Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκία: Για επενδυτές με... γερά νεύρα

Τουρκία: Για επενδυτές με... γερά νεύρα

Με τα νεύρα των επενδυτών αναμένεται να παίξει η Τουρκία το 2007 ακόμη περισσότερο, αφού ήδη το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει την... κακή φήμη ως το πιο ευμετάβλητο του κόσμου. Παρότι οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν τα φώτα τους στραμμένα στην τουρκική κεφαλαιαγορά, συνιστώντας τη λόγω των ελκυστικών αποτιμήσεών της, η χώρα εισέρχεται σε περίοδο έντονων κλυδωνισμών.

Ασφαλιστικό: Λύσεις για ένα ζήτημα που μας καίει

Ασφαλιστικό: Λύσεις για ένα ζήτημα που μας καίει

Η ευελιξία στο θεσμικό πλαίσιο, η διαφάνεια και η λογοδοσία των διαχειριστών αποτελούν ορισμένες από τις πρακτικές για αρτιότερη διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζουν οι κ. Αλ. Κωστάκης και Ν. Φίλιππας σε σχετική μελέτη, χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό το ”καυτό” θέμα των μελλοντικών γενεών. Δείτε τις διαπιστώσεις αλλά και τις ”λύσεις” που προτείνουν.

Εκτινάσσονται οι επενδύσεις στην τέχνη

Η τέχνη κατέχει πλέον κεντρική θέση στα μεγάλα χαρτοφυλάκια. Οι πάντες επιζητούν να εντάξουν στις επενδύσεις τους κάποιο έργο τέχνης. Η άνθηση ενισχύεται και από τους διαχειριστές των hedge funds, ενώ δυνατά στο χρηματιστήριο των τιμών της τέχνης παίζουν οι Κινέζοι δημιουργοί.

”Καλά…κρασιά” Πειραιώς στην πρό(σ)κληση MPΒ

”Καλά…κρασιά” Πειραιώς στην πρό(σ)κληση MPΒ

Δεν σήκωσε το γάντι η Πειραιώς στην αιχμηρή πρόσκληση της MPB για αμοιβαίο disclosure αναλυτικών στοιχείων και πληροφοριών μεταξύ των δύο τραπεζών, ώστε να γίνει συνένωση με διαπιστωμένα δίκαιη σχέση ανταλλαγής. Απλώς παρέπεμψε στα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία της και στην ανακοινωθείσα σχέση ανταλλαγής. Η άρνηση αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις και δικαιολογεί τις επιφυλάξεις μας και οι μέτοχοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους τονίζει τώρα η MPB.

Θετικές εξελίξεις στην Κύπρο και το 2007

Θετικές εξελίξεις στην Κύπρο και το 2007

H σημερινή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας χαρακτηρίζεται από ευρωστία με έντονο δυναμισμό. Ο συνδυασμός μιας συνετής δημοσιονομικής και ορθολογιστικής νομισματικής πολιτικής, καθώς και η προώθηση μεταρρυθμίσεων σε κλίμα ευρύτερης συναίνεσης, έχουν ως αποτέλεσμα αξιοσημείωτες επιδόσεις σε επίπεδο οικονομίας. Γράφει ο Κ. Κωνσταντινίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Ανάλυσης της Egnatia Financial Services.

Η πορεία των εταιρικών κερδών το 2007

Έπειτα από ρυθμό αύξησης 14,3% το 2006, τα εταιρικά κέρδη με βάση τις εταιρείες του παγκόσμιου δείκτη μετοχών της Morgan Stanley Capital International, MSCl World, αναμένεται να επιβραδυνθούν στο 8,9% το 2007, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Financial. Οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα.

Ιχθυοκ/ες: Το νέο Ελ Ντοράντο για τη Σοφοκλέους

Αν και οι συγχωνεύσεις - εξαγορές μείωσαν στο ήμισυ τον αριθμό των ελληνικών εταιρειών του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, τα κέρδη πολλαπλασιάστηκαν και οι τιμές των μετοχών εκτινάχθηκαν. Σήμερα οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν τον δεύτερο σε μέγεθος εξαγωγικό κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής, μετά το βαμβάκι.

Έλλειμμα ”επαγγελματικής” διαχείρισης στα ταμεία

Οι Έλληνες ασφαλισμένοι και φορολογούμενοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τους περιορισμούς που θέτει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης της περιουσίας των δημόσιων ταμείων καθώς θα κληθούν να σηκώσουν μεγαλύτερα βάρη στο μέλλον εξαιτίας της μη μεγιστοποίησης των αποδόσεων που θα έφερνε η επαγγελματική διαχείριση, ισχυρίζονται στελέχη της αγοράς. Οι προτάσεις των ειδικών, οι αποδόσεις.

Οι προκλήσεις & οι παγίδες των υψηλών μερισμάτων

Μια ικανοποιητική μερισματική απόδοση είναι επιθυμητή από όλους τους επενδυτές για διάφορους λόγους. Ωστόσο, η υψηλή μερισματική απόδοση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και χρηματιστηριακή ευκαιρία, γι’ αυτό θα πρέπει να συνεξετάζονται και άλλοι παράγοντες, όπως οι προοπτικές της εταιρείας, τα περιουσιακά στοιχεία της κ.λπ.

O νέος κύκλος των deals στηρίζει τις αποτιμήσεις!

Τα κέρδη του 2006 θα αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο για την πορεία των ελληνικών τραπεζών και τη μετεξέλιξή τους σε βασικούς ”παίκτες” στην ευρύτερη τραπεζική αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο νέος γύρος των deals απαιτεί υπομονή και προετοιμασία.

Σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των αγορών

Η ”μισή αλήθεια” των πολύ χαμηλών P/E

Γινόμαστε περίγελος διεθνώς!

”Καυτό” και το 2007 για τις ελληνικές τράπεζες

Αυξάνονται οι προσδοκίες για τις κατασκευαστικές!

Ποιες εισηγμένες κινδυνεύουν από δημοπρασίες

Η Σοφοκλέους ενισχύει τους ισολογισμούς

Γύρισε ο τροχός της Σοφοκλέους

Έλληνες επενδυτές: Το τρένο της μεγάλης... φυγής!

Φαβορί για υπεραποδόσεις & το 2007 οι αναδυόμενες

v