Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιδώς Αργείοι!

Παγερή αδιαφορία δείχνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της εταιρίας ΕΥΑΘ, στη χιονοστιβάδα καταγγελιών από το εσωτερικό της -εισηγμένης-εταιρίας. Ακόμη και οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. πέρασαν στο ”ντούκου”. Την ίδια ώρα η Παπαηλιόπουλος ΑΤΕ, συνήθης εργολάβος της ΕΥΑΘ, στέλνει εξώδικα, απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις!

Αιδώς Αργείοι!
Οι απανωτές καταγγελίες ενάντια στη διοίκηση της ΕΥΑΘ, είτε προέρχονται από συνδικαλιστές, είτε από στελέχη της εταιρίας, είτε από επιτροπές ελέγχου, είτε και από ανταγωνιστές κατεστημένων προμηθευτών της, κανέναν δεν φαίνεται να συγκινούν.

Ακόμη και οι παραιτήσεις δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου, του αντιπροέδρου της εταιρίας Λ. Βολιώτη και του μη εκτελεστικού μέλους Ν. Ελευθεριάδη, δεν έκαναν κανένα ”αυτί να ιδρώσει”.

Παρότι οι ίδιοι προηγουμένως είχαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, διαχωρίσει πλήρως τη θέση τους από τη διοίκηση των κυρίων Σταμάτη Καραμανλή και Γιώργου Σκόδρα, αρνούμενοι να προσυπογράψουν τις οικονομικές καταστάσεις 9μήνου, αλλά και τον προϋπολογισμό του 2007.

Η δε εταιρία περιορίστηκε σε μια λιτή ανακοίνωση των παραιτήσεων, χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγησή τους! Και όλα αυτά σε μια εποχή που όλοι κόπτονται περί... Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Αντί άλλης αντίδρασης σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις, η εφημερίδα ”ΜΕΤΟΧΟΣ” δέχτηκε χθες εξώδικο από την πλευρά της Παπαηλιόπουλος ΑΤΕ, συνήθους εργολάβου της ΕΥΑΘ το τελευταίο διάστημα, όπου μεταξύ άλλων περιέχεται και η απειλή αγωγής και μηνύσεως που θα κατατεθούν σήμερα εναντίον της εφημερίδας και της δημοσιογράφου Αθηνάς Καλαϊτζόγλου.

Η οποία -πάντα ενυπόγραφα- το τελευταίο διάστημα έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας σειρά αποκαλυπτικών εγγράφων, για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της εταιρίας υδρεύσεως της Θεσσαλονίκης.

Εγγράφων που προέρχονται από το εσωτερικό της εταιρίας, εγγράφων που έχουν προσκομιστεί στα διοικητικά συμβούλια, και εγγράφων που εμπεριέχουν αναφορές σε σοβαρές ατασθαλίες.

Ούτε ο ΜΕΤΟΧΟΣ, ούτε το Euro2day.gr είναι σκανδαλοθηρικά μέσα. Ούτε βέβαια είμαστε και εισαγγελείς. Ασκούμε τη δημοσιογραφική εργασία, κι έχουμε υποχρέωση να φέρνουμε στη δημοσιότητα θέματα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, ιδίως δε όταν πρόκειται για μια εισηγμένη εταιρία στην οποία βασικός μέτοχος είναι το Δημόσιο.

Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την έρευνά μας, με τον ίδιο αποκαλυπτικό τρόπο, έως ότου φιλοτιμηθούν να ασχοληθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Κάποια στιγμή θα το πράξουν!

”Euro2day.gr”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v