Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ανοδικό άνοιγμα, θετικές οι εξελίξεις

Ανοδικά εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα ανοίξει σήμερα η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, αφενός αφομοιώνοντας τα ”καλά” αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που ανακοινώθηκαν χθες και αφετέρου ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών η οποία και προβλέπεται θετική ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψε χθες η Wall.

ΑΧΕ: Ανοδικό άνοιγμα, θετικές οι εξελίξεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό άνοιγμα προβλέπει για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis, η οποία εξηγεί πως η Σοφοκλέους αναμένεται να ακολουθήσει τη χθεσινή άνοδο που κατέγραψαν οι αμερικανικές αγορές μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Βοηθούμενη από τις επιδόσεις των διεθνών αγορών η Σοφοκλέους κινήθηκε ανοδικά και χθες, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα - αν και με ηπιότερους ρυθμούς - εκτιμά η Εγνατία Finance.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance αναφέρει πως τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου των Alpha Bank και Αγροτικής σε συνδυασμό με την φημολογία για νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική αναμένεται να διατηρήσουν ενεργό το ενδιαφέρον των επενδυτών για τους τραπεζικούς τίτλους, το οποίο σε συνδυασμό με ενδεχόμενο θετικό άνοιγμα στην Ευρώπη δημιουργούν αισιοδοξία για μια ακόμη ανοδική συνεδρίαση.

Η Proton Securities αναφέρει πως σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά η θετική αντίδραση θα διατηρηθεί, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities η οποία στο πρωινό της report αναφέρει πως η αγορά θα συνεχίσει να απορροφά τα πρόσφατα αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ συμπληρώνει πως παράλληλα η Σοφοκλέους θα παρακολουθεί και τις εξελίξεις στις ξένες αγορές, καθώς δεν αναμένεται να ανακοινωθούν τις ερχόμενες ημέρες αποτελέσματα εξαμήνου από ”σημαντικές και μεγάλες” εταιρίες.

Η Eurocorp εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν οριακά υψηλότερα σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής θετικής συνεδρίασης των αμερικανικών αγορών, ενώ ανάλογη τάση προβλέπει ότι θα ακολουθήσει και η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,80% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, σημειώνοντας άνοδο μετά την ανακοίνωση από την Alpha Bank καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2005, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η μετοχής της Alpha Bank κατέγραψε άνοδο 5,31% με σημαντικούς όγκους συναλλαγών, ενώ ο FTSE-20 έκλεισε με άνοδο 0,99%, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v