Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαντούν 4 εισηγμένες στα σενάρια των ημερών

Τι απαντούν 4 εισηγμένες στα σενάρια των ημερών

Τι απήντησαν τέσσερεις εισηγμένες εταιρίες (Altec, Microland, Datamedia και Τασόγλου) που βρέθηκαν στο επίκεντρο φημολογιών, αλλά και σημαντικών πιέσεων την εβδομάδα που πέρασε, στα ερωτήματα της διοίκησης του Χρηματιστηρίου. Ερωτήματα που δημιουργούν ”προηγούμενο”, καθώς για πρώτη φορά είναι εκτενή και συγκεκριμένα, σε βαθμό που να ζητείται ”ανάλυση” δανείων και... τοκοχρεολυσίων!!!

Ταμεία: Αλλαγές στην αξιοποίηση των αποθεματικών

Ταμεία: Αλλαγές στην αξιοποίηση των αποθεματικών

Στην εξέλιξη του θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων αναφέρεται ανάλυση του δικτυακού τόπου Iraj, στην οποία επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, οι προκλήσεις, αλλά και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται.

Τι βλέπει η Εθνική για ευρώ, πετρέλαιο, πληθωρισμό

Τι βλέπει η Εθνική για ευρώ, πετρέλαιο, πληθωρισμό

Το επίπεδο στο οποίο θα σταθεροποιηθεί η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, οι παράγοντες που προκάλεσαν την αύξηση της τιμής, αλλά και οι συνέπειες αυτής στα οικονομικά μεγέθη της ευρωζώνης σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και τα πιθανά σενάρια για το Ιράκ, περιγράφονται στο μηνιαίο δελτίο Ιανουαρίου 2003 για τη ζώνη του ευρώ της Εθνικής Τράπεζας.

Μ. Ξανθάκης: ”Πως θα επιβιώσει η Σοφοκλέους”

Μ. Ξανθάκης: ”Πως θα επιβιώσει η Σοφοκλέους”

Κίνδυνο για την επιβίωση της Σοφοκλέους εντοπίζει ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Μ. Ξανθάκης, στο βιβλίο του με τίτλο ”Δομή και Μικροδομή της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς”, ενώ προτείνει συγκεκριμένες στρατηγικές, δεδομένης και της επερχόμενης ”θεσμικής καταιγίδας”.

Kappa: Προβλέψεις και επιλογές για το 2003

Kappa: Προβλέψεις και επιλογές για το 2003

Εκτιμήσεις για την ελληνική αγορά μετοχών και προτιμήσεις τίτλων ανά κλάδο για το 2003 περιέχει έκθεση της Kappa Securities, με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου. Η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται ”αμυντική”, ενώ αναφέρονται εκτιμήσεις για το μέλλον των ιδιωτικοποιήσεων.

Alpha Finance: Ατενίζοντας το 2003…

Νέο benchmark, τον FTSE/ASE-140, και νέα κλίμακα αξιολόγησης περιέχει έκθεση της Alpha Finance για την πορεία της Σοφοκλέους το τρέχον έτος. Στην έκθεση, με ημερομηνία 22/1 και τίτλο ”bottoming out”, αναφέρονται οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών εταιριών, αλλά και τα ”top picks” για το 2003.

Το 2003 με τα... κυάλια της Eurobank Securities

”Στα ίδια επίπεδα” (flat) εκτιμά ότι θα κινηθεί η ελληνική αγορά μετοχών το πιθανότερο σενάριο της Eurobank Securities για το 2003, ενώ ως πιo αισιόδοξο θεωρείται το σενάριο των ”ήπιων κερδών”. Σε σχετική έκθεση, το EPS growth εκτιμάται στο 14%, επισημαίνονται τα ”εμπόδια” που πρέπει να υπερπηδήσει η Σοφοκλέους, ενώ αναφέρονται και οι ελληνικές μετοχές που ξεχωρίζει η εταιρία.

Προς τιμολόγηση των ΜΜS από Cosmote - Τelestet

Την Vodafone, η οποία άνοιξε το χορό στην τιμολόγηση των multimedia μηνυμάτων με την εισαγωγή του πακέτου Vodafone Live, σκοπεύουν να ακολουθήσουν η Cosmote και Telestet. Ωστόσο πρόβλημα αποτελεί η διασύνδεση των δικτύων που δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ποιος ”δάγκωσε” το hamburger της παγκοσμιοποίησης

Τα 47 χρόνια λειτουργίας της Mc Donald’s συνέπεσαν με την καταγραφή των πρώτων ζημιών στο δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ οι αναλυτές τονίζουν πως το σύμβολο της παγκοσμιοποίησης, εισπράττει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των αντιτιθέμενων στην πολιτική των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με προβλήματα κόστους και λανθασμένων επιλογών.

H Worldwide και ο ”μαέστρος” με τη... Lotus

Σοβαρά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών αρχών που έκαναν επί μήνες (!!) τακτικό έλεγχο στη Worldwide, όπως και για την ”επιμέλεια” του ομίλου HSBC, που συνεργαζόταν με την εταιρία, δημιουργούν οι νέες πτυχές της υπόθεσης που φέρνει στην επιφάνεια το euro2day.gr.

Φάσμα: Η δέουσα επενδυτική στρατηγική ενόψει Ιράκ

Τα σκήπτρα του διεθνούς πλούτου

PwC: Ποιες εταιρίες εμπνέουν το σεβασμό

Θετικές οι προοπτικές των τραπεζών για το 2003

Χρυσοθήρες με... ”delay” οι επενδυτικοί οίκοι

Εκτιμήσεις της UBS για τις ευρωπαϊκές εταιρίες

Citigroup: 2+2 σενάρια για Ιράκ και αγορές

Ερευνα της Stat Bank για τον κλάδο ”Επιπλο–Ξύλο”

S&P: Θετικότερο το 2003 για τις εταιρίες στις ΗΠΑ

Αγνοια ή εκμετάλλευση του γεωπολιτικού κινδύνου;

v