Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολα τα φώτα στις μετοχές με ειδήσεις

Χωρίς ”βοήθειες” από δεικτοβαρείς τίτλους και παρά το ανοδικό ξεκίνημα που έφερε το Δείκτη πάνω από τις 3.300 μονάδες παρατηρείται σταδιακή υποχώρηση, ενώ το ενδιαφέρον περιορίζεται όπου υπάρχουν ειδήσεις–εξελίξεις, όπως στον τίτλο της Εγνατίας, στη Εurodrip, στη FORTHnet και σε κάποιες ακόμα μετοχές όπου δραστηριοποιούνται ”ενδιαφερόμενες δυνάμεις”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Περιορίζει σταδιακά τα αρχικά κέρδη του ο Γενικός Δείκτης (λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης είχε φθάσει μέχρι το υψηλό των 3.302,22 μονάδων) λόγω έλλειψης ”βοήθειας” από δεικτοβαρείς τίτλους, καθώς από τις μετοχές του FTSE μόνο η Eurobank καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, παρά το σχετικά θετικό κλίμα που παρατηρείται στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το ενδιαφέρον λοιπόν επικεντρώνεται ουσιαστικά μόνον όπου υπάρχουν ειδήσεις – εξελίξεις, όπως στην περίπτωση της Εγνατίας (καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα των 13 ποσοστιαίων μονάδων) ή στην περίπτωση της Eurodrip (με κέρδη μεγαλύτερα του 13% μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49,31% της εταιρίας στην τιμή των 2,3 ευρώ και στο Global Capital Investors II LP).

Από ’κεί και πέρα υπάρχει σχετική επιφύλαξη σε αρκετές περιπτώσεις μετοχών, ενώ κινητικότητα σημειώνεται ακόμα στη FORTHnet, όπου αρκετοί παράγοντες της αγοράς αναμένουν συνέχιση των εξελίξεων στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας και σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ΕΛΤΟΝ, ΓΕΝΕΡ, ΕΛΓΕΚΑ, Σελόντα, Chipita, Aspis Bank, Lannet και Rainbow (αξιοσημείωτες οι εντολές αγορές στα 6,50 και στα 6,54 ευρώ, αν δεν αποσυρθούν στη συνέχεια).

Τεχνικά η εικόνα της αγοράς δείχνει κόπωση και αυτό φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τους και όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων, με αποτέλεσμα τα Συμβόλαια του FTSE να έχουν γυρίσει σε μικρό discount έστω και με μικρό όγκο συναλλαγών.

Ζητούμενο για τη συνέχεια παραμένει μία νέα προσπάθεια και ει δυνατόν κλείσιμο πάνω από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 3.300 μονάδων, προκειμένου η βραχυπρόθεσμη τάση να παραμείνει ανοδική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v