Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από ΟΤΕ και Alpha η τάση

Τα αποτελέσματα της Alpha Bank, κυρίως όμως του ΟΤΕ, αποτελούν σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών τον καταλύτη εξελίξεων ικανών να επηρεάσουν και βραχυπρόθεσμα την τάση. Σε ενδεχόμενη, έστω τεχνικής μορφής, αντίδραση θεωρείται πιθανή η ενεργοποίηση δυνάμεων που εδώ και καιρό δραστηριοποιούνται στο παρασκήνιο της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα αποτελέσματα εξαμήνου των Alpha Bank και ΟΤΕ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους οι αναλυτές. Παράλληλα, όπως ενδεικτικά αναφέρεται στην πρωινή αναφορά της Marfin Analysis, αναμένεται πορεία ανάλογη της προηγούμενης εβδομάδας με κατοχύρωση κερδών, συσσώρευση ή και ενδεχόμενη μικρή διόρθωση.

Όμως, η -έστω τεχνικής μορφής– αντίδραση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, καθώς κάτι ανάλογο παρατηρείται και στα ξένα χρηματιστήρια.

Άλλωστε, δεικτοβαρείς μετοχές-”σηματωροί” υποχώρησαν χθες λίγο χαμηλότερα με περιορισμένες συναλλαγές. Η μετοχή του ΟΤΕ διαμορφώθηκε στα 17,02 ευρώ με 668.000 τεμάχια, η Εθνική στα 29,28 ευρώ με 398.000 τεμάχια και η Eurobank στα 24,46 ευρώ με συναλλαγές περίπου 212.000 τεμαχίων.

Τελείως διαφορετική είναι η περίπτωση της Alpha Bank καθότι υποχώρησε χθες κατά 1,67% με 722.000 τεμάχια.

Στην περίπτωση που υπάρξει –έστω τεχνικής μορφής– αντίδραση δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν και πάλι τα αντανακλαστικά όσων τις τελευταίες εβδομάδες εμπλέκονται σε επιχειρηματικές κινήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η υποχώρηση των τελευταίων έξι συνεχόμενων συνεδριάσεων έχει διαμορφώσει σε ελκυστικότερο επίπεδο την αποτίμηση αρκετών εταιριών που εδώ και καιρό εμπλέκονται σε παρασκηνιακές συζητήσεις – εξελίξεις στους κλάδους λύσεων πληροφορικής, πληροφορικής και κατασκευών.

Με την αναγκαία προϋπόθεση πως θα σταθεροποιηθούν έστω και για μια – δυο συνεδριάσεις οι αγορές, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αντίδρασης του FTSE-20 αρχικά προς τις 1.785 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v