Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Νέα τιμή από UBS - Deutsche Bank (upd 4)

Στα 31 ευρώ αύξησε η UBS την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ και η Deutsche Bank αναθεώρησε την τιμή-στόχο στα 27,4, και η Proton στα 25 ευρώ. Τα 28 ευρώ διατηρεί η CSFB και η JP Morgan τα 25 ευρώ. Τι ειπώθηκε στο conference call.

Alpha: Νέα τιμή από UBS - Deutsche Bank (upd 4)
Στα 31 ευρώ, από τα 27 ευρώ πριν, αύξησε η UBS την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, σε έκθεσή της με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου όπου διατηρεί τη σύσταση ”buy 1”.

Η Deutsche Bank άυξησε την τιμή-στόχο στα 27,4 από 27 ευρώ, θέτοντας τη σύσταση ”buy”. Ο οίκος επισημαίνει πως παρά τη χθεσινή άνοδο της μετοχής η αποτίμηση της τράπεζας είναι ελκυστική και στα τρέχοντα επίπεδα παραμένει ”καλή αγοραστική ευκαιρία”.

Η τράπεζα, αναφέρει ο οίκος, είπε πως το δεύτερο εξάμηνο του 2005 θα είναι καλύτερο από το πρώτο, ενώ άφησε σχεδόν αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το 2007. Τα δύο αυτά στοιχεία σε συνδυασμό και με την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους οδήγησαν την Deutsche Bank σε ανοδικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών της και στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου.

Στο μεταξύ, στα 25 ευρώ, από 23 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει η Proton την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Αlpha Bank σε έκθεσή της (01/09), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Νeutral”.

Η νέα τιμή-στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 10,4% από τα τρέχοντα επίπεδα με τον εκτιμώμενο πολλαπλασιαστή για το 2006 να διαμορφώνεται στο 13 έναντι 16 της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η μετοχή της Alpha Bank ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 22,62 ευρώ.

Από την πλευρά της, η CSFB στο πρωινό της report με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της τράπεζας επισημαίνει πως αντικατοπτρίζουν την ύπαρξη επιχειρηματικού momentum.

Την ίδια στιγμή σε δική της ανάλυση με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου η JP Morgan διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Alpha Bank.

Όπως εξηγεί η UBS, η αύξηση της τιμής-στόχου οφείλεται στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε η τράπεζα.

Εξάλλου, ο ελβετικός οίκος προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank στην περίοδο 2005-2007 κατά 5%.

Ειδικότερα, η UBS προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank για το 2005 θα ανέλθουν στα 1,55 (από 1,47 ευρώ που προέβλεπε πριν), για το 2006 στα 1,82 ευρώ (σε σχέση με προηγούμενη εκτίμηση για 1,73) και για το 2007 στα 2,15 ευρώ (από 2,05 ευρώ που προέβλεπε αρχικά).

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η UBS έχει επιδοθεί σε πραγματική ”πλειοδοσία” για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, αφού ξεκίνησε την κάλυψη της Αγροτικής με τιμή-στόχο τα 7 ευρώ (εκτίμηση που επαναδιατύπωσε στις 31/8 με νεότερο report), ενώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για την Εμπορική στα 33,2 ευρώ (από τα 19,17 ευρώ), για τη Eurobank στα 33 από τα 30 ευρώ, ενώ για την Εθνική η τιμή-στόχος έχει τεθεί στα 35 ευρώ.

- Τι ειπώθηκε στο conference call

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης η διοίκηση της Alpha Bank ανέφερε την εκτίμηση ότι η τράπεζα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα καταγράψει υψηλότερα κέρδη σε σχέση με το πρώτο.

Η JP Morgan συμπληρώνει πως στην τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της Alpha Bank διατήρησε τις θετικές της προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2005, το οποίο αναμένεται να εμφανίσει ενισχυμένο ρυθμό ανάπτυξης και σταθερά περιθώρια, ενώ αύξησε τις εκτιμήσεις της για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) στο τουλάχιστον 26% το 2007.

Ο ξένος οίκος εκτιμά πως το outlook και οι ”αισιόδοξοι στόχοι” επιβεβαιώνουν τη μακροπρόθεσμη προοπτική που διαθέτει η μετοχή της τράπεζας, ενώ συμπληρώνει πως θα επιθυμούσε βραχυπρόθεσμα να δει περαιτέρω ενδείξεις ανάκαμψης (εξηγώντας ταυτόχρονα ότι σε αυτό το πλαίσιο διατηρεί και τη σύσταση ”neutral”).

Όπως αναφέρει η Σίγμα Securities στο πρωινό της report, η διοίκηση της Alpha Bank επεσήμανε παράλληλα ότι η αγορά της ΝΑ Ευρώπης θα συνεχίσει να αποτελεί ”μοχλό ανάπτυξης” και στο μέλλον.

Στην παρούσα φάση οι αγορές της ΝΑ Ευρώπης συμβάλλουν κατά 10% στα κέρδη της τράπεζας, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, αναφέρει η Σίγμα Securities.

Παράλληλα, σημειώνει πως το θετικό momentum στα καταναλωτικά και στα στεγαστικά δάνεια διατηρήθηκε τόσο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου όσο και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Η διοίκηση της Alpha Bank, αναφέρει η Alpha Finance, θα επιδιώξει να αυξήσει το ποσοστό xoρηγήσεων σε ιδιώτες στο 65% του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων έως το 2008, από 53% στο α΄ εξάμηνο του 2005. Αναφορικά με τη μερισματική πολιτική του ομίλου, η διοίκηση ”άφησε να εννοηθεί” ότι στα προσεχή 2 έως 3 έτη η απόδοση θα κυμανθεί στην περιοχή του 50%, από 44% το προηγούμενο έτος, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Τέλος, η Σίγμα Securities επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 28 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v