Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

HSW: Κόντρα Διοίκησης - Βεντούρη με φόντο… τη ΝΕΛ

HSW: Κόντρα Διοίκησης - Βεντούρη με φόντο… τη ΝΕΛ

Οι κατηγορίες της ”οργανωμένης μειοψηφίας” ενάντια στη διοίκηση της Hellenic Seaways και το παρασκήνιο για το πραγματικό πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών. Tα συμφέροντα του Απ. Βεντούρη στο δίπτυχο ΝΕΛ και C-Link και η προϋπάρχουσα διαμάχη του Κ. Αγαπητού με την HSW.

Οι ”άμυνες” της Σοφοκλέους στη διεθνή συγκυρία

Οι ”άμυνες” της Σοφοκλέους στη διεθνή συγκυρία

Κατά πόσον η Σοφοκλέους θα μπορούσε να επηρεαστεί πτωτικά από μια επιδείνωση της διεθνούς οικονομίας λόγω και της κρίσης στη Μέση Ανατολή; Δείτε ορισμένα στοιχεία που, σε περίπτωση επέλευσης του δυσμενούς σεναρίου, θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ”άμυνες” της ελληνικής αγοράς.

Το μεγάλο παιχνίδι των ”υπερεθνικών πρωταθλητών”

Το μεγάλο παιχνίδι των ”υπερεθνικών πρωταθλητών”

Οι κινήσεις Αράπογλου, που λειτουργεί ως... ”εξτρέμ”, φέρνουν στο προσκήνιο το μεγάλο οικονομικό αλλά και πολιτικό παιχνίδι των ”υπερεθνικών πρωταθλητών” με κρατικές καταβολές και ιδιωτικές… φιλοδοξίες. Η κυβέρνηση μέσω του Γ. Αλογοσκούφη στηρίζει τα εγχειρήματα, ενώ η αντιπολίτευση αντιδρά σπασμωδικά, μη έχοντας στρατηγική σε ένα θέμα εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για τη χώρα.

Καλύτερη για Εμπορική η CA, για μετόχους η Κύπρου!

Καλύτερη για Εμπορική η CA, για μετόχους η Κύπρου!

Σαφώς υπέρ του τιμήματος που δίνει η Τράπεζα Κύπρου τάσσεται το ΔΣ της Εμπορικής, με διπλωματικό έστω τρόπο, ενώ με τον ίδιο τρόπο αφήνει να φανεί ότι για την ίδια την Εμπορική το διεθνές μέγεθος της CA και η ήδη υφιστάμενη συνεργασία, παρέχουν περισσότερα εχέγγυα. Τα ”λεπτά” σημεία των κειμένων, που κάνουν τη... διαφορά.

ICAP: Οι τάσεις στον κλάδο έτοιμου φαγητού

Ανοδική πορεία με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 16,2% εμφάνισε η εγχώρια αγορά έτοιμου φαγητού την περίοδο 2000-2005 σύμφωνα με την κλαδική μελέτη της ΙCAP. Το 2005 η αγορά συνεχίζει να αυξάνει, αλλά ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περίοδο 2000-2004.

PwC: Έρευνα για οικογενειακές επιχειρήσεις

Ο έλεγχος του κόστους, η βελτίωση των ταμειακών ροών και η χρηματοδότηση της εταιρίας περιγράφονται από την PriceWaterhouseCoopers ως οι κυριότερες χρηματοοικονομικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εν Ελλάδι οικογενειακές επιχειρήσεις.

FactSet: Ωρολογιακή βόμβα στην αγορά ακινήτων ΗΠΑ

Τον κίνδυνο υπερβολικής αντίδρασης της αμερικανικής Fed στους φόβους αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων εντοπίζει η FactSet, μια αντίδραση που κινδυνεύει να προκαλέσει κραχ στην αγορά ακινήτων της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο.

ICAP: Τι εκτιμά τώρα για την αγορά ακινήτων

Στασιμότητα στην αγορά κατοικίας το προσεχές μέλλον, αύξηση της ζήτησης παραθεριστικών κατοικιών και ιδιαίτερη ανάπτυξη των βιομηχανικών/ αποθηκευτικών χώρων ”βλέπει” στην τελευταία μελέτη για το real estate η ICAP.

Η πτώση της Σοφοκλέους και τα εξάμηνα

Η πρόσφατη σημαντική βουτιά της Σοφοκλέους ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα 6μήνου αρκετών εισηγμένων – ειδικά όσων διαθέτουν συμμετοχές σε άλλες εισηγμένες. Μια πρώτη επίκαιρη εκτίμηση για τις συνέπειες και ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις εταιριών που ”δίνουν το στίγμα”.

Hellastat: Αποτελέσματα επιχειρήσεων 2005

Με τον αναιμικό ρυθμό της τάξης του 1,44% αναπτύχθηκαν οι Ελληνικές Επιχειρήσεις κατά το έτος 2005, επίδοση σαφώς χαμηλότερη σε σύγκριση με την περίοδο προετοιμασίας και τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων 04/03 (+4,8%) και 03/02 (+4,6%), ενώ σημαντική απώλεια καταγράφεται στα καθαρά κέρδη, καθώς αυτά εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 6,8% ανά επιχείρηση.

Alpha Bank: Οι φορομεταρρυθμίσεις και το flat tax

Μηνύματα Βγενόπουλου με πολλούς αποδέκτες

Alpha Bank: Τα ”μοντέλα” και η ελληνική οικονομία

Τα περιθώρια ανόδου για 66 μετοχές

Στις 3.400 - 3.600 μονάδες βλέπει το Γ.Δ. η Kantor

Νέα διάσταση στη ”μάχη της Κύπρου”

Πειραιώς - Κύπρου και τα... ”8 ευρώ”

Εκθέσεις αξιολόγησης 6 εισηγμένων σε ΝΕΧΑ

Οι αγορές & oι αθεράπευτοι επενδυτές

H μάχη της… Κύπρου

v