Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Υψηλοί στόχοι για τους 6 εισηγμένους της ένδυσης

Υψηλοί στόχοι για τους 6 εισηγμένους της ένδυσης

Διατηρώντας μικρό μερίδιο στην ούτως ή άλλως πολυδιασπασμένη εγχώρια αγορά ένδυσης και μικρή βαρύτητα στο χρηματιστηριακό ταμπλό, οι εγχώριες επιχειρήσεις της ένδυσης και του εμπορίου συχνά παραγκωνίζονται ως μη ενδιαφέροντες επενδυτικοί στόχοι, αν και κάποιες από αυτές παρουσιάζουν σοβαρή οργάνωση, χρηματοοικονομική ευρωστία και διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης.

Σοφοκλέους: Οι 21 μετοχές που ”έμειναν πίσω”...

Σοφοκλέους: Οι 21 μετοχές που ”έμειναν πίσω”...

Aπό τα τέλη Μαρτίου του 2003 έως και την 18η Δεκεμβρίου ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. έχει κερδίσει 198,4%, δηλαδή ”κατά μέσο όρο” οι τιμές των μετοχών τριπλασιάστηκαν! Ωστόσο την ίδια περίοδο που ο Γ.Δ. ενισχύεται 50 μετοχές έμειναν πίσω καθώς σημείωσαν απώλειες που κυμάνθηκαν από 11% έως 90%! Δείτε τις μετοχές που υστέρησαν και που ίσως καλύψουν το ”χαμένο έδαφος” το 2007.

Αιδώς Αργείοι!

Αιδώς Αργείοι!

Παγερή αδιαφορία δείχνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της εταιρίας ΕΥΑΘ, στη χιονοστιβάδα καταγγελιών από το εσωτερικό της -εισηγμένης-εταιρίας. Ακόμη και οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. πέρασαν στο ”ντούκου”. Την ίδια ώρα η Παπαηλιόπουλος ΑΤΕ, συνήθης εργολάβος της ΕΥΑΘ, στέλνει εξώδικα, απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις!

Σοφοκλέους: Οι φήμες που έμειναν στον αέρα

Σοφοκλέους: Οι φήμες που έμειναν στον αέρα

Πολλές οι ”ηχηρές” φήμες που κυκλοφορούν κατά καιρούς στη Σοφοκλέους κινώντας τις μετοχές στο ταμπλό, πολλές επίσης και οι φήμες που μένουν λόγια. Δείτε ποιες... θρυλούμενες επιχειρηματικές κινήσεις οι επενδυτές περιμένουν ακόμα να δουν.

e-metrics: Η ”ταυτότητα” του ελληνικού Internet

e-metrics: Η ”ταυτότητα” του ελληνικού Internet

Σημαντική αύξηση των οικιακών συνδέσεων ADSL, αλλά και σημαντική υστέρηση στις υψηλές ταχύτητες σε σχέση με την Ευρώπη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς Ίντερνετ. Δείτε τις έρευνες e-metrics, e-census 2006 με αναλυτικά στοιχεία για την ταυτότητα και τις συνήθειες των χρηστών.

Τα ντεσού του deal Πειραιώς - Ευρωπαϊκής Πίστης

Τα ισχυρά πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, αλλά και οι ”εκκρεμότητες” που χρειάζεται να διευθετηθούν στο μέλλον. Πώς θα εξελιχθεί η υπάρχουσα συνεργασία της Ευρωπαϊκής Πίστης με τη Eurobank.

Εθνική: Βασικός μοχλός ανάπτυξης η αγορά ακινήτων

Η ελληνική αγορά κατοικιών θα παραμείνει μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας υποστηριζόμενη -μεταξύ άλλων- από τις δημογραφικές εξελίξεις, τονίζει σε ανάλυσή της η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας.

Factset: Νερό – Το νέο μεγάλο στοίχημα–Μέρος 2ο!

Έπειτα από την ανάλυση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που φέρνουν την αγορά του ύδατος στο παγκόσμιο επενδυτικό προσκήνιο, στο δεύτερο μέρος της έκθεσης οι αναλυτές της FactSet επικεντρώνονται στις εταιρίες του κλάδου. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλάδου δικαιολογούν τη μακροπρόθεσμη θετική άποψη των αναλυτών αλλά και τις αποτιμήσεις ως growth stocks!

Σοφοκλέους: Γιατί η άνοδος έχει... δρόμο!

Το Χ.Α. βρίσκεται σε υψηλά πενταετίας και η διόρθωση φυσικά είναι μέσα στο πρόγραμμα, ωστόσο η πλειονότητα των αναλυτών και των επιχειρηματικών παραγόντων προβλέπει ότι -εκτός φυσικά κάποιου σημαντικού απροόπτου- θα έχουμε ένα καλό χρηματιστηριακό 2007!

Ευκαιρίες και κίνδυνοι στο... υπόγειο του Χ.Α.

Το 1/3 των εισηγμένων έχει κεφαλαιοποίηση κάτω από 30 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να πρωταγωνιστούν σε αποδόσεις και... σενάρια. Δείτε ποιες είναι αυτές οι μετοχές, τις αποδόσεις τους, καθώς και ποιες βρίσκονται σε καλή επιχειρηματική κατάσταση.

Factset: Νερό – Το νέο μεγάλο στοίχημα!

Σοφοκλέους: ”Στρώνουν” ράλι μέσω... εφορίας!

Τράπεζες: Η ακτινογραφία των εννεαμήνων

EFG: Γοργή η ανάπτυξη της Νέας Ευρώπης

ICAP: Μελέτη για την αγορά των εμφιαλωμένων νερών

Ασφάλειες: Η ΑΧΑ ανεβάζει το θερμόμετρο

World Bank: Πολυπλοκότητα κατά... εσόδων

Τηλεπικοινωνίες: Ολοι στην πρίζα!

Kantor: Σε ”μικρές” τράπεζες οι κινήσεις εξαγοράς

Τράπεζες: ”Το πάρτι” συνεχίζεται!

v