγορές πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του Μαρτίου του 1995, παρότι, όπως λέει, δεν γνωρίζει άν αυτό θα συμβεί γρήγορα ή με αργό και βασανιστικό ρυθμό.

Οι ανησυχητικές εκτιμήσεις του κ. Hendry δεν είναι χωρίς ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Το Odey European Trust έχει πάνω από 5% των συνολικών τοποθετήσεών του, στη Σοφοκλέους, για την οποία ο κ. Hendry εκτιμά ότι ”δεν έχει σημαντικές διαφορές από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές”.

* Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις και τη στοιχειοθέτηση της άποψης του κ Ηendry -ίσως της πλέον χαρακτηριστικής περίπτωσης... ”αρκούδας” των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς και ποιές μετοχές έχει επιλέξει στη Σοφοκλέους, στο αναλυτικό θέμα της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ” που κυκλοφορεί στις 19 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v