Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ΟΤΕ τα βλέμματα

Συρρικνώνονται σταδιακά τα κέρδη του Γ.Δ., που ακολουθεί την πορεία των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Ωστόσο, η προσοχή του συνόλου των εμπλεκομένων επικεντρώνεται στον τίτλο του ΟΤΕ και στη διακύμανση που παρουσιάζει, ενώ τεχνικά ζητούμενο παραμένει το κλείσιμο πάνω από τις 3.311 και ει δυνατόν στις 3.319 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συρρικνώνονται σταδιακά τα κέρδη των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, υποχωρεί σχετικά ο δείκτης και στη Σοφοκλέους, όμως, συνεχίζει να κινείται με θετικό πρόσημο, παρουσιάζοντας ικανοποιητική τεχνικά εικόνα.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αξιοσημείωτα κέρδη οι Motor Oil (γύρισε θετικά παρά τις αρχικές απώλειες), Intracom, Cosmote, Folli Follie, Βιοχάλκο.

Θετική η μεταβολή για Εurobank, Alpha Bank, Hyatt και ΟΠΑΠ και αμετάβλητες οι Εμπορική, Εθνική, Coca Cola, ΚΑΕ, ΟΤΕ.

Αντίθετα, υπό συνεχή πίεση από την αρχή της συνεδρίασης ο Τιτάνας και αρνητική μεταβολή για ΕΛΤΕΧ, ΕΛΠΕ και Τράπεζα Πειραιώς και Γερμανό.

Ο Γ.Δ. 90 λεπτά πριν από το τέλος της συνεδρίασης βρίσκεται στις 3.309,48 μονάδες, με κέρδη 0,30%, έχοντας καταγράψει υψηλό ημέρας στα 3.325,06 και χαμηλό στα 3.305,28.

Ο τζίρος στα 93 εκατ. ευρώ, από τα οποία 582.000 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, συνεχίζεται το σημαντικό premium στα Συμβόλαια μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κοντά στη θεωρητική τους τιμή αυτά της υψηλής, 135 ανοδικές έναντι 106 πτωτικών.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης ζητούμενο παραμένει ο δείκτης στη χειρότερη περίπτωση να υπερκεράσει τις 3.311 και ει δυνατόν τις 3.319 μονάδες.

Ασφαλώς, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον ΟΤΕ, όχι τόσο λόγω του σημερινού όγκου των συναλλαγών ή της ημερήσιας μεταβολής (κινείται καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε στενό εύρος διακύμανσης με χαμηλό τα 17,26 και υψηλό τα 17,42), όσο λόγω της εξέλιξης του placement, καθώς πιθανόν να σηματοδοτήσει και τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v