Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμφανής η κόπωση στη Σοφοκλέους

Το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη και του FTSE 20 υψηλότερα των στηρίξεων σε συνδυασμό με το χαμηλό τζίρο συνιστούν θετικές ενδείξεις μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από την ομαλή αποκόμιση κερδών και κατ΄ επέκταση ρευστότητας. Θετική κίνηση για Γερμανό, ΔΕΗ και ΕΛΤΕΧ. Υπό πίεση ΟΠΑΠ, Intracom και 3Ε.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κλείσιμο λίγο ψηλότερα από το να θεωρηθεί ανησυχητικό για Γενικό Δείκτη και FTSE, εμφανής η αδυναμία των Δεικτοβαρών τίτλων να δώσουν ώθηση σε Δείκτη και Αγορά, επιστρέφει σταδιακά η επιφυλακτικότητα, περιορίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον μόνο όπου πιθανολογείται ότι υπάρχουν ειδήσεις – εξελίξεις, όμως ο τζίρος παραμένει σχετικά χαμηλός άρα και η εικόνα της Αγοράς περίπου ελεγχόμενη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου βλέπει συσσώρευση, υποστηρίζοντας ότι ο πρώτος λόγος ανήκει σε ξένους και εγχώριους θεσμικούς, αλλά και στο διεθνές κλίμα.

Τεχνικά τόσο ο Δείκτης όσο και ο FTSE έκλεισαν λίγο πάνω από τις στηρίξεις των 3270 και 1826 μονάδων αντίστοιχα, όμως τυχόν υποχώρηση σε χαμηλότερα επίπεδα ίσως θα πρέπει να δημιουργήσει κάποιες ανησυχίες για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Συγκρατημένοι και όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων, επανέφεραν τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης και μείωσαν σημαντικά αυτές στα συμβόλαια της μεσαίας.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση με αξιοσημείωτα κέρδη και κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο Γερμανός και ΔΕΗ, θετική μεταβολή για Ελληνική Τεχνοδομική, Cosmote, Motor Oil, Alpha Bank και αμετάβλητος ο τίτλος της Hyatt.

Αντίθετα, υπό συνεχή πίεση η μετοχή του ΟΠΑΠ, αξιοσημείωτες απώλειες για ΚΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca-Cola 3E, Βιοχάλκο, Εθνική και αρνητική μεταβολή για Πειραιώς, Eurobank, Τιτάνα, ΟΤΕ, Folli Follie και Εμπορική.

Από την αρχή μέχρι το τέλος εμφανής η υπεροπλία των πτωτικών μετοχών (153) έναντι των ανοδικών (102), παρά ταύτα 10 τίτλοι αποκόμισαν κέρδη από 6% έως 11,76%.

Ο τζίρος ξεπέρασε τα 199 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 15,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στα επιμέρους, αξιοσημείωτη κινητικότητα εν μέσω φημών για Chipita και Veterin, ακόμα ψηλότερα η Σέλμαν, ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον για Hitech SNT, από την αρχή της συνεδρίασης αγοραστικό ενδιαφέρον για την Alco, ενώ η ”συμπεριφορά” των Πλ. Κρήτης πιθανότατα θα εξαρτηθεί από! τις αυξομειώσεις των συναλλαγών.

Πέρασε σήμερα πακέτο 1.000.000 τεμαχίων της Εγνατίας Τράπεζας στη τιμή των 3,56 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί στο 1,1% των κοινών μετοχών (1% του συνόλου) του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, με αγοράστη την Marfin Financial Group, η οποία ήδη κατέχει ποσοστό 9,48%.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, τρία πακέτα των 135.559, 100.000 και 102.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 17,22 ευρώ, 17,18 και 17,22 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 124.881 τεμαχίων της Cosmote στα 15,84 ευρώ, ένα πακέτο 127.821 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 26,30 ευρώ και ένα πακέτο 20.000 τεμαχίων της Εθνικής στα 30,74 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v