Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αύξηση 27% στα κέρδη 6μήνου των τραπεζών

Επιβράδυνση στα κέρδη των τραπεζών στο β’ τρίμηνο του 2004 έναντι του πρώτου προβλέπει η Εγνατία ΑΧΕ, ενώ για το εξάμηνο εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) θα καταγράψουν αύξηση 27%. Η έκθεση αφορά τις πέντε μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, ήτοι Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορική. Οι συστάσεις, οι τιμές στόχοι.

Εγνατία: Αύξηση 27% στα κέρδη 6μήνου των τραπεζών
Επιβράδυνση στα κέρδη των τραπεζών στο β’ τρίμηνο του 2004 έναντι του πρώτου προβλέπει η Εγνατία ΑΧΕ, ενώ για το εξάμηνο εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) θα καταγράψουν αύξηση 27%.

Η έκθεση αφορά τις πέντε μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορική) που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της.

Οι συστάσεις και οι τιμές στόχοι που θέτει η Εγνατία για τις πέντε τράπεζες είναι οι εξής: Για την Alpha Bank αποδίδεται τιμή στόχος τα 25,80 ευρώ και σύσταση accumulate, για την Εμπορική Τράπεζα η σύσταση είναι accumulate και η τιμή στόχος τα 25,40.

Όσον αφορά στην EFG Eurobank, η Εγνατία αποδίδει σύσταση accumulate με τιμή στόχο τα 20,80 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα η σύσταση είναι επίσης accumulate και η τιμή στόχος τα 21,50 ευρώ, και για την Τράπεζα Πειραιώς, τιμή στόχο δίδονται τα 11 ευρώ με σύσταση hold.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε σχετική μελέτη με ημερομηνία 8 Ιουλίου 2004, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των κερδών, σε σχέση με το πρώτο, με τα λειτουργικά κέρδη, όμως, να διατηρούν (κατά μέσο όρο) το ισχυρό τους momentum.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, η προβλεπόμενη επιβράδυνση οφείλεται στα χρηματοοικονομικά κέρδη, τα οποία αναμένεται να είναι χαμηλότερα στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους, σε σχέση με το πρώτο.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως αναμένεται η συνέχιση της ανάπτυξης σε επίπεδο χορηγήσεων, ενώ το μίγμα του ενεργητικού παραμένει ικανοποιητικό παρά την οριακή υποχώρηση στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής που παρουσιάστηκε στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2004, έναντι του πρώτου.

Για το σύνολο των τραπεζών που παρακολουθεί η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει αύξηση 27% στα κέρδη προ φόρων (μετά από δικαιώματα μειοψηφίας) για το εξάμηνο σε σχέση με άνοδο της τάξεως του 37% του πρώτου τριμήνου του έτους, το οποίο –όπως επισημαίνει– είχε συγκριθεί με το ”ιδιαίτερα αδύναμο” πρώτο τρίμηνο του 2003.

Για την EFG Eurobank και την Alpha Bank η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει αύξηση των ενοποιημένων καθαρών κερδών (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) κατά 46% και 42% αντίστοιχα.

Τα κέρδη προ φόρων (και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας) του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 12%, έναντι ενός ιδιαίτερα ”θετικού” δεύτερου τριμήνου στο 2003 (το ισχυρότερο για την Τράπεζα).

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη (μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας) της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να ενισχυθούν κατά 30%, ενώ για την Εμπορική Τράπεζα η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει υποχώρηση 5% στα κέρδη προ φόρων (μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας) του ομίλου, με τις προβλέψεις να διατηρούνται σε υψηλότερα του μέσου όρου επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v