Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Καταλύτες” Alpha και ΟΤΕ

Με την Alpha να ανακοινώνει αποτελέσματα καλύτερα απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, τον ΟΤΕ να ακολουθεί και τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν ”ανοίξει” λίγο υψηλότερα, φαίνεται πως ενισχύεται η βραχυπρόθεσμη αντίδραση. Στο επίκεντρο μετοχές εταιριών που δικαιολογημένα ή όχι θεωρείται ότι ”κρύβουν” επιχειρηματικές ειδήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Είναι προφανές πως τα αποτελέσματα των ΟΤΕ και Alpha Bank θα αποτελέσουν τον ”καταλύτη” των όποιων βραχυπρόθεσμων εξελίξεων στη Σοφοκλέους.

Η πρώτη εκτίμηση για το εξάμηνο της Alpha Bank που ανακοινώθηκε νωρίτερα το πρωί ήταν θετικότερη απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί.

Καλύτερα του αναμενομένου χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Alpha Bank η Marfin Analysis, ενώ Proton και Εγνατία Finance αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοδικής αντίδρασης.

Τη συσχετίζουν με την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία ξεκίνησαν νωρίτερα με μικρά κέρδη.

Μάλιστα, ο DAX γύρω στις 10:30 κυμαινόταν στο εύρος των 4.805-4.812 μονάδων.

Κατά συνέπεια, το περιβάλλον όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση μάλλον ευνοεί τη συντήρηση της αντίδρασης που ξεκίνησε χθες.

Με αυτή την προϋπόθεση, πως βραχυπρόθεσμα δηλαδή θα διατηρηθεί η φορά του Γ.Δ. υψηλότερα των 3.200 μονάδων, δεν αποκλείεται να υπεραποδώσουν και σήμερα τίτλοι που δικαιολογημένα ή όχι θεωρείται πως βρίσκονται στο επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Τα όσα συμβαίνουν με επίκεντρο τα ΚΑΕ φαίνεται πως οδηγούν σε ειδήσεις, ενώ με ανάλογη διάθεση φαίνεται πως κινούνται όσοι τοποθετούνται τελευταία σε Intracom, θυγατρικές του ομίλου, αλλά και ενδεχομένως στην Info-Quest.

Σε τροχιά αντίδρασης, όμως, βρίσκονται και μετοχές εταιριών όπως Σάνυο, Σέλμαν, Πλαστικά Κρήτης, Altec, Αθηνά, Chipita και αρκετοί ακόμη τίτλοι.

Το πιθανότερο ωστόσο είναι (εάν διαμορφωθούν ενδείξεις για συντήρηση της ανοδικής αντίδρασης) να υπάρξει επανενεργοποίηση όσων είχαν τοποθετηθεί παλαιότερα σε μετοχές των ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Unibrain, Σελόντα, Ιμάκο, αλλά και ορισμένων ακόμη που προσφέρονται, για αυξημένου όμως ρίσκου ”γρήγορες” κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v