Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Εκτιμήσεις από HSBC για τα κέρδη των blue chips

Εκτιμήσεις από HSBC για τα κέρδη των blue chips

Ποσοστό της τάξεως του 39% από μετοχές υψηλών μερισματικών αποδόσεων στις ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσει θετικούς ρυθμούς αύξησης των κερδών, ενώ μόλις το 2% προβλέπεται να σημειώσει αρνητικό ρυθμό, εκτιμά η HSBC σε σχετική έκθεσή της, ενώ παράλληλα στέκεται στην υπεραισιοδοξία των αναλυτών για τα αναμενόμενα κέρδη των επιχειρήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η... μοναξιά Μόντι και το μέλλον των συγχωνεύσεων

Η... μοναξιά Μόντι και το μέλλον των συγχωνεύσεων

Δεν ήταν εύκολη η προηγούμενη εβδομάδα για τον επίτροπο της Κοινότητας σε θέματα αντιμονοπωλίου Μ. Μόντι, καθώς δύο βέτο που άσκησε σε επικείμενες συγχωνεύσεις, απορρίφθηκαν. Πόσο αυτό είναι συμπτωματικό και τι μπορεί να σημαίνει για την μελλοντική οπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

CSFB: Ταύροι ή αρκούδες για τον S&P 500;

CSFB: Ταύροι ή αρκούδες για τον S&P 500;

Δύο πιθανά σενάρια για την μελλοντική πορεία του δείκτη S&P 500 παραθέτει σε σχετική έκθεσή της η Credit Suisse First Boston (Global Performance Monitor – 21/10) θεωρώντας πως θα ακολουθήσει μια καθοδική πορεία για να αναρριχηθεί ακολούθως στις 1.100 μονάδες ή - εναλλακτικά- θα ανέλθει περί τις 1.000 μονάδες, δίχως πτωτικό διάλλειμμα.

4+2 εκτιμήσεις για τις τράπεζες

4+2 εκτιμήσεις για τις τράπεζες

Κι όμως, η UBS δεν είναι ο αυστηρότερος ”κριτής” των ελληνικών τραπεζών, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα κέρδη 2002. To euro2day.gr, παρουσιάζει τις τελευταίες εκτιμήσεις τεσσάρων μεγάλων ελληνικών χρηματιστηριακών και δύο ξένων επενδυτικών οίκων για τις μεγάλες τράπεζες της χώρας και παρατηρεί ορισμένες ενδιαφέρουσες ”τάσεις”.

Ερευνα της Kantor για τις τηλεπικοινωνίες

Ερευνα της Kantor για τις τηλεπικοινωνίες

Υγιέστερη χρηματοοικονομική κατάσταση διαθέτουν οι ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ο ΟΤΕ, σύμφωνα με έκθεση της Kantor, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η σταθερή τηλεφωνία ακολουθεί πτωτική πορεία. Δείτε το κείμενο της έρευνας.

Stat Bank:Ερευνα για τους leaders του λιανεμπορίου

Τις δύο παραμέτρους, που αφορούν στην απαγόρευση από τις αρχές του 2002 των πωλήσεων κάτω του τιμολογιακού κόστους καθώς και στις μεγάλες ανατιμήσεις που συνδέθηκαν με το ευρώ και επηρρεάζουν το κλάδο του Λιανεμπορίου, παρουσιάζει σε έκθεσή της η Stat Bank. Ποιοι είναι οι Leaders του κλάδου.

Iraj: Αναξιόπιστα τα προβλεπόμενα EPS;

Επτά αιτίες για τις οποίες τα προβλεπόμενα κέρδη ανά μετοχή των εταιριών (EPS) δεν κρίνονται ως αξιόπιστο στοιχείο για τις τοποθετήσεις των επενδυτών παρουσιάζει ο Ν. Γεωργιάδης της αναλυτικής ομάδας του iraj, δίνοντας έμφαση στα ιστορικά κέρδη ανά μετοχή.

Ο ΟΤΕ και οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές

Στο 74,5% ανέρχεται ο μέσος όρος των μεριδίων που κατέχουν οι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί της Ευρώπης στις εγχώριες αγορές, έναντι 98% του ΟΤΕ, επισημαίνεται σε έκθεση της Deutsche Bank, όπου σκιαγραφείται το τοπίο στην ευρωπαϊκή σταθερή τηλεφωνία. Ποιά είναι η διαβάθμιση με βάση τα 5 κριτήρια της τράπεζας.

SSSB: ”Στασιμότης” ίσως, αποπληθωρισμός όχι

Την πιθανότητα να απειλειθεί η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Γερμανία από φαινόμενα αποπληθωρισμού, την οποία ωστόσο αποκλείει, δίνοντας έμφαση στη στασιμότητα, διερευνά η SSSB σε έκθεσή της (European Equity Economics 16/10), ενώ δεύτερη έκθεση με αφορμή το εξαιρετικά κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, διερευνά τις επιπτώσεις από την ένταξη νέων χωρών στην ΕΕ.

Τι εκτιμούν, που επενδύουν οι Fund managers

Το 75% των ξένων θεσμικών επενδυτών, που μετείχαν σε δημοσκόπηση της Merrill Lynch, εκτιμά ότι οι αγορές μετοχών είναι υποτιμημένες, ενώ άνω του 50% τις θεωρεί υπερπουλημένες. Προτιμούν αναδυόμενες αγορές, προκρίνουν την αγορά μετοχών εταιριών λιανικής, φαρμακευτικών, υγείας και ενέργειας, ενώ είναι δύσπιστοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Τι αλλάζει για τράπεζες - κατασκευές με τα ΔΛΠ

Το διεθνές χαρτοφυλάκιο της SSSB

Iraj: Υψηλό παραμένει το P/E στο δείκτη S&P

Πως θα ενημερωθείτε για τις Δημοτικές εκλογές

Ο εφιάλτης των βρετανικών Pensions Funds

Περί... στατιστικής και ουσίας!

Ο νέος χάρτης των κατασκευαστικών

Stat Bank: Τα ”διαμάντια” από εμπόριο - βιομηχανία

SSSB: Προβλέψεις για Ελλάδα - διεθνείς αγορές

Πληρώνουμε ακόμη την ξέφρενη άνοδο;

v