Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων η Σοφοκλέους

Γύρω και χαμηλότερα από τις 3.200 μονάδες διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης. Σε μία συνεδρίαση που η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 6 και λιγότερων από 40 μετοχών η τιμή ενισχύεται. Μικρότερη συγκριτικά η πίεση σε Alpha Bank, Eurobank και ΟΤΕ, ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί προς τα 29 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με υποχώρηση αρχικά χαμηλότερα των 3.200 μονάδων και σταδιακή αντίδραση υψηλότερα του ”ψυχολογικού ορίου” κινείται η αγορά.

Το κατ’ αρχήν στοιχείο που διαπιστώθηκε αφορά στην προσφορά, που οδήγησε χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη και οι συναλλαγές που ακολούθησαν στην αντίδραση κυρίως του FTSE 20.

Οι συναλλαγές της ”διόρθωσης” δεν ξεπέρασαν τα 12– 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ ”μετρήθηκαν” στη συνέχεια μέχρι την ”κορυφή” των 3.205 μονάδων.

Βέβαια, η κατάσταση είναι ακόμα πολύ ρευστή, αν και σε μετοχές των εταιριών Coca-Cola 3E, Intracom, Motor Oil και Τιτάν η προσφορά ήταν τόσο περιορισμένη που πολύ γρήγορα η τιμή των τεσσάρων μετοχών κινήθηκε θετικά.

Βέβαια, η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί προς τα 29 ευρώ, ενώ μικρότερη πίεση ασκείται μέχρι στιγμής σε Alpha Bank και Eurobank.

Ειδικότερα, για την Alpha Bank οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg ”βλέπουν” αύξηση των ενοποιημένων καθαρών κερδών στο πρώτο εξάμηνο κατά 1% στα 203,3 εκατ. ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε, βέβαια, από την αρχή της συνεδρίασης στο απογοητευτικό περίπου 1 προς 6, αν και με την τρέχουσα συγκυρία ζητούμενη είναι η ανάσχεση της πτωτικής τάσης.

Η μετοχή του ΟΤΕ, όπου εύλογα υπάρχει και βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον, διαμορφώνεται κατά 0,35% χαμηλότερα, στα 17,10 ευρώ, με συγκριτικά ελεγχόμενες συναλλαγές.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η εικόνα είναι ανάλογη και η όποια αντίδραση περιορίζεται σε επιμέρους τίτλους.

Από αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν οι μετοχές των Spider, Πλαίσιο, Αθηνάς, Altec, αν και στις περισσότερες μετοχές του ”μεσαίου χώρου” που υποχωρούν οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν ξεπερνούν τις μερικές χιλιάδες τεμάχια.

Από τον ”μεσαίο χώρο” ξεχωρίζει βεβαίως η κίνηση της Intralot, του Ιατρικού Αθηνών, της Τεχνικής Ολυμπιακής, της ΜΕΤΚΑ και ελάχιστων ακόμη, καθώς το σύνολο των τίτλων που ενισχύονταν περίπου στις 12.00 δεν ξεπερνούσε τις 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v