ΑΠΟΨΕΙΣ

Παγίδες και μυστικά στη φορολόγηση του Airbnb

Παγίδες και μυστικά στη φορολόγηση του Airbnb

Τι ακριβώς ισχύει για τη φορολόγηση των εσόδων από βραχυχρόνιες μισθώσεις. Το παράθυρο φοροδιαφυγής που κλείνει. Πότε συμφέρει τον ιδιώτη να εκκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα. Γράφουν οι Δημ. Παπαδοπούλου και Β. Ηλιοπούλου.

Πώς θα γίνει η νεκρανάσταση της αγοράς ακινήτων

Πώς θα γίνει η νεκρανάσταση της αγοράς ακινήτων

Οι «εύκολες» προτάσεις της ΝΔ για το real estate και πώς θα μπορούσε να πάρει πραγματικές ανάσες η αγορά. Ο συμπληρωματικός φόρος στον ΕΝΦΙΑ και ο... φόρος-φάντασμα.

Μειώνει τις εκπομπές άνθρακα η βιομηχανία τροφίμων

Μειώνει τις εκπομπές άνθρακα η βιομηχανία τροφίμων

Mονόδρομος η εφαρμογή από την βιομηχανία μέτρων τα οποία θα μειώσουν την συνολική παραγωγή εκπομπών ρύπων. Ο πρωτοποριακός ρόλος της Γιώτης Α.Ε. στην υλοποίηση ενός σημαντικού επιστημονικού και ερευνητικού έργου.

Το «μυστικό» όπλο του Τραμπ κατά της Τουρκίας

Το «μυστικό» όπλο του Τραμπ κατά της Τουρκίας

Ο ισλαμιστής «σουλτάνος» έχει μεγάλη εξάρτηση από αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στον τομέα των ακινήτων, πεδίον δράσης του Αμερικανού προέδρου. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Οσα πρέπει να ξέρετε για τον εμπορικό πόλεμο

Οσα πρέπει να ξέρετε για τον εμπορικό πόλεμο

Πώς εξηγούνται οι κινήσεις του Ντ. Τραμπ και ποια είναι τα μαθήματα από το παρελθόν. Τα «όπλα» της Κίνας σε μια «σύγκρουση» με τις ΗΠΑ. Οι πιθανές ευκαιρίες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Γιατί δεν έχουμε πολιτικούς υψηλών δυνατοτήτων

Πώς ακόμα και... δια νόμου αποκλείονται οι ικανότεροι κατά τεκμήριο πολίτες. Η λάθος άποψη για τον «σοφό ελληνικό λαό», η μάχη των σλόγκαν και το πολιτικό bullying. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Το ρωσικό «έγκλημα» στη Συρία

Οι... θαυμαστές του Βλ. Πούτιν ας πληροφορηθούν πώς «πούλησε» τους Κούρδους στον Ερντογάν. Πώς διαμορφώνεται η γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι ευθύνες των ΗΠΑ.

Ο δύσκολος υπολογισμός της εξίσωσης διαφθοράς-οικονομίας

Ερώτημα παραμένει το πραγματικό κόστος της διαφθοράς για την ανάπτυξη μιας χώρας. Ποιες είναι οι βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις και τι διδάσκει το παράδειγμα του Περού. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Παραμένει ευάλωτη η τουρκική οικονομία

Οι αναταράξεις, η φυγή κεφαλαίων και γιατί δεν προδιαγράφονται ευοίωνες προοπτικές για την τουρκική οικονομία. Το φάντασμα του υψηλού πληθωρισμού και η πορεία της λίρας. Γράφει ο Δρ Παναγιώτης Κοντάκος.

Γιατί δεν αρκεί να δουλεύουμε πιο έξυπνα ή φιλότιμα

Οι δίοδοι συνεννόησης μεγάλων εργοδοτών με την κυβέρνηση, οι τάσεις προστατευτισμού, οι καιροσκοπικές τακτικές και πώς έμειναν απροστάτευτοι οι κλάδοι που υπερασπίζονται την εγχώρια παραγωγή. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

To απόλυτο σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν

Οι εθνικοί μύθοι και η σύγχρονη πραγματικότητα

Το ισπανικό μοντέλο που οδηγεί σε αυξήσεις συντάξεων

Τι «ξέχασε» ο Τραμπ σχεδιάζοντας εμπορικούς πολέμους

Κώδικας Οδικής... Προπαγανδιστικής Συμπεριφοράς

Gozi: Ντροπή για την Ευρώπη η Τουρκία

Οι... πειρατικοί κανόνες στο σύγχρονο management!

Οι ελληνικές ψευδαισθήσεις και η σκληρή πραγματικότητα

Η συνταγή για να προσελκύσει η Ελλάδα μυαλά από όλο τον κόσμο

Καταθέσεις: «Υπερόπλο» η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών

v