Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην εισοδηματική πολιτική στον δημόσιο τομέα το 2006, στο έλλειμμα, στην ανάκαμψη του ευρώ, στην αγορά των ακινήτων, στην Ολυμπιακή, αλλά και στα μεγέθη εξαμήνου των ΟΤΕ, Alpha, ΑΤΕ, Μαΐλλη και Σαράντη αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στην εισοδηματική πολιτική στον δημόσιο τομέα το 2006, στο έλλειμμα, στην ανάκαμψη του ευρώ, στην αγορά των ακινήτων, στην Ολυμπιακή, αλλά και στα μεγέθη εξαμήνου των ΟΤΕ, Alpha, ΑΤΕ, Μαΐλλη και Σαράντη αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Έλλειμμα: Σοβαρές ενδείξεις για τον περιορισμό του ελλείμματος του Δημοσίου, αλλά διατήρηση της ανάπτυξης σε επίπεδα πάνω από 3,5% διαβλέπει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αισιόδοξος παρά το ”μαύρο σύννεφο” του πετρελαίου εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, δηλώνοντας σίγουρος ότι το έλλειμμα θα μειωθεί περίπου 2,5% του ΑΕΠ από το 6,3% του 2004, στο 3,7%-3,8% το 2005, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Εκκρεμείς Υποθέσεις: Επιπλέον φόρος 4.076 ευρώ, κατά μέσο όρο, προκύπτει για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε ρύθμιση των εκκρεμών υποθέσεων για την περίοδο 1999-2002 αναφέρει η Ημερησία.

Αυξήσεις Δημοσίου: Αρχίζουν σήμερα οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για την εισοδηματική πολιτική στον δημόσιο τομέα το 2006, σημειώνει Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο οι αυξήσεις στο Δημόσιο θα είναι στα όρια του πληθωρισμού.

Πρόσθετα Μέτρα: Η κυβέρνηση θα αποφασίσει τον Οκτώβριο εάν θα προχωρήσει στην επιβολή ή όχι νέων μέτρων – πέραν της επιβολής του ΦΠΑ στα ακίνητα και της αύξησης των αντικειμενικών αξιών που έχει ήδη αναγγείλει – για να στηρίξει την προσπάθεια για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,7% - 2,8%, του ΑΕΠ, από 3,7% - 3,8% όπου εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος, επισημαίνει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση, αφού είχαν φροντίσει γι’ αυτό οι όμιλοι των ΟΤΕ και Alpha, οι οποίοι ανακοίνωσαν τα εξαμηνιαία τους αποτελέσματα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης και ήταν αρκετά καλύτερα από αυτά που ανέμενε η αγορά, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα κάνει λόγο για ”χοντρό” παιχνίδι με τη μετοχή του ΟΤΕ.

Αεροδρόμιο: Για προσπάθεια ”μερικών” να υπονομεύσουν τη σχέση της με το Δημόσιο κάνει λόγο η Hochtief, η οποία εξέδωσε χθες ανακοίνωση μετά την επιστροφή του 5% των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα από την Horizon, αναφέρει η Ημερησία.

Η προοπτική εισόδου της εταιρίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χ.Α. αποσαφηνίζεται σε ανακοίνωση της Hochtief, στην οποία γίνεται και αναφορά στη μετοχική σύνθεση του ΔΑΑ, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ”φούσκα” ακινήτων αναφέρει η Ημερησία επικαλούμενη σχετική έκθεση της Εθνικής Τράπεζας.

Σε καθοριστικό παράγοντα της διατήρησης των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έχουν αναδειχθεί τα ακίνητα, επισημαίνει Το Βήμα επικαλούμενο την ίδια έκθεση.

Πετρέλαιο: Ανήμπορες να επιζήσουν από τις ”πετρελαιοφουρτούνες” που σηκώνει το ανοδικό ράλι των τιμών των καυσίμων εμφανίζονται κυβέρνηση και επιχειρήσεις, συμπαρασύροντας στη δίνη του ”μαύρου χρυσού” και τους εργαζόμενους αναφέρει το Κέρδος.

Ευρώ: Τα αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έπληξαν το δολάριο και οι επενδυτές στράφηκαν τώρα στο ευρώ, αναφέρει Το Βήμα, που κάνει λόγο για εντυπωσιακή ανάκαμψη του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Στοίχημα”: Γ. Ορφανός και Σ. Κόκκαλης τα είπαν χθες για την ένταξη των ελληνικών αγώνων στο ”Στοίχημα” αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που συμπληρώνει πως οι ελληνικοί αγώνες θα ενταχθούν από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Αποτελέσματα Εξαμήνου: Στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου των ΟΤΕ, Alpha Bank, Αγροτικής Τράπεζας, Μαΐλλη και Σαράντη αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

ΟΤΕ: Δεν τίθεται θέμα στρατηγικού επενδυτή στον ΟΤΕ, ενώ ο Οργανισμός θα αποκτήσει το Νοέμβριο νέο επιχειρησιακό σχέδιο, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σημειώνει η Ημερησία.

ΑΤΕ: Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθησιν σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Πέτρος Λάμπρου, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως η υπόθεση αφορά τη δανειοδότηση από την Αγροτική του ομίλου Αλλαμανή.

Intralot: Έργο στο Ισραήλ ανέλαβε η Intralot αναφέρει το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Σε κλείσιμο θα οδηγηθεί η Ολυμπιακή εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει δεκτή (κάτι που θεωρείται βέβαιο) την εισήγηση του αρμόδιου επιτρόπου και κρίνει παράνομες όλες τις κρατικές ενισχύσεις που της έχουν δοθεί, αναφέρει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v