Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το placement του ΟΤΕ, η συμμετοχή των εγχώριων επενδυτών στη Σοφοκλέους, η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι απώλειες πόρων των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και ο πληθωρισμός τον Αύγουστο είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το placement του ΟΤΕ, η συμμετοχή των εγχώριων επενδυτών στη Σοφοκλέους, η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι απώλειες πόρων των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και ο πληθωρισμός τον Αύγουστο είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Πληθωρισμός: Συγκρατημένη αισιοδοξία προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η αντίσταση που παρουσιάζουν δύο βασικά μακροοικονομικά μεγέθη στο δυσμενές περιβάλλον που δημιουργεί η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει ότι πρόκειται για τον πληθωρισμό που υποχώρησε τον Αύγουστο στο 3,7% από 3,9% τον Ιούλιο, και το ρυθμό ανάπτυξης, που διαμορφώθηκε τελικά στο β’ τρίμηνο του έτους στο 3,7%, αντί του 3,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση, ενώ στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 3,6%.

Βελτίωση, που οφείλεται όμως σε συγκυριακούς και τεχνικούς λόγους, παρουσιάζουν πολλά από τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας παρά τη διεθνή ύφεση, αναφέρει το Κέρδος.

Εισαγωγές – Εξαγωγές: Μείωση του εμπορικού ελλείμματος καταγράφηκε τον Ιούλιο, λόγω της αύξησης των εξαγωγών και της μείωσης των εισαγωγών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Για πρώτη φορά μέσα στο 2005, οι εγχώριοι επενδυτές αυξάνουν τη συμμετοχή τους στο σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς, σε σχέση με τους ξένους που μείωσαν την παρουσία τους, αναφέρει η Καθημερινή.

Χρηματιστηριακές: Σε οριακό σημείο βρίσκονται 22 ΑΧΕ σύμφωνα με την Ημερησία, που επικαλείται έρευνα της Kantor για την κατάσταση των χρηματιστηρίων.

Ασφαλιστικό: Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι παραμένουν ανασφάλιστοι, δημιουργώντας συνθήκες άνισου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και αποστερώντας από τα ασφαλιστικά ταμεία έσοδα 4 δισ. ευρώ ετησίως, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ακτοπλοΐα: Την απελευθέρωση των ναύλων της οικονομικής θέσης και από τον Πειραιά ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, σημειώνει η Καθημερινή, συμπληρώνοντας πως ο κ. Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε κάρτα δικαιωμάτων των επιβατών και δωρεάν εισιτήρια για τους κατοίκους των νησιών της άγονης γραμμής.

Απελευθερώνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επισημαίνει Το Βήμα, συμπληρώνοντας ότι η διαμόρφωση τιμών τους θα είναι ελεύθερη προς τους περισσότερους προορισμούς.

ΟΤΕ: Δύο φορές υπερκαλύφθηκε σύμφωνα με την Ημερησία το placement του 10% του ΟΤΕ, με το 86% της ζήτησης να προέρχεται από ξένους θεσμικούς και με το 14% να προέρχεται από το εσωτερικό.

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Νέα Υόρκη η διάθεση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, με μέση τιμή τα 17,02 ευρώ, αναφέρει η Καθημερινή.

Εμπορική: Υπερτιμημένη είναι η Εμπορική σύμφωνα με την Credit Agricole αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Marfin Financial Group: Κατά 85,1% αυξήθηκαν τα κέρδη της Marfin Financial Group σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΙΔΜΑ: Για μείωση μεγεθών προειδοποιεί η ΣΙΔΜΑ λόγω της μεγάλης υποχώρησης της τιμής του χάλυβα αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Intracom: Ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Intracom – Novator για τη FORTHnet επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει εμπλοκή στα σχέδια της Intracom για έλεγχο της εταιρίας.

Friesland Hellas: Με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής θέσης στην αγορά λευκού γάλακτος, αλλά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο σύνολο της αγοράς γαλακτοκομικών η Friesland Hellas εξετάζει την είσοδό της στην αγορά του παστεριωμένου γάλακτος αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v