Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιείται η ανοδική τάση

Από την Intracom μέχρι την Coca Cola και από την Εθνική μέχρι την Alpha Bank οι ”ισχυροί παίκτες” και ειδικότερα οι ξένοι δηλώνουν παρόντες. Κίνητρο για την προσέλκυση νέων επενδυτών ο απεγκλωβισμός θεσμικών και επενδυτικών ομάδων σε ορίζοντα τετραετίας. Στο περίπου 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την απαραίτητη επιβεβαίωση των στηρίξεων του Γ.Δ. και του FTSE-20, φάνηκε να ισχυροποιείται και πάλι η τάση στην αγορά.

Στο δεύτερο γύρο συναλλαγών της ημέρας έγιναν πιεστικότεροι οι αγοραστές στη μετοχή της Intracom και της Εθνικής, ενώ σταδιακά ενισχύθηκε η θέση τους σε Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, αλλά και Cosmote.

Μάλιστα την τελευταία μισή ώρα έχουν επανέλθει δριμύτεροι τόσο στη μετοχή του Τιτάνα, όπου η προσφορά μέχρι τα 28,62 ευρώ είναι φειδωλή, όσο και στη Motor Oil, που παρουσιάζει αυξημένες συναλλαγές.

Είναι προφανές, όμως, πως και βραχυπρόθεσμα το παιχνίδι των εντυπώσεων ”παίζεται” με επίκεντρο τον όμιλο της Intracom.

Η... σιβυλλική δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού φαίνεται πως δίνει την ανάλογη τροφή σε... φήμες και εκτιμήσεις.

Η μετοχή της Intralot με συναλλαγές περίπου 100.000 τεμαχίων ενισχύεται κατά 1,6% στα 13,28 ευρώ.

Αυξημένες, όμως, είναι οι συναλλαγές και σε άλλες μετοχές που κινούνται ανοδικά, με ενδεικτική την περίπτωση των Chipita, Ακτωρ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, ΜΕΤΚΑ, Μαΐλλης, Ολυμπιακή Τεχνική, Εθνική Ακινήτων, ΔΟΛ, Αστήρ και Αττικής.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει σε ικανοποιητικό επίπεδο, στο περίπου 2 προς 1, με αρκετούς τίτλους από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να ενισχύονται σημαντικά.

Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση των CPI, Centric, Κορδέλλου, Compucon, Πουλιάδης, Lavipharm, Veterin και αρκετών ακόμη μετοχών με χαμηλή χρηματιστηριακή αξία.

Είναι χαρακτηριστικό πως για περισσότερους από 42 τίτλους το ποσοστό θετικής μεταβολής ξεπερνούσε το 2%.

Σε ό,τι αφορά την υπεραπόδοση της Marfin, σήμερα καταγράφηκε νέα υψηλή τιμή στα 17,94 ευρώ με συναλλαγές περισσότερες των 620.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη μετοχή, η ΜΕΤΚΑ και ορισμένες ακόμη με τιμή που προσεγγίζει ή ξεπερνά τα υψηλά τετραετίας οδηγούν στη διαμόρφωση μίας ειδικής κατηγορίας τίτλων, όπου έχουν μειωθεί σε ελάχιστο βαθμό οι εγκλωβισμένοι του παρελθόντος.

Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v