Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση δυνάμεων στη Σοφοκλέους

Μετά την απαραίτητη αρχικά επιβεβαίωση των ”στηρίξεων” επανήλθε με ήπιο ανοδικό ρυθμό η αγορά. Από τις τραπεζικές μετοχές το κυκλικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σήμερα στη Eurobank, ενώ οι εξελίξεις ωθούν σημαντικά υψηλότερα τη FORTHnet. Στο 2 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τη στιγμή που στην αρχή της συνεδρίασης δεν απειλήθηκαν οι ”στηρίξεις” για τον Γενικό και τον FTSE-20, ήταν θέμα χρόνου να διαμορφωθούν ισόρροπες τάσεις στην αγορά.

Βέβαια, μέχρι στιγμής οι αγορές, που πραγματοποιούνται με κυκλικό τρόπο, επικεντρώνονται κατ’ αρχάς στη μετοχή της Eurobank και των Ελληνικών Πετρελαίων και λιγότερο στην Εθνική και τον ΟΤΕ.

Στη μετοχή της Eurobank, που έχει υστερήσει τις τελευταίες ημέρες έναντι των άλλων, οι εντολές δίνονται μέχρι τα 24,9 ευρώ, ενώ στον ΟΤΕ φτάνουν μέχρι τα 17,14 ευρώ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και στη μετοχή της Motor Oil, με τους αγοραστές να δίνουν εντολές και πάλι υψηλότερα των 14 ευρώ.

Στη μετοχή της Intracom, αφού αρχικά απορροφήθηκε η προσφορά μέχρι τα 5,94 ευρώ, αντέδρασε σταδιακά προς τα 6,10 ευρώ.

Ανάλογα ανοδική πορεία έχει και η μετοχή της Intralot μέχρι τα 13,32 ευρώ, ενώ από τον ”μεσαίο χώρο” συνεχίζονται οι τοποθετήσεις σε Chipita, Γενική, Αττικής, Εγνατία, Αλουμίνιον, Μαΐλλη και Ηρακλή.

Στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, μετά το χθεσινό ”τίναγμα”, η προσφορά μέχρι τα 7,1 ευρώ δεν ξεπέρασε τις 55.000 τεμάχια, ενδεικτική της ισχύος του παράγοντα που έχει λάβει θέση στον τίτλο.

Στον ”Χαμαιλέοντα” υπάρχουν περισσότερες διευκρινίσεις για το... χρώμα και τη θητεία του πρώην αθλητικού παράγοντα.

Όμως οι εξελίξεις από τον ευρύτερο χώρο των τηλεπικοινωνιών οδηγούν τη μετοχή της FORTHnet μέχρι και τα 7 ευρώ (4,4%), με την προσφορά να είναι... ελάχιστη.

Ανοδικά συνεχίζουν οι μετοχές των Lamda, Info-Quest, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΑΝΕΚ και Blue Star Group.

Μεταξύ των μετοχών με τη μεγαλύτερη απόδοση και συναλλαγές περισσότερες των 20.000 τεμαχίων θα πρέπει να αναφερθούν οι CPI στα 0,82 ευρώ, Σελόντα με 1 εκατ. τεμάχια στα 0,74 ευρώ, Νηρεύς στα 1,84 ευρώ, Σέλμαν στο 1,22 ευρώ, Κορδέλλου στο 1,53 ευρώ, ενώ ύστερα από αδιάκοπη υποχώρηση αντιδρά σήμερα και η μετοχή της ΣΙΔΜΑ κατά 4%, στα 3,18 ευρώ.

Για τη συνέχεια και μέχρι τις 14.30 - 15.00’ θα πρέπει να θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω μικρής ενίσχυσης του Δείκτη προς τις... 3.299 μονάδες.

Οι συναλλαγές της πρώτης ώρας (περί τα 42 εκατ. ευρώ) και η σχέση ανοδικών – πτωτικών (περίπου 2 προς 1) θεωρούνται ενθαρρυντικές ενδείξεις.

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 918.439 τεμαχίων της Σελόντα στα 0,71 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί στο 3,1% του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v