Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ”θολό” μέλλον των αμερικάνικων αγορών

Την απαισιόδοξη άποψη για τη πορεία των αμερικανικών αγορών μεσομακροπρόθεσμα, υπερασπίζεται σχετική μελέτη της αναλυτικής ομάδας του iraj.gr. Όπως εκτιμάται, τους καλοκαιρινούς μήνες ίσως καταγραφεί έντονη άνοδος, ενώ από το φθινόπωρο θα πρέπει να αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

Το ”θολό” μέλλον των αμερικάνικων αγορών
Τι συμβαίνει με τα αμερικανικά χρηματιστήρια και, παραμονές της πολυθρύλητης -και ολένα..αναμενόμενης- οικονομικής ανάκαμψης, εμφανίζουν κάκιστη εικόνα; Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που κάνουν λόγο για τεχνικές ”λακούβες της αγοράς” και για ”θολό” μέλλον.

Ανοδική βραχυπρόθεσμα, αλλά σε ελεύθερη πτώση μεσομακροπρόθεσμα, βλέπει η αναλυτική ομάδα του iraj.gr την πορεία της αμερικανικής αγοράς. Στο νέο report, γίνεται λόγος για προσέγγιση ενός βραχυπρόθεσμου πυθμένα που είναι αναγκαίος για να πυροδοτήσει το πατροπαράδοτο ”καλοκαιρινό αμερικανικό ράλι”, χωρίς όμως οι ορατές εξελίξεις να τελειώνουν εκεί.

Στο report γίνεται αναφορά σε ενδιαφέρουσες δημοσκοπήσεις του Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των ερωτηθέντων, που υποστηρίζουν την καλή ή άριστη κατάσταση της οικονομίας, βρίσκεται σε χαμηλό διετίας. Αντίστοιχα, σε υψηλό δύο ετών βρίσκεται το ποσοστό αυτών, οι οποίοι πιστεύουν ότι η στιγμή είναι ακατάλληλη για επενδύσεις.

Η αναλυτική ομάδα, χρησιμοποιώντας τεχνική ανάλυση της πορείας του δείκτη S&P 500 προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο δείκτης δεν ξεπεράσει τις 1.173 θα πρέπει να αναμένεται έντονα καθοδική διάσπαση των 950 μονάδων και σταθεροποίησή του σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα!

Επίσης, υπογραμμίζονται τα στοιχεία που συνηγορούν για μια βραχυπρόθεσμη άνοδο, αλλά και εκείνα που δημιουργούν απαισιοδοξία για τη μακροπρόθεσμη πορεία των αγορών.

Όπως αναρωτιούνται οι συντάκτες του κειμένου, αφού είναι κοινά αποδεκτό ότι η πορεία των αγορών προεξοφλεί την πορεία των οικονομιών, γιατί οι ξένοι ειδικοί δεν παραδέχονται ότι οι σημερινές τάσεις προεξοφλούν νέα επιδείνωση των μακροοικονομικών στοιχείων τους επόμενους μήνες;

Αν μη τι άλλο, οι απόψεις τους είναι ενδιαφέρουσες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v