Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα έσοδα του προϋπολογισμού στο επτάμηνο, οι εξελίξεις στις τιμές παραγωγού, οι πληθωριστικές πιέσεις από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, η τουριστική κίνηση είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα έσοδα του προϋπολογισμού στο επτάμηνο, οι εξελίξεις στις τιμές παραγωγού, οι πληθωριστικές πιέσεις από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, η τουριστική κίνηση είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Δημόσια Έσοδα: Παρά την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, τα έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν στο επτάμηνο μόλις 3,7% έναντι ετήσιου στόχου 11,4% παρουσιάζοντας υστέρηση 1,76 δισ. ευρώ, αναφέρει η Ημερησία.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης τα έσοδα παραμένουν καθηλωμένα σε επίπεδα χαμηλότερα κατά τρεις φορές από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί, ενώ αντίθετα οι δαπάνες έχουν συγκρατηθεί περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν.

Τιμές Παραγωγού: Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που στέλνουν οι εξελίξεις στις τιμές παραγωγού (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιούλιο, καθώς προοιωνίζονται ενίσχυση των πληθωριστικών τάσεων, αναφέρει η Καθημερινή.

Ένταση του πληθωρισμού το φθινόπωρο προοιωνίζεται η αύξηση κατά 5,6% στις χονδρικές τιμές των εγχώριων βιομηχανικών προϊόντων τον Ιούλιο, ενώ η ανησυχία κορυφώνεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου γίνονται συνεχείς συσκέψεις για να ανακοπεί νέο κύμα ανατιμήσεων επισημαίνει Το Βήμα.

Πετρέλαιο: Πληθωριστικές πιέσεις καταγράφονται στην οικονομία από το κερδοσκοπικό ”ράλι” του πετρελαίου επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως επικρατεί αναταραχή στις αγορές από την ξέφρενη πορεία του ”μαύρου χρυσού”.

Από τις πιο σπάταλες στο πετρέλαιο στην Ε.Ε., η Ελλάδα εξαρτά την ενεργειακή της αυτοδυναμία κατά 70,7% από τον ”μαύρο χρυσό”, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 50,2% αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Τουρισμός: ”Σε μια δεκαετία η Ελλάδα θα υποδέχεται 20 εκατομμύρια τουρίστες” φέρεται να είπε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αβραμόπουλος στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, παρουσιάζοντας στην Κυβερνητική Επιτροπή το πλάνο δράσεων για την τουριστική αναγέννηση της χώρας, επισημαίνει το Κέρδος.

Ακτοπλοΐα: Ποιος φοβάται την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, είναι το ερώτημα που θέτουν μετ’ επιτάσεως οι ακτοπλόοι το τελευταίο διάστημα στις ”άτυπες” επαφές τους με τον ΥΕΝ, Μ. Κεφαλογιάννη, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εθνική: Εθελούσια έξοδο υπαλλήλων ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου που ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα, αναφέρει η Εξπρές.

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για περίπου 500 εργαζομένους αναμένεται να εφαρμόσει η διοίκηση του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει η Ημερησία.

ΑΤΕ Bank: Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει η ΑΤΕ Bank σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως στο ”μικροσκόπιο” τίθεται η διοίκηση επί προεδρίας του Π. Λάμπρου.

Αστήρ: Έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν τους φακέλους τους για την ανάληψη της διαχείρισης του Αστέρα Βουλιαγμένης οι ενδιαφερόμενοι ξενοδοχειακοί όμιλοι στον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η εταιρία.

Sex Form: Στην υπαγωγή της μετοχής της Sex Form σε καθεστώς επιτήρησης προχώρησε χθες η διοίκηση του Χ.Α. αναφέρει Το Βήμα.

ΑΕΓΕΚ: Την ανάληψη νέου έργου, αυτή τη φορά οδοποιίας στη Ρουμανία, προϋπολογισμού 11,68 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο όμιλος της ΑΕΓΕΚ σύμφωνα με την Εξπρές.

ΚΑΕ: Τους λόγους για τους όποιους η μετοχή των ΚΑΕ κινείται ανοδικά αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v