Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στον προϋπολογισμό του 2006, στη μετοχοποίηση του 10% του ΟΤΕ, στην αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, στα επιχειρηματικά deals που έχουν πραγματοποιηθεί αυτόν τον καιρό, αλλά και στο ”Στοίχημα” του ΟΠΑΠ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στον προϋπολογισμό του 2006, στη μετοχοποίηση του 10% του ΟΤΕ, στην αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, στα επιχειρηματικά deals που έχουν πραγματοποιηθεί αυτόν τον καιρό, αλλά και στο ”Στοίχημα” του ΟΠΑΠ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Προϋπολογισμός: Πέντε προκλήσεις αντιμετωπίζει ο προϋπολογισμός του 2006, οπότε θα κριθεί εάν η Ελλάδα θα βγει από τη ”μαύρη” λίστα των χωρών με υπερβολικό έλλειμμα, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως κεντρικός στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Επιχειρηματικά Deals: Δυο σημαντικά deals βρίσκονται σε εξέλιξη επισημαίνει η Ημερησία, η οποία εξηγεί ότι το ένα αφορά στην τύχη της Εγνατίας μετά την απόκτηση του 10% από τη Marfin, και το άλλο της Forthnet, καθώς μετά την Intracom νέοι παίκτες εμφανίζονται στο προσκήνιο.

Καύσιμα: Φωτιά βάζει στη βενζίνη ο κυκλώνας ”Κατρίνα”, ενώ κύμα οργής ξεσπάει κατά του Μπους, ο οποίος επικρίνεται ότι άφησε στη μοίρα τους τους φτωχούς και τους μαύρους, αναφέρουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως βενζίνη στα 1,20 ευρώ μας στέλνει ο ”Κατρίνα”, επισημαίνοντας πως δεν αποκλείουν και πετρέλαιο στα 100 δολάρια το βαρέλι.

ΓΣΕΕ: Επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης από το 2007, αλλά και μείωση της απασχόλησης από το 2006 προβλέπει η ΓΣΕΕ στην ετήσια έκθεσή της επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Τράπεζες: Παραμένουν ρυθμιστές στις τράπεζες οι ξένοι θεσμικοί, κατέχοντας ποσοστά που υπερβαίνουν το 30% και βαίνουν αυξανόμενα, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Κατασκευές: Για μεγάλες οφειλές ύψους 180 εκατ. ευρώ από τα ολυμπιακά έργα προς τις κατασκευαστικές κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο δεν πληρώνει.

ΟΤΕ: Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μετοχοποίηση του 10% του ΟΤΕ, επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία αν το υπουργείο Οικονομίας επιλέξει να γίνει η διάθεση των μετοχών πριν από τη ΔΕΘ, τότε η αγορά εκτιμά ότι οι κρίσιμες μέρες είναι αύριο και μεθαύριο, διαφορετική η πώληση του 10% θα αναβληθεί για 2-3 μήνες.

ΟΠΑΠ: Πολύ κοντά στη λήψη αποφάσεων για την εισαγωγή ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα βρίσκονται τα αρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με την Ημερησία.

Εμπορική: Στη δραστική μείωση του ποσοστού που θα κατέχουν τα μετρητά στην αύξηση κεφαλαίου προσανατολίζεται η διοίκηση της Εμπορικής, εκπονώντας σχέδιο που περιλαμβάνει 3 φάσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως μετά την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου, η Εμπορική θα βρεθεί με ίδια κεφάλαια 1 – 1,1 δισ. ευρώ, έχοντας, παράλληλα, επιλύσει και το ασφαλιστικό της πρόβλημα.

Προς αναβολή θα οδηγηθεί η σημερινή συνέλευση της Εμπορικής αναφέρει η Ημερησία, η οποία προσθέτει ότι κερδίζουν χρόνο για διαπραγματεύσεις με την Credit Agricole.

Marfin: Στα σχέδια της Marfin αναφορικά με την Εγνατία Τράπεζα αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία θέτει το ερώτημα ”δημόσια πρόταση ή συμφωνία με τον κ. Θεοχαράκη;”.

Αστήρ: Σε μάχη ”αστεριών” εξελίσσεται η παραχώρηση του management του Αστέρα Βουλιαγμένης αναφέρει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία ήδη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κορυφαίων ελληνικών και διεθνών ομίλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v