Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συνέχεια συσσώρευσης

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η πλειονότητα των χρηματιστηριακών ότι θα παρουσιαστούν στην αγορά σήμερα, με την ψυχολογία να παραμένει θετική, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι η Σοφοκλέους θα κινηθεί στον ρυθμό των ξένων αγορών.

ΑΧΕ: Συνέχεια συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό παραμένει το κλίμα στην αγορά αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία αναμένει σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο κίνδυνος για πτωτική κίνηση φαίνεται µάλλον περιορισμένος.

Η συσσώρευση τιµών στα τρέχοντα επίπεδα σε επίπεδο Γενικού Δείκτη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη σηµερινή συνεδρίαση, εκτιμά η Emporiki, η οποία συμπληρώνει πως η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών παραµένει καταλυτική.

Βασικός καταλύτης στην εγχώρια αγορά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα είναι η επικείμενη μετοχοποίηση του ΟΤΕ, αναφέρει η Proton Securities, σύμφωνα με την οποία οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το ενδιαφέρον τους στραμμένο στις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η ελληνική αγορά κινήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τάσεις συσσώρευσης – όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι ανάλογη τάση αναμένεται και για σήμερα, με την ψυχολογία να διατηρείται θετική.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η ολοκλήρωση της ανακοίνωσης μεγεθών πρώτου εξαμήνου, τα επερχόμενα placements σε ΟΤΕ και Αγροτική Τράπεζα, αλλά και η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικούς καταλύτες οι οποίοι και θα καθορίσουν την τάση βραχυπρόθεσμα.

Οριακά χαμηλότερα εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την αρνητική συνεδρίαση της Wall την Παρασκευή, ενώ στον ρυθμό των ξένων αγορών εκτιμά η χρηματιστηριακή πως θα κινηθεί και η Σοφοκλέους.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ από την πλευρά της αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report ότι οι αρνητικές αποκλίσεις έχουν εξομαλυνθεί σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ενώ η πρόσφατη διόρθωση άνοιξε ακόμα περισσότερο το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη σε ό,τι αφορά το άνω άκρο του πλαγιοκαθοδικού καναλιού μετατοπίζοντας την αντίσταση προς τις 3.440 μονάδες.

Συμπληρώνει δε πως το κυριότερο πάντως συμπέρασμα από τον διαγραμματικό χάρτη είναι ότι οι αγοραστές δεν βιάζονται ακόμα να εκτονώσουν το Γενικό Δείκτη με δύναμη προς τα πάνω και είναι πρόθυμοι να αφήσουν την αγορά να αποθερμανθεί πριν προχωρήσουν σε νέα υψηλά.

Η κυριότερη αντίσταση εντοπίζεται στη ζώνη των 3.330 μονάδων, όπου αναμένεται και αύξηση της προσφοράς, όμως πλέον εκτός από τη βελτιωμένη ψυχολογία ο ορίζοντας φαίνεται να βρίθει ειδήσεων και εξελίξεων που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό επίπεδο συναινώντας σε καλύτερα χρηματιστηριακά επίπεδα, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με κέρδη 0,23% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κλείνοντας θετικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, με τον τζίρο να φτάνει στα 203 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v