Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής μέχρι... νεωτέρας

Τάση συσσώρευσης και αναμονής προβλέπουν οι περισσότεροι επαγγελματίες της αγοράς, χωρίς να αποκλείουν μικρές κινήσεις ρευστοποίησης κερδών ή ακόμη και κάποια θετική έκπληξη που θα μπορούσε να ωθήσει το Γ.Δ. σε νέα υψηλά. Αν παρ’ όλα αυτά συνεχιστεί η διαφαινόμενη κόπωση σε δεικτοβαρείς τίτλους, το ενδιαφέρον θα περιοριστεί αποκλειστικά σε μετοχές που εσωκλείουν ή πιθανολογείται πως εσωκλείουν ειδήσεις–εξελίξεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σταθεροποιητικές τάσεις και στάση αναμονής προβλέπουν περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα μικρών ρευστοποιήσεων, τονίζοντας όμως ότι το ενδεχόμενο σημαντικής υποχώρησης δείχνει περιορισμένο.

Η μικρή μεταβλητότητα που προβλέπεται, αναμένεται να είναι αποτέλεσμα της έλλειψης επιχειρηματικών ειδήσεων–εξελίξεων (που θα αφορούσαν σε δεικτοβαρείς μετοχές) οι οποίες θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση για τον Γ.Δ. και τον FTSE.

Λίγο περισσότερο απαισιόδοξοι δείχνουν αυτοί που εμπλέκονται στην Αγορά Παραγώγων, οι οποίοι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ακολούθησαν την υποκείμενη, αυξάνοντας τις υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι την επόμενη Παρασκευή 16/9 λήγουν τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου επί δεικτών και μετοχών.

Βέβαια, παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν την περίπτωση θετικής υπερβολής ή έστω έκπληξης που θα μπορούσε να οδηγήσει τον δείκτη σε νέα υψηλά, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει κάποιο σημαντικό deal ή ανακοίνωση απρόβλεπτα θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές παραμένει θετική και μισή ώρα μετά το σημερινό άνοιγμα, ενώ χθες ο DAX κατέγραψε σημαντικά κέρδη και έκλεισε πάνω από τις 4.900 μονάδες, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως οι εισηγμένες εταιρίες στον εν λόγω δείκτη θα ικανοποιήσουν και στα αποτελέσματα 9μήνου.

Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι, όσο ο Γ.Δ. κινείται μεταξύ 3.281-3.302 μονάδων και ο FTSE μεταξύ 1.835-1.828 μονάδων.

Διάσπαση ενός από τα δύο άκρα τόσο στον Γ.Δ. όσο και στον FTSE με αυξημένες συναλλαγές πιθανό να σηματοδοτήσει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Αν παρ’ όλα αυτά συνεχιστεί η συσσώρευση – πλάγια κίνηση, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό το αγοραστικό ενδιαφέρον να περιορίζεται όλο και περισσότερο αποκλειστικά και μόνο σε τίτλους εταιριών που έχουν ή πιθανολογείται πως έχουν ειδήσεις–εξελίξεις, τέτοιες που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v