Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

CSFB:Αυξητικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά κινητής

CSFB:Αυξητικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά κινητής

Οι ελληνικές εταιρείες απολαμβάνουν υψηλά έσοδα και σημαντικά κέρδη ενώ επενδύουν λιγότερο από το μέσο όρο των δυτικοευρωπαϊκών χωρών καθώς η αγορά ωριμάζει. Τα έσοδα από υπηρεσίες δεδομένων αυξάνονται ενώ η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας σε ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά και οι συνταξιούχοι μειώνουν τη μέση χρήση.

ΕΤΕ: ”Ματιά” σε 8 οικονομίες ΝΑ Ευρώπης- Μεσογείου

ΕΤΕ: ”Ματιά” σε 8 οικονομίες ΝΑ Ευρώπης- Μεσογείου

”Κοινά χαρακτηριστικά” εντοπίζει η Εθνική Τράπεζα μεταξύ των οικονομιών των Αίγυπτο, Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία και Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Τουρκία και FYROM στο τεύχος Μαΐου/ Ιουνίου του report της ”Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις και Προοπτικές”.

ΙΟΒΕ: ”Κουρασμένη” η σταθερή τηλεφωνία

ΙΟΒΕ: ”Κουρασμένη” η σταθερή τηλεφωνία

Σημάδια κορεσμού και κόπωσης εμφανίζει η σταθερή τηλεφωνία εκτιμά το ΙΟΒΕ σε σχετική έκθεσή του για τον κλάδο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, καθώς ο ανταγωνισμός από την κινητή τηλεφωνία εντείνεται, το περιθώριο κέρδους συρρικνώνεται. Ως Φθηνότεροι αναφέρονται οι ”εναλλακτικοί”, με χειρότερες όμως προσφερόμενες υπηρεσίες.

Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους!

Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους!

Εκείνοι που λαμβάνουν αποφάσεις για την αγορά, καλό θα είναι να διαβάσουν την ”ωμή” άποψη ενός απλού αναγνώστη, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, θεωρώντας ότι απηχεί τα αίτια αποχώρησης των ”μικροεπενδυτών”. Θυμίζουμε δε, ότι αξιοπιστία υπάρχει όταν την αντιλαμβάνονται οι πολλοί επενδυτές και όχι οι λίγοι αξιωματούχοι που την... επικαλούνται.

Η UBS για 5 τράπεζες και 8 blue chips (update)

Η UBS για 5 τράπεζες και 8 blue chips (update)

Τις εκτιμήσεις της UBS για την πορεία και τις προοπτικές 8 blue chips (OTE, Cosmote, 3E, ΔΕΗ, Τιτάν, Folli Follie, Γερμανός, ΟΠΑΠ) αλλά και των 5 μεγαλύτερων τραπεζών περιέχουν reports του οίκου με ημερομηνία Ιούνιος 2004. Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές της UBS για τις προοπτικές των τραπεζών και τη νέα διοίκηση του ΟΤΕ. Οι συστάσεις, οι τιμές-στόχοι και οι στρατηγικές εκτιμήσεις.

Magna Trust: Οι τράπεζες οδηγούν τα κέρδη

Την αύξηση κατά 20% στα κέρδη προ φόρων των εισηγμένων το α΄ τρίμηνο επισημαίνει σε ειδικό του report το τμήμα ανάλυσης της Magna Trust, τονίζοντας μάλιστα πως ο ΟΤΕ και η Intracom ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του τριμήνου.

Σε αύξηση παραγωγής 10% προσανατολίζεται ο OPEC

Οι ενδείξεις πως επευτεύχθη ομοφωνία για σημαντική αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του OPEC έχουν διχάσει τους αναλυτές. Μπορεί το καρτέλ να μειώσει, βραχυπρόθεσμα, την τιμή του πετρελαίου; Μήπως η μετέπειτα έλλειψη δυνατοτήτας ελιγμών επιταχύνει την κρίση; Αλήθεια, μήπως ”μένουμε” από πετρέλαιο;

EFG: Τι αποκαλύπτουν τα τρίμηνα των εισηγμένων

Αύξηση 32,5% εμφάνισαν σε ετήσια βάση τα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας των εισηγμένων εταιριών για το α΄ τρίμηνο 2004, σύμφωνα με την EFG Eurobank Χρηματιστηριακή. Αντίστοιχα θετική είναι η εικόνα και εξαιρουμένων των τραπεζών. Δείτε το σχετικό αρχείο της EFG με τα αναλυτικά μεγέθη των εισηγμένων- κλάδων σε μορφή pdf. Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι.

Merit: Ολα τα τρίμηνα 2004 των εισηγμένων (update)

Συγκεντρωτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2004 όλων των εισηγμένων εταιριών ανά κλάδο, καλύτερη/ χειρότερη απόδοση, καθώς και ανά δείκτη επεξεργάστηκε το τμήμα μελετών και αναλύσεων της Merit Χρηματιστηριακής. Αύξηση 32,3% στα κέρδη προ φόρων και μετά μειοψηφίες στο σύνολο της αγοράς. Δείτε τα σχετικά αρχεία.

Magna Trust: Τα τρίμηνα 145 εισηγμένων

Αύξηση 10,3% παρουσιάζουν σε μέσο όρο τα κέρδη προ φόρων 145 εισηγμένων εταιριών σε επίπεδο μητρικής για το πρώτο τρίμηνο του 2004, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που επεξεργάσθηκε το τμήμα ανάλυσης της Magna Trust. Δείτε την πλήρη λίστα.

Kantor: Εκλογικεύονται οι επενδυτές στο ΧΑ

Σταθερά επιτόκια στην Ευρωζώνη, βλέπει η Εθνική

Σκληρά ”τζαρτζαρίσματα” 5 οίκων για ΟΤΕ

Kantor: Αυξημένη ζήτηση για στελέχη το α΄ τρίμηνο

Forbes: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι το 2004

Εγνατία: Αύξηση 13,6% στα κέρδη 3μήνου (universe)

Ανάλυση της Εθνικής για κατασκευαστικό κλάδο

JCF Group: Αναζητήστε ασφαλή και υψηλά μερίσματα!

Kantor: Απέναντι στον ΟΤΕ μόνο η Tellas

Ποιες μετοχές ψηφίζουν 8 χρηματιστηριακές

v