Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Νέο εύρος τιμών από 6 οίκους (upd 6)

Στα 19 ευρώ, από 18,50, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Lehman Brothers. Εξάλλου, η CSFB αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τον Οργανισμό στα 18 από 17,5 ευρώ, η Εθνική ανέβασε τον πήχη στα 18,3 ευρώ, η Π&Κ στα 19 ευρώ, η Proton στα 21 και η Eurocorp στα 17,8 ευρώ.

ΟΤΕ: Νέο εύρος τιμών από 6 οίκους (upd 6)
Στα 19 ευρώ, από 18,50, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Lehman Brothers, θέτοντας σύσταση ”equalweight” (1η Σεπτεμβρίου). Ο οίκος αναφέρει πως η αύξηση της τιμής-στόχου προήλθε από τις κατά 10%-15% αναβαθμίσεις των EBITDA της RomTelecom.

H Π&Κ Χρηματιστηριακή αυξάνει στα 19 ευρώ, από 16,5 ευρώ προηγουμένως, την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, διατηρώντας τη σύσταση ”οverweight”.

Η συµπαγής απόδοση της Cosmote και της εταιρίας σταθερής στη Ρουµανία Romtelecom αντισταθµίστηκε εν µέρει από παρατεταµένη, αν και επιβραδυνόµενη, αδυναµία στη σταθερή τηλεφωνία εσωτερικού, τονίζουν οι αναλυτές της Π&Κ.

Στα 18 από 17,5 ευρώ αναθεώρησε από την πλευρά της η CSFB την τιμή-στόχο για τον Οργανισμό, θέτοντας σύσταση ”outperform”. Η CSFB στην έκθεσή της με ημερομηνία 31 Αυγούστου προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα καθαρά κέρδη, τις πωλήσεις και τα EBITDA του Οργανισμού το 2006, τονίζοντας και αυτή τις θετικές επιδόσεις της κινητής τηλεφωνίας και της RomTelecom.

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο τα 18,3 από 17 ευρώ θέτει και η Εθνική Χρηματιστηριακή σε report της με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου, αναβαθμίζοντας και τη σύσταση σε ”buy” από ”market perform”.

Η χρηματιστηριακή εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις τάσεις στη σταθερή τηλεφωνία, ενώ αναφέρει πως στο τέταρτο τρίμηνο του έτους αναμένονται θετικές ειδήσεις: λεπτομέρειες για τη μείωση του κόστους προσωπικού (γύρω στις 14 Οκτωβρίου), συγκεκριμένοι χρηματοοικονομικοί στόχοι και αντίστοιχες πρωτοβουλίες (περί το τέλος Νοεμβρίου).

Στο μεταξύ, στα 21 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Proton Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (1/9/05), διατηρώντας τη σύσταση ”οutperform”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι είναι ελαφρά πιο προσεκτική έναντι του κομματιού της σταθερής τηλεφωνίας και πιο αισιόδοξη για τη RomΤelecom. Για το 2005 εκτιμά τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ στα 0,62 ευρώ.

H νέα τιμή-στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 25% και οφείλεται στις νέες εκτιμήσεις για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του Οργανισμού, στα 910 και στα 850 εκατ. ευρώ το 2005 και το 2006, αντίστοιχα.

Από την πλευρά της, η Eurocorp Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (1/9) θέτει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο τα 17,8 ευρώ, από 16,1 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”add”.

Την τιμή-στόχο των 18,5 ευρώ διατυπώνει η Morgan Stanley για τον ΟΤΕ σε έκθεσή της με ημερομηνία 31 Αυγούστου, θέτοντας τη σύσταση ”equalweight”. Ο οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΤΕ ”ισχυρά”, ενώ επισημαίνει την επιδείνωση της εικόνας των εσόδων στη σταθερή τηλεφωνία.

Άλλωστε, ανοδικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις τους, αλλά και στις αποτιμήσεις της μετοχής προαναγγέλλουν για τον ΟΤΕ οι ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες στα πρωινά τους report, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των καλύτερων τoυ αναμενομένου αποτελεσμάτων του Οργανισμού.

Είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουμε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών μας και της δίκαιης τιμής, αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, αν και επισημαίνει πως λόγω του ότι οι περισσότερες θετικές ειδήσεις αντανακλώνται ήδη στη μετοχή το περιθώριο για νέα ανοδική κίνηση είναι περιορισμένο.

Η Eurobank Securities διατηρεί τη θετική της στάση έναντι του Οργανισμού, δεδομένων των δυνατοτήτων αναδιάρθρωσης και των οφελών που προκύπτουν από τη βελτιωμένη εγχώρια εικόνα.

Κατά τις χθεσινές πρώτες αντιδράσεις στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Οργανισμού οι αναλυτές είχαν επισημάνει τη σημαντική συμβολή των θυγατρικών του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v