ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ο νόμος πρέπει να… τηρείται!

Ο νόμος πρέπει να… τηρείται!

Οι νόμοι αλλάζουν μόνο με νόμους και όχι μέσω πράξεων αυτοδικίας ή παραβίασής τους. Συχνά το ξεχνάμε αυτό στη χώρα μας, με κίνδυνο να οδηγηθούμε σταδιακά, αλλά σταθερά, προς την ανομία και το χάος.

Οι εκλογές έρχονται, οι φίλοι φεύγουν

Οι εκλογές έρχονται, οι φίλοι φεύγουν

Από τις επόμενες 30 ημέρες κρίνονται όλα. Εάν στο διάστημα αυτό εξευρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, η χώρα μας ίσως μπορέσει να βγει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Εάν όχι…

Δεν είναι μόνον το μνημόνιο… σύντροφοι!

Δεν είναι μόνον το μνημόνιο… σύντροφοι!

Λύσεις για προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα… προ κρίσης, προβλέπουν τα μνημόνια. Πλέον, η κατάσταση είναι πολύ περισσότερο ζοφερή και μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με ένα σχέδιο συνολικής ανάταξης της χώρας. 

Ο βωμός, η θυσία και το ΔΝΤ

Ο βωμός, η θυσία και το ΔΝΤ

Αν και άλλες χώρες μπήκαν στα μνημόνια μετά από εμάς και βγήκαν πριν από εμάς, εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη που μας κρατούν σε αυτά. Τυχόν έξοδος του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα ήταν ένα τέτοιο λάθος.

Μην πυροβολείτε την ανάπτυξη!

Μην πυροβολείτε την ανάπτυξη!

Μπορεί να μην έβρεξε και να είναι ένα απλό ψιλόβροχο, αλλά κάτι είναι κι αυτό. Κυριότερα, δε, το πέρασμα της οικονομίας σε θετικό πρόσημο επί 3 τρίμηνα σημαίνει το τέλος της μακράς ανυδρίας. Αρκεί να κρατήσουμε τη ροή ανοιχτή…

Στις εγκυκλίους η αγορά αναστενάζει

Ποιες δαπάνες θα αφορούν τη χρήση «πλαστικού χρήματος»; Πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των εισφορών όσων είναι ταυτόχρονα μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες; Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είναι όμηροι των… «ανέκδοτων» εγκυκλίων. 

Στ’ άρματα, στ’ άρματα!

Για ακόμη μια φορά, η κρατική μηχανή αναγκάστηκε να καταφύγει στις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που η ίδια όφειλε να έχει λύσει. Επιβεβαίωσε έτσι, όμως, τη διαχρονική ανεπάρκεια του πολιτικού «κράτους» στην Ελλάδα.

Κοινή γραμμή η μόνη λύση

Τα εθνικά προβλήματα απαιτούν εθνικές λύσεις. Στην περίπτωση του Κυπριακού ζητήματος μπορέσαμε, όπως είδαμε χθες, να οδηγηθούμε σε «εθνική γραμμή». Για την περίπτωση του «ελληνικού ζητήματος», θα μπορέσουμε;

Το μαρτύριο του… μήνα

Για να επενδύσει κάποιος, πρέπει να νιώθει -τουλάχιστον έως έναν βαθμό- ασφαλής ως προς το περιβάλλον εντός του οποίου κινείται. Δίχως τη χρηματοδοτική στήριξη των εταίρων μας, εμείς προσφέρουμε αυτή την ασφάλεια;

Γιατί σας κάνει εντύπωση ο Σώρρας;

Σε μία κοινωνία, η οποία έχει εκπαιδευτεί επί τόσα χρόνια να αποδέχεται τα κακώς κείμενα, η δυνατότητα διαχωρισμού του λάθους από το σωστό, αν μη τι άλλο, εξασθενεί. Μαζί της, όμως, χάνεται και η δυνατότητά της να ορθοποδήσει.

Πιο λάθος… πεθαίνεις

Δεν μπορούσαμε και μόνοι μας;

Ο Ευκλείδης έχει πάλι… δίκιο!

Μαθήματα… δι’ αλληλογραφίας

Δεν είναι λύση οι εκλογές

Καλύτερα το μάτι παρά το… όνομα!

Το διακομματικό «κόλλημα» με τις τροπολογίες

Όταν η λογική χάνει το… τρόλεϊ

Μπερδεύτηκε το… κουβάρι

Εθνικό το πρόβλημα, εθνική η λύση

v