Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι μετοχές που ”ελκύουν”… λόγω αυξημένου EPS

Ποιές μετοχές της Σοφοκλέους συγκεντρώνουν το τελευταίο δίμηνο τις θετικότερες αναθεωρήσεις προβλέψεων των αναλυτών για τα κέρδη τους ανά μετοχή,(EPS) το 2002. Σιδενόρ, ΔΕΗ και ΕΛΤΕΧ στις πρώτες θέσεις.

Οι μετοχές που ”ελκύουν”… λόγω  αυξημένου EPS
”Τα κέρδη κινούν την αγορά”. Με άξονα το διαχρονικό, όπως τον χαρακτηρίζει, κανόνα, η αναλυτική ομάδα του SelasNet παραθέτει για λογαριασμό του ΜΕΤΟΧΟΥ και του euro2day.gr τις μετοχές της Σοφοκλέους που παρουσιάζουν αναθεωρηση προς τα άνω, των προβλέψεων για τα κέρδη τους ανά μετοχή, (EPS) όπως αυτά εκτιμώνται για το σύνολο του 2002.

Οι 13 μετοχές που παρουσιάζονται από τη Σέλας εμφάνισαν κατά τους τελευταίους 2 μήνες τη θετικότερη μεταβολή, αναφορικά με τις συγκλίνουσες προβλέψεις ( consensus estimates) των αναλυτών για τα εκτιμώμενα κέρδη τους ανά μετοχή το 2002.

Σημειωτέον οτι οι 9 από αυτές κατέγραψαν για το ίδιο χρονικό διάστημα ανώτερες επιδόσεις από το γενικό δείκτη.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή στις εκτιμήσεις παρουσιάζει η Σιδενόρ, για την οποία οι προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή κινήθηκαν, τις τελευταίες 60 ημέρες, ανοδικά κατά 25%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ και στην τρίτη η Ελληνική Τεχνοδομική με 10,5%. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Hellas Can (8,8%) και η Delta Singular (8,3%).

Στην έβδομη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται ο ΟΠΑΠ με μεταβολή των εκτιμήσεων +5,6% και στην όγδοη τα Ελληνικά Πετρέλαια με 4,3%.

Επίσης, κατά το τελευταίο δίμηνο, η μετοχή του ΟΠΑΠ υπερκέρασε σε απόδοση το γενικό δείκτη κατά 17,5%, αυτή της Delta Singular, 8,3%, ενώ εκείνες των Σιδενόρ και του Τιτάνα 10,3% και 9,6%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v