Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης-επιλεκτικές ρευστοποιήσεις

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επιδείξει η Σοφοκλέους στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ επισημαίνουν το ενδεχόμενο να καταγραφούν ρευστοποιήσεις σε ορισμένους τίτλους που έχουν υπεραποδώσει. Ο ΟΤΕ στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης-επιλεκτικές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σημαντικά βελτιωμένο είναι το κλίμα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, εκτιμά η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως αν και η συσσώρευση τιμών κοντά στα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο, δεν αποκλείονται ρευστοποιήσεις σε συγκεκριµένες µετοχές που έχουν καταγράψει υπεραπόδοση.

Η Proton Securities εκτιμά ότι σε εγχώριο επίπεδο η αγορά θα ακολουθήσει τη γενικότερη τάση, ενώ επισημαίνει πως ο ΟΤΕ αναμένεται να παραμείνει στο προσκήνιο εν όψει φημολογίας για επικείμενο placement τις ερχόμενες ημέρες.

Ο Γενικός Δείκτης ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των προσφάτων απωλειών του, απέχοντας μόλις 1,7% από τα υψηλά έτους, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα ”δοκιμάσει” αλλά και θα διασπάσει τα προηγούμενα υψηλά έτους των 3.336 μονάδων τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, επισημαίνει πως το πλέον πιθανό είναι να καταγραφούν κινήσεις συσσώρευσης στο άμεσο μέλλον, ενώ συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να καταγραφούν και κινήσεις αποκόμισης κερδών, ύστερα από δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και εν τω μέσω προβλέψεων για ”αδύναμο” άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Χαμηλότερα εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ύστερα από την αρνητική εικόνα που παρουσίασε χθες η Wall, με τη Σοφοκλέους να παρουσιάζει τάσεις συσσώρευσης ύστερα από το χθεσινό ”ράλι”.

Τι έγινε χθες: Η αγορά έκλεισε ανοδικά, κυρίως λόγω της Εθνικής Τράπεζας (+2,26%), των Ελληνικών Πετρελαίων (+3,66%) και της Intracom (+9,06%), αναφέρει η Marfin Analysis.

Ο Γενικός ∆είκτης σηµείωσε άνοδο 1,53%, µε τον τζίρο να φθάνει τα 196 εκατ. ευρώ, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, σύμφωνα με την οποία ο FTSE-20 αυξήθηκε 1,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v