Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συνέβη στην Αγροτική;

Τι θα κάνει η Σοφοκλέους; Ό,τι πουν τα μεγάλα ”σπίτια” του εξωτερικού, οι μεγάλοι διεθνείς οίκοι. Σκεφτείτε, απλά, τι έγινε στην περίπτωση της Αγροτικής, η οποία είναι και η πλέον χαρακτηριστική. Αναρωτιόμαστε ποιοι κερδίζουν από όλη αυτή την κατάσταση. Προφανώς δεν υπάρχουν ”μυημένοι”. Αν υπήρχαν, θα τους είχαν κατατροπώσει οι χρηματιστηριακές αρχές, όπως έκαναν με τον ”χοντρό” και τους λοιπούς...

Τι συνέβη στην Αγροτική;
Τι θα κάνει η Σοφοκλέους; Ό,τι πουν τα μεγάλα ”σπίτια” του εξωτερικού, οι μεγάλοι διεθνείς οίκοι. Σκεφτείτε, απλά, τι έγινε στην περίπτωση της Αγροτικής, η οποία είναι και η πλέον χαρακτηριστική.

Αναρωτιόμαστε ποιοι κερδίζουν από όλη αυτή την κατάσταση. Προφανώς δεν υπάρχουν ”μυημένοι”. Αν υπήρχαν θα τους είχαν κατατροπώσει οι χρηματιστηριακές αρχές, όπως έκαναν με τον ”χοντρό” και τους λοιπούς...

Στις αρχές του αιώνα ένας ανώνυμος δημοσιογράφος στην Αμερική είχε γράψει το ακόλουθο: Κλέψε 25 δολάρια και θα σε πουν άθλιο απατεώνα. Κλέψε 250.000 δολάρια και θα σε πουν καταχραστή. Κλέψε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και θα σε πουν επενδυτή!

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία μικρή μετατροπή: Κάνε ”παιγνίδι” στα Χαλυβδόφυλλα και θα σε πουν άθλιο τζογαδόρο. Κάνε ”παιγνίδι” σε μία μεγαλύτερη μετοχή και θα σε πουν λομπίστα. Κάνε ”τζόγο” με τα μεγάλα κρατικά χαρτιά και θα σε πουν ευεργέτη του έθνους.

Έγινε, άραγε, κάτι επιλήψιμο στην περίπτωση της Αγροτικής; Δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Δεν έχουμε εμείς στα χέρια μας τους μηχανισμούς ελέγχου για να το διαπιστώσουμε.

Επειδή, όμως, ακούστηκαν πολλά, οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να έχουν ήδη βγει και να τους αποστομώσουν όλους: ”Κύριοι, δεν έγινε κάτι περίεργο. Ψάξαμε τα πάντα και δεν βρήκαμε κάτι. Όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν”.

Έχουν περάσει πολλές μέρες από τις ”τανζανιές” που έλαβαν χώρα στο ταμπλό και γι’ αυτό επανερχόμαστε τώρα...

Δεν είμαστε, όμως, αιθεροβάμονες και δεν περιμένουμε πολλά πράγματα...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v