Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Δυσμενής για ελληνικές τράπεζες η μείωση της ΕΚΤ

Δυσμενής για ελληνικές τράπεζες η μείωση της ΕΚΤ

Δυσμενείς επιπτώσεις θα έχει για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης εκτιμά στο πρωϊνό σχόλιο της η EFG Eurobank Securities.

Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τα ευρωεπιτόκια

Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τα ευρωεπιτόκια

Το ενδιαφέρον τους στην απόφαση της ΕΚΤ, που συνεδριάζει την Πέμπτη, για τη μείωση των επιτοκίων, εστιάζουν αναλυτές και επενδυτές, καταθέτοντας τις προβλέψεις τους, χωρίς να ξεχνούν ότι ο Βιμ Ντουίζενμπεργκ έχει διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια από το Νοέμβριο του 2001.

Τα υπέρ και τα κατά των EBITDA

Τα υπέρ και τα κατά των EBITDA

Την ”σχετική ανεπάρκεια” του μεγέθους EBITDA ως μέσο αξιολόγησης των εταιριών, παρουσιάζει σε σχετική ανάλυση ο Ν. Γεωργιάδης του Iraj.gr. Ποιές εταιρίες έχουν συμφέρον να τονίζουν τα EBITDA και ποιές όχι.

Τι αποκαλύπτει ο ”δείκτης χρεοκοπίας” της Εθνικής

Τι αποκαλύπτει ο ”δείκτης χρεοκοπίας” της Εθνικής

Δείκτη Εκτίμησης της Πιθανότητας Χρεοκοπίας υπολόγισε για τις ελληνικές εταιρίες η Εθνική Τράπεζα, εν όψει των επικειμένων εκδόσεων εταιρικών ομολόγων. Ποια είναι η χρηματοοικονομική ευρωστία των ελληνικών επιχειρήσεων την τελευταία 6ετία συγκριτικά με την ευρωζώνη, αλλά και τι συμβαίνει με τα αποτελέσματα των τραπεζών.

Το τραπεζικό ”βαρίδι” των ελληνικών εισηγμένων

Το τραπεζικό ”βαρίδι” των ελληνικών εισηγμένων

Τις επιδόσεις 48 σημαντικών εισηγμένων εταιριών στο εννεάμηνο 2002 εξετάζει report της Marfin Hellenic (29/11), που βρίσκει τους κλάδους των τραπεζών και των ΕΕΧ σε ρόλο τροχοπέδης για κύκλο εργασιών και κέρδη. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σταθμισμένες με όρους κεφαλαιοποίησης μεταβολές.

Εκθεση της Kantor Capital για το Λιανικό Εμπόριο

Ως ”καθρέπτη” του υπερδανεισμού των νοικοκυριών, χαρακτηρίζει το λιανικό εμπόριο η Kantor Capital στην ετήσια έκθεσή της, ενώ τονίζει ότι ο πλέον ανεπτυγμένος κλάδος του λιανικού εμπορίου παραμένει ο κλάδος σούπερ-μάρκετ με μερίδιο 55,3%.

Ερευνα της SB για την αγορά επιχειρηματικού δώρου

Στα 440 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο ετήσιος τζίρος των προωθητικών δώρων στη Ελλάδα, ενώ ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται στο 20% ετησίως, σύμφωνα με έρευνα της Stat Bank. Τη πρώτη θέση στην ελληνική αγορά κατέχει η Promota Hellas, με δεύτερη την Almak.

CSFB: Ποιοι ωφελούνται από το άνοιγμα της Κίνας

Οι εταιρίες Nokia, BP και RD/Shell είναι ορισμένες από τις εταιρίες που θεωρεί η CSFB πως θα ωφεληθούν από το ”άνοιγμα” της Κίνας στη διεθνή αγορά. Τι εκτιμά για τη συμπεριφορά των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών και πετρελαϊκών εταιριών.

Εκτιμήσεις SSSB - CSFB για επιτόκια - αγορές

Μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ προβλέπει η SSSB, εκτιμώντας πως το 2003 θα υπάρξει και νέα περικοπή, ενώ η CSFB εντοπίζει τους κλάδους των χρηματοοικονομικών και τεχνολογικών μετοχών ως πρωταγωνιστές της ανόδου.

Τι ”βλέπει” η Eurobank για τις αγορές

Μέσο P/E του Γενικού Δείκτη για το 2003 στο 15,9 και ρυθμό ανάπτυξης κερδών ανά μετοχή στο 15,3% αναμένει η EFG Eurobank όπως προκύπτει από σχετική της μελέτη. Η τράπεζα παρουσιάζει ένα χαρτοφυλάκιο μεσαίου κινδύνου, ενώ εντοπίζει τα ρίσκα για τις ελληνικές και διεθνείς αγορές.

Θολό το τοπίο στις εταιρίες του DAX 30

Ευημερούν... τα EPS των αμερικανικών εταιριών

Οι ”κριτικές” για τα 9μηνα των Blue Chips

Εκτιμήσεις SSSB, CSFB για κλάδους και αγορές

Έρευνα της PWC για την εταιρική διαφάνεια

Το ενημερωτικό της Καμπάς για την αύξηση κεφαλαίου

SB: Eρευνα για την αγορά Φαρμάκων - Καλλυντικών

CSFB: Τέσσερα ”σενάρια” για Ιράκ - πετρέλαιο

Μελέτη για συναλλαγές σε αγορές Αξιών - Παραγώγων

SB: Εκθεση για την αγορά ηλεκτρικών συσκευών

v